Romantik komedi sevenler sinemaya

Usta isimlerinden Richard Curtis’in yazıp yönettiği “Zamanda Aşk” ve Amerikan bağımsızı “Aşkın Yolu” romantik komedi turkunlarını memnun edecek. İyi bir animasyona hasret kalanlara “Çılgın Hırsız 2”, bilimkurgu aksiyon arayanlara da “Riddick” haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Zamanda Aşk
About Time
Yönetmen: Richard Curtis
2013/İngiltere/123’

“Four Weddings and a Funeral/Dört Nikah Bir Cenaze”, “Notting Hill/Aşk Engel Tanımaz”, ve “Bridget Jones’un Günlüğü” serisi gibi popüler romantik komedilerin senaristi, bir başka klasik “Love Actually/Aşk Her Yerde”nin yönetmeni Richard Curtis’in üçüncü filmi “Zamanda Aşk”, 21 yaşına geldiğinde zamanda yolculuk yapabildiğini keşfeden Tim’in başından geçenleri anlatıyor. Yine keyifsiz geçen bir Yeni Yıl partisinin ertesi akşamında, Tim’in babası oğluna uzun zamandır ailenin erkeklerinin zamanda yolculuk yapabilme yeteneği olduğunu söyler. Tim, tarihi değiştiremez, fakat kendi hayatında olmuş ve olmakta olan şeyleri değiştirebilmektedir. Bunun üzerine o da bir kız arkadaş edinerek en azından kendi dünyasını güzelleştirmeye karar verir ama maalesef bu düşündüğü kadar kolay olmayacaktır. İngiliz romantik komedilerini sevenler kaçırmasın.

Haberin Devamı

Çılgın Hırsız 2
Despicable Me 2
Yönetmenler: Chris Renaud & Pierre Coffin
2013/ABD/98’

2010 yılında gösterime girdiğinde hem eleştirmenlerden hem de seyirciden büyük ilgi gören, 540 milyon doları aşkın hasılatıyla yapımcıların yüzünü güldüren “Çılgın Hırsız”, aynı yönetmenlerin elinde seriye dönüşüyor. Chris Meledandri ile ünlü film yapım ekibi, eski süper kötü Gru’nun güzel kızlarının ve beklenmedik biçimde komik Minyonların geri döndüğü ikinci filmi 3 boyutlu izleyebilirsiniz. İyi bir animasyona hasret kalanlar kaçırmasın.

Aşkın Yolu
Take Me Home
Yönetmen: Sam Jaeger
2011, ABD, 95’

“Eli Stone”, “Parenthood” gibi popüler televizyon serilerinde izlediğimiz Sam Jaeger, ilk yönetmenlik denemesi “Aşkın Yolu”nda aynı zamanda senarist ve oyuncu olarak karşımızda. İşsiz ve beş parasız kaldıktan sonra kirasını bile ödeyemeyecek duruma gelen ve kısa süreli çözüm olarak korsan taksiciliğe başlayan Thom’un arabasına başarılı ve hali vakti yerinde bir iş kadını olan Claire biner. Sorunlu bir evlilik dönemini atlatmaya çalışan Claire, babasının hastaneye kaldırıldığı haberini aldıktan sonra kendisini Thom’un taksisinde bulur. Hastaneye yetişmeye çalışan Claire taksiye binip Thom’a sadece sürmesini söyler ve içi geçer. Uyandığında ise bambaşka bir rotada ilerlediklerini fark eder. Haftanın bir diğer romantik komedisi olan “Aşkın Yolu”nun pek çok festivalden seyirci ödülüyle döndüğünü belirtelim.

Haberin Devamı

Riddick yaşıyor!

Riddick
Yönetmen: David Twohy
2013/ABD-İngiltere/119’

2000’de yönettiği ilk Riddick filmi “Pitch Black/Derin Karanlık”la olumlu eleştiriler alan, dört yıl sonra ikincisi “The Chronicles of Riddick/Riddick Günlükleri”yle seriye devam eden David Twohy, antikahraman Riddick’i hayata yeniden geri döndürüyor. Vin Diesel’i bir kez daha başrolde izleyeceğimiz filmde, Riddick kendini güneşin kavurduğu bir gezegende ölüme terk edilmiş, yırtıcı bir uzaylı türüyle karşı karşıya bulur. Bir yandan yaşamak için mücadele ederken bir yandan da yakalayıp ödül almak için gezegene gelen paralı askerlere karşı koymaya çalışmaktadır. Riddick takipçileri sinemaya!

Yazarın Tüm Yazıları