Popvirüs

Lale BARÇIN İMER
Haberin Devamı

Özdemir Erdoğan keyfi

‘‘Ben erkek yorumculardan en çok kimin tarzını seviyorum’’ diye kendime sorduğum zaman aklıma ilk gelen ‘‘az’’ isimlerden biri Özdemir Erdoğan. Onun gibi şarkı ‘‘yorumlayan’’ bir başkasını tanıyorum doğrusu. Kimse ona benziyemiyor. Ve bugüne kadar yaptığı her albümü hazine gibi saklıyorum. Bunu geçtiğimiz günlerde elime geçen son albümünü dinleyince anladım.

Son olarak Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan üç albümden bir tanesi Özdemir Erdoğan'ın Unutulmayan Şarkılar başlıklı çalışması. ‘‘Aman yine mi nostalji’’ diyenlerinize önce şarkıları bir dinleyin derim. Bir kere albüm ‘‘Herkes Kendine Benzer’’ gibi çok sevimli bir şarkıyla başlıyor... Ardından hepinizin kuşkuşuz, ‘‘yaa bu şarkı işte...’’ diyeceğiniz ‘‘Bir Garip Yolcu’’ geliyor ki dinlemeye doyamıyorum (ben bu tarz ‘‘arabesk’’lere bayılıyorum), üçüncü sırada ise hepimizin sevdiği ‘‘İkinci Bahar’’ı, ‘‘Karlı Kayın Ormanı’’ izliyor ve onun ardından ‘‘Dağlar Dağlar’’ geliyor.

Beşinci sırada ise ‘‘Sensiz Saadet’’ geliyor. Ardından tipik bir Özdemir Erdoğan şarkısı ‘‘Sevdim Seni Bir Kere’’ (gerçek bir evergreen) ve sonra sırasıyla ‘‘Pervane’’, ‘‘Deniz Ve Mehtap’’, ‘‘Bu Son Olsun’’ve ‘‘Samanyolu’’ albümünün ‘‘arşiv önemini’’ vurgulayan parçalar.

Arşiv bir yana gerçekten dinlerken keyif alacağınız, size kendilerini hatırlatırkan mutlu eden şarkıların yer aldığı önemli bir albüm ‘‘Unutlmayan Şarkılar’’... Bu arada CD'nin bordo rengine de bayıldım.

Yapı Kredi'nin artık müzik yapımlarını ‘‘halka’’ açmasını memnunlukla karşılıyor bu arada diğer iki yapımı Esin Afşar ve Caz Yorumuyla Aşık Veysel ile Münir Nurettin Selçuk'un Üstad isimli çalışmalarını olağanüstü bulduğumu ve önümüzdeki haftalarda detayla analatacağımı şimdiden belirtmek isterim. diğer yarışmacılara başarılar dilerim...!

Sempatik çok sempatik

Sertab Erener'in ‘‘Zor Kadın’’ isimli şarkıyı a-capella olarak işleyen Voice Mail ile geçtiğimiz hafta tanıştım. Altı kişiden oluşan Belçikalı topluluk gerçekten çok sempatik. Üstelik yaptıkları işin ne kadar önemli ve ‘‘eğlenceli’’ bir şey olduğunu onlarla tanıştıktan sonra daha da iyi anladım. Topluluğun yakın zamanda ikinci albümü Türkiye'de de piyasaya sürülecek. Grubun albümün adı ‘‘Colors’’ ve Voice Mail bu albümde sevilen bir çok şarkıyı yeniden kendi tarzıyla yorumluyor. Mesala Pink Floyd'un bence yüzyılın şarkısı olan ‘‘The Wall’’'u, hayatımının 10 ile 15 yaş dilimi arasında pek sevdiğim Abba klasiği ‘‘Take A Chance On Me’’yi, Sting'in klasikleşen şarkılarından biri olan ‘‘Love Is The Seventh Wave’’i ve son yıllarda sevdiğim topluluklardan biri olan Crowded House'un ‘‘Weather With You’’sunu bu sempatik Belçikalılardan, üstelik a-capella dinlemek istiyorsanız önümüzdeki günlerde marketlerde yerine alacak olan ‘‘Colors’’u kaçırmayın derim. Bu arada Voice Mail Sertab Erener ile birlikte bir şarkıyı daha yorumlamış: ‘‘Utanma’’yı... Unutmadan da söyleyeyim: Adamlar yaz aylarında Türkiye'de konser vermek için yanıp tutuşuyorlar. Bence çok ilginç bir gösterileri var... İlgililere duyurulur!

Tango Turco

Yapı Kredi'nin yayınlarından sözederken İş Bankası'nın Kültür Yayınları'nın yeni bir halkası olan CD'yi es geçemezdim doğrusu... Önümde müthiş bir albüm var. Gerçi gösteriyi izleyemedim ama Allahtan İş Bankası CD'sini göndermiş hemen ardından. Teşekkür ediyorum, çünkü bu yapıtla arşivimin daha da zenginleştiğini düşünüyorum. ‘‘Tango Turco’’Tango'nun yapılması ve yazılması ne kadar zor bir müzik türü olduğunu düşündüğüm için bu albümde büyük emek var diyorum. Ancak Serdar Yalçın, Erol Uras, Ruhi Ayangil, Mutlu Torun, Necip Celal Andel, Fehmi Ege ve Kadri Cerrahoğlu'nun tangolarını yeniden yorumlarken pek çok yeniliğe cesaret etmişler. İlk defa akordeonsuz, bandoneonsuz, kemansız tango dinleyeceksiniz. Ve inanın bana büyük zevk alacaksınız...

Yazarın Tüm Yazıları