Renklerin düellosu

Özel gecelerde göz makyajınız her zamankinden biraz daha renkli olabilir. Bunun için de her zaman iki temel renge gereksinim duyulur.

Onları nasıl kullanacağınız, hangi rengi öne çıkaracağınız ve hangisini gölgede bırakacağınız ise aşağıdaki yazıda...

Kime hangi tarz far?

Krem far: Bu tür bir far genellikle parmak uçlarıyla uygulandığından, çok komplike bir göz makyajında kullanmamak yerinde olur.

Pudra far: Bir makyaj fırçası yardımıyla uygulanır, hatta pudra farla gözün üzerine ya da hemen altına ince bir çizgi çekmek bile mümkündür.

Transparan far: Göz çevresinde ışıltı ve pırıltı sağlar. Ancak daha çok pürüzsüz ve genç ciltler için uygundur.

Far kullanımında temel baz

Farın gözlere uygulandığı sırada bulaşmaması ve kolaylıkla dağılabilmesi için makyaj öncesinde gözkapaklarına pudra kullanmanız yerinde olacaktır. Ancak kullandığınız ürünün ince olmasına ve göz makyajı öncesinde tamamen kurumuş olmasına dikkat edin.

Adım adım doğru uygulama

Bu makyajlar kesinlikle çok moda! Ve göz makyajınızın ilk uygulamada güzel görünmesi için adım adım makyajın detaylarına dikkat etmelisiniz. Unutmadan, makyaj sırasındaki en önemli aracınız doğal kıllardan yapılmış bir far fırçası olmalı.

1. Yeşil-Lila: Açık renkli farı fırça yardımıyla üst gözkapağının hareketli kısmına iyice yayın. Gözkapağı ve kirpik sınırına ise koyu renkli farı uygulayın. Bunu yaparken de dışarıya doğru hafif fırça darbeleriyle rengin uçlarda açık bir tona dönüşmesini sağlayın. Eğer isterseniz, açık renk farı alt kirpiklerinize de sürebilirsiniz. Makyajın sonunda kirpiklerinize maskara kullanmayı ihmal etmeyin.

n Bu ikili oldukça dikkat çekicidir. Hatta renkleri abartılı kullanmadığınızda, günlük makyaj olarak bile uygulayabilirsiniz. Önemli olan bu iki tona uygun kıyafetler seçmektir.

2. Siyah-Beyaz: Beyaz renkli farı önce altta gözlerin iç kısmında orta kısmına kadar sürün. Ardından siyah farla hem üstte hem de altta kirpiklerinize paralel olarak ince bir çizgi çekin.

n Böylesi güçlü kontrastları barındıran siyah ve beyaz, bazen yüzü solgun gösterebilir. Ama Pamuk Prenses gibi koyu renk saçlara ve mavi gözlere sahip olanlar için mükemmel bir kombinasyondur.

3. Kahve-Bej: Beji üst gözkapağında kaşların alt sınırına kadar fırça yardımıyla dağıtın. Ardından kahve farla gözünüzün üzerinde dışarıdan içeriye doğru bir "muz" çizin.

n Kahve ve bej tonları, kadınların en çok tercih ettiği iki renk. Özellikle renkli gözleri ortaya çıkarır. Bu renkleri kullanırken dikkat edilmesi gereken kahve rengin içinde fazla sarı tonları barındırmamasıdır.

Belirgin bir göz makyajında kesinlikle yapmamanız gereken dudaklarınızı da belirginleştirmek. Böyle bir makyajda dudaklarınızda sadece transparan bir parlatıcı kullanmanız yeterli olacaktır. Allık olarak da açık şeftali, kahve ya da gül tonlarını tercih edebilirsiniz.

ÜRÜN MARKET

Havyarlı saç bakımı

Dünya yıldızlarının tercihi Arterna, ürünlerinde kullanılan "enzimterapi kompleksi"; saçın temel yağ asitlerini, vitaminleri, mineralleri ve proteinleri absorbe ediyor. Böylelikle saçlar yalnızca temiz olmakla kalmıyor, adeta değişiyor. Bileşimindeki havyar ise saçın canlılığını ve elastikiyetini koruyor.

Göz makyajını temizlemek için

Talika’nın suya dayanıklı maskaralar için geliştirdiği yağsız göz makyajı temizleyicisi, özellikle yağ bazlı bir temizleyici kullanmak istemeyen kadınlar için ideal. Hassas gözlere sahip ya da kirpiklerini güçlendirmek isteyenler için üstün temizleme özelliği dışında aynı zamanda kirpiklere bakım da yapıyor.
Yazarın Tüm Yazıları