PTT Başmüdürü’nün mevlit ve lokma hayrı

‘KURULUŞUM adına 8 Mayıs 2004 cumartesi günü saat 12’de Zagnospaşa Camiinde Mevlidi Şerif okunacak olup lokma hayırı yapılacaktır.

Teşriflerinizi rica ederim.

Balıkesir) PTT Başmüdürü Kamil Tokçalar.’

Duyurunun haberi Balıkesir Yeni Haber gazetesinde yayınlanıyor. Böyle bir ‘hayrın’, sevap kazanmaktan çok iktidar partisine yakın duyurmak olduğu açık. Devlet memurları arasında böyle bir etkinlikte bulunmak var mıdır?

Gazetenin sahibi Ekrem Balıbek şöyle diyor:

‘Davet faksla ilgili yerlere gönderilmiş; en ilginçi PTT’nin amblemi de var metinde.

Laik bir hukuk devletinde bir kamu kurumu nasıl mevlit okutup, lokma döktürebilir? Devletimizin lokma hayrı yaptığı görülmüş ve duyulmuş bir şey değildir. Şimdi bunu Balıkesir PTT Başmüdürü sayesinde öğreniyoruz. Başmüdür bu hayrı kendi kesesinden yapsa da kurumunun adını kullanma hakkını kendisinde nasıl buluyor? Örneğin, emekli PTT’ciler veya onların dernekleri adına yapılsa kimsenin bir şey diyeceği olamaz.’

Haberden sonra PTT’den Balıbek’i aramışlar; çalışanların kendi parasıyla bu mevlit ve lokma dökme işinin yapıldığını öne sürmüş; iş işten geçtikten sonra.

Olay dinle devlet işlerinin karışmasının en somut örneği değil midir?

Laik devletin din alanının dışında olması gerekmiyor mu?

AKP böyle mi ‘merkez’ partisi olacak?

Dün dündür, bugün bugündür

BAŞBAKAN, hükümet programını okurken özetle şöyle diyordu:

‘Siyaset bir uzlaşma alanıdır... Sadece sayısal güce dayanan bir yönetim anlayışını benimsemiyoruz. Toplumsal mutabakattan güç alan bir siyaset anlayışından yanayız... Gerilime yolaçan söylem ve üslubun Türkiye siyasetine bir fayda sağlamadığını; Türk siyasetinin çatışma, kamplaşma ve kutuplaşma yerine uzlaşı, bütünleşme ve hoşgörü üzerine kurulması gerektiğini düşünüyor ve itidalin toplumun genel bir talebi olduğuna inanıyoruz.’

Dün ise şöyle diyor Erdoğan:

‘YÖK ne zamandır yürütme kurumu sıfatını almıştır? Egemenlik hakkını milletin verdiği yetkiyle biz kullanırız. Toplumsal mutabakat salt olarak, kurumlararası kuruluşlararası mutabakat değildir. Toplumsal mutabakat, vekaleti veren milletin mutabakatır.

AKP geçmişte mutabakat aramadı mı? Abdullah Gül geçen şubat ayında Başbakanken, basın tasarısı üzerinde basın kuruluşları ile mutabakat aramadı mı?

Okurumuz Memduh Atak, Başbakan’ın ‘egemenlik’ sözü üzerine en güzel yanıtı veriyor:

‘Irak’taki çuval başımızda durduğu müddetçe, egemenlik sözcüğünün işi boştur.

Gökkafes sorusu

YARGITAY’ın, ‘yapı yapılamaz’ şerhindin tapu siciline yeniden işletilmesi kararı ile Gökkafes yine gündemde... CHP İstanbul Milletvekili ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Nurettin Sözen, kendisi gibi yıkmak için çok çaba gösteren Başbakan Erdoğan’a, Gökkafes ile ilgili 9 soru yöneltti. Sözen, 20 yıllık bir süreçte yasadışı işlem yapan çok sayıda yönetici ve bürokratın ne gibi işlemler gerçekleştirdiklerini sorarak, ‘Hukukun üstünlüğünün gereğini yapmak, kent tarihin ve dokusunu korumak adına mevcut binanın örnek ve simge oluşturması için yıkılması konusunda ne düşünüyorsunuz?’ diyor. Mimarlar Odası Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhcu da, Hazine, Büyükşehir Belediyesi ve İTÜ’yü yıkım için gerekli işlemleri yapmaya çağırdı.

Neyi amaçlıyorlar

İSTANBUL Milletvekili Prof. Yaşar Nuri Öztürk, Bakan Hüseyin Çelik’in sözlerine www.ınternetajans.com’da şu tepkiyi gösteriyor:

‘Kanlı mı kansız mı dediler iktidara geldiler. Sistemin çarpıklığı nedeniyle aldıkları oyun üç katı sandalyeyle Meclisteler. Bu da yetmiyor, hálá kandan söz ediyorlar. Belli ki iktidar onları doyurmuyor, başka şeyler peşindeler. (İmam Hatip konusunda) Bunlar çaldırmış, neyi kaşıyorlar? İmam Hatiplerin içini boşalttılar, bilgi, irfan ve mana bakımından bu okulları mahfettiler. Şimdi bu okulları kendi çarpıklıklarıyla doldurarak ayrı sıkıntı ve karmaşalara alet ediyorlar. İstedikleri nedir, iç savaş mı? Bir siyasi İslamcının kullandığı bu tavır başka şeyleri çağrıştırabilir. Çok acıdır ki, ABD, ABD ve AKP ittifakı Türkiye’yi felakete götürüyor. Tanrının ve toplumun huzurunda bunu söylemeyi bir vicdan ve insanlık borcu sayıyorum.’

Biliyor musunuz

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesinin 22-24 mayısta gerçekleşterileceği duyurulan Kırım Türklerinin önderi Mustafa Cemiloğlu ile ünlü fok-caz sanatçısı Enver İsmailov’un katılacağı Kırım Tatar Kültür Günleri’nin hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesinin üzüntü yarattığını (0532-321 65 38).... İ.Ü. Rektörlüğünün, Kemal Alemdaroğlu başkanlığında, Çanakkale Savaşları sırasında Gelibolu’da şehit olan tıbbiyelileri anmak için 18/19 Mayıs’ta bir gezi düzenlediğini (0212-4400000)... Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün seçim öncesinde 6 ay içinde ilçede yaklaşık 3 bin kaçak yapı inşa edildiğini açıkladığını...YEDİ bölgede (Aksaray, Kırıkkale, Gaziantep, Kars, Trabzon, Bilecik ve Denizli) birinci olan kadın çiftçilerin, ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ finali için, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde, Ankara MEB Şûra Salonu’nda 19.00’da yarışacaklarını ve Şükriye Tutkun’un bir konser vereceğini (0312-425 89 67)... TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkloğlu’nun, MÜSİAD’ın yeni başkanı Dr. Ömer Bolat’a yarın kutlama ziyaretinde bulunacağını...

Biliyor musunuz?

Mesaj panosu

DENİZ
Baykal, EMD ve İktisat Fakültesi Mensupları Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Türkiye’nin ekonomik ve sosyal sorunları ve çözüm önerileri’ toplantısında konuşacak; Topkapı Eresin’de 19.30’da.

NEVŞEHİR Lisesi’ni 1964’te bitirenler; 15 Ağustosta Nevşehir’de bir arada olalım mı?

Prof. Emrullah GÜNEY eguney@dicle.edu.tr

GÜNÜN SÖZÜ

‘Hákim suçluysa vay o kanunların haline.’

(Çin Atasözü)
Yazarın Tüm Yazıları