Postacı el koydu

40 yaşındaki yıldız, iki süper basketbolcuyla görüştü ve 'Lakers kimin takıımı?' gerginliğe son noktayı koydu. Shaq'ın, ‘‘O bir baba gibi’’, Kobe'nin ise ‘‘Benim için önemli biri’’ dediği Malone'un önemi bir kez daha ortaya çıktı.

NBA'de gözler yine son yıllarda olduğu gibi LA Lakers'ın üzerinde. Sezon başında yaşanan Shaquille O'Neal-Kobe Bryant arasındaki, ‘‘Lakers kimin takımı?’’ kavgasına noktayı NBA'nin 'postacı' lakaplı yıldızı Karl Malone koydu. Bu takım ne Kobe, ne de Shaq'ın, takımın lideri, geride bıraktığımız yaz kadroya katılan emektar Karl Malone.

Kobe-Shaq
kavgasında ikiliyi coach Phil Jackson'ın yatıştırdığı belirtiliyordu, ancak ortamı durultan 40 yaşındaki Malone olmuş. Postacı, ikisiyle de dirsek temasında. Bu tartışma sonrası iki yıldızı da karşısına alıp resti çekmiş. ‘‘Eğer bu takımda oynayacaksam, takım arkadaşlarımın ne olduğunu bilmeliyim. Buraya geldiğimde başıma ne geleceğini biliyordum. Formanın arkasında yazan isim değil, önünde yazan önemli’’ diyen Malone'un takım ruhunu ortaya koyan bu konuşması, gereken etkiyi de göstermiş. İkisi de onu hem seviyor, hem saygı duyuyor. Shaq'ın, ‘‘O bir baba gibi’’, Kobe'nin ise ‘‘Benim için önemli biri’’ sözleri bunun belgesi.

Jordan-Kobe buluşacak

Shaq-Kobe
kavgası şimdilik yatışsa da Kobe'nin sezon sonunda Utah Jazz'dan tutun da San Antonio Spurs'a kadar bir çok takıma gidebileceği iddiaları ortaya atılıp, spekülasyonlar yapılıyor. Bunlardan en ilginci Michael Jordan ile Kobe'nin Miami Heat'de buluşacağı. Jordan'ın başkan olarak varisi ile Miami'de biraraya gelmesi, NBA için büyük sükse olabilir. Ancak Lakers'ın sahibi Jerry Buss, ‘‘Kobe, oğlum gibi. Çocuklar zaman zaman ailede sorunlar yaşarlar, ama bunların üstesinden gelinir. Oğlumu satmam’’ diyor.

Lakers'ta 2006'ya kadar sözleşmesi olmasına rağmen Shaq aldığı para konusunda sıkıntılı. 1999'da takımın başına getirilen coach Jackson'ın da sözleşmesinin son yılına giriliyor. Jackson, yaptığı 5 yıllık sözleşmeyle aldığı 30 milyon dolarla bugün Milwaukee'nin yılda 7 milyon verdiği George Karl ile yıllık 6 milyon dolar yerine 5 milyon dolara Philadelphia'dan Detroit'e giden Larry Brown'dan sonra en çok para ödenen coach. Çeyrek asırdır Lakers'ın başındaki Buss, yeni sözleşmelerle Shaq'ın en çok para alan basketbolcu, Jackson da en çok para alan coach olacağını söylüyor. Yani Lakers'ta şimdilik sular durulsa da gelecekte yeni sıkıntılar yaşanabilir.

Bunlara rağmen Kobe, Shaq gibi iki önemli silaha bu sezon Malone ve Payton gibi iki yıldızı daha ekleyen Lakers, bu sezon şampiyonluğa geçen yıldan daha yakın. Çünkü hem yıldız sayısı çoğaldı, hem de artık bir lideri var. Jerrky West, 1996'da Shaq ve Kobe'yi Lakers'a getiren ve kötü giden takımın kaderini değiştiren ünlü bir genel menajer. Bugün Memphis Grizzlies'da kötü gidişi değiştirmek isteyen West'in şu sözü, NBA'de bir gerçeğin belgesi: Bu ligde kazanmak için yıldızlar gerekli.

Memolu Detroit Atlanta'yı yıktı

Milli basketbolcumuzun 8 sayı attığı maçta Pistons, deplasmanda 10. galibiyetini aldı.

NBA'de Detroit Pistons, Mehmet Okur'un 8 sayı, 4 ribaunt ve 1 asistlik performans gösterdiği karşılaşmada, deplasmanda Atlanta Hawks'ı 5 sayı farkla 94-89 yendi. Oyuna sonradan giren ve 14 dakika forma giyen Okur, 2 sayılık atışlarda 7'de 4 isabet kaydederken, serbest atışlarda kullandığı 3 atıştan sayı üretemedi. 15. maçında 10. galibiyetini alarak Merkez Grubu'nda 3. sıradaki yerini koruyan Detroit Pistons'da, Tayshaun Prince 22 sayı, 8 ribaunt,Chauncey Billups 24 sayı, 3 ribaunt, 4 asistle oynayarak galibiyette önemli rol aldılar.
Yazarın Tüm Yazıları