Poligon

Reşit ÇAĞLAYANGİL
Haberin Devamı

YAŞAMIN iÇiNDEN

Ya sonrası...

SEVGİ, Buca'da oturan işçi ailesinin 3 çocuğundan en büyüğüydü. Eğitim Fakültesi'nde okuyordu. Çalışkandı, öğretmen olup çocukları eğitecekti. Genç kızın yaşamı okul ve evi arasındaydı. Mandıracı komşularıyla ailece görüşüyordu. Sevgi, 30'lu yaşlarını süren ve ağabey dediği Ali'yle çok iyi anlaşıyor, misafirliğe gittiklerinde her şeyi rahatlıkla konuşuyor, kafaları uyuşuyordu.

2 ÇOCUK babası Ali'yle Sevgi arasındaki sıcaklık yasak aşka dönüştü. Ali, ayrılmak istedi, ailesi karşı çıktı, Sevgi'nin annesi, babası kızlarına yasak koydu. Yasak aşk kahramanları bir gün Urla taraflarında, deniz kenarına gitti. Otomobilde bir süre konuşup birlikte ölmeyi kararlaştırdı. Bir şişe tarım ilacını birlikte içtiler.

KOMA halinde bulunup hastaneye kaldırılan Sevgi, kurtarılamadı. Ali ise günlerce yoğun bakımda kaldı, güçlü bünyesi sayesinde yaşama döndü. Açılan soruşturmada ‘‘İntihara teşvik’’ gerekçesiyle az bir cezayla kurtuldu. ‘‘Hata yapmışım’’ dedi, kendisini kabul eden ailesiyle oldu. Yasak aşk, 19 yaşındaki Sevgi'nin ölümüyle sonuçlandı, geride kalanlar normale döndü.

Küçük trafikçiler işbaşında

İZMİR Trafik Denetleme Şubesi'yle Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla her ilköğretim okulunda 10'ar öğrenci trafik konusunda eğitildi. Bu öğrenciler ders başlayış ve bitiş saatlerinde okullarının önünde görev yapıyor. Ellerinde ışıklı ikaz aleti, sırtlarında fosforlu trafik görevli işaretiyle görev yapan öğrenciler, arkadaşlarının okula rahat gidip gelmelerini sağlıyor.

Adli Tıp taşınıyor

ADALET Bakanlığı'na bağlı İzmir Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü, Bayraklı'da bir bölümü tamamlanan Adalet Sarayı'na taşınıyor. Soğuk hava sistemli 10 cenaze dolabı bulunan yeni böümde, Adli Tıp doktorları için de ayrı odalar mevcut. Adli Tıp'ın taşınmasıyla birlikte artık otopsiler burada yapılacak. Çağdaş suç soruşturması için önemi gittikçe artan Adli Tıp'ın yeni yerinde daha iyi hizmet vereceği belirtiliyor.

Son başvuru 22 Ocak'ta

ÇEŞİTLİ tartışmalara neden olan ve Şartla Tahliye Yasası'ndan faydalanmak isteyenler için son gün 22 Ocak. Özellikle karşılıksız çek ve dolandırıcılık gibi suçlardan aranıp halen firarda olanların bu tarihe kadar savcılıklara başvurması gerekiyor. Aftan yararlanmak isteyenin mutkalma kendisinin başvurusu gerekli.

İzmir'de şu ana kadar cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerden 450 kişi aftan faydalanıp çıktı. Yaklaşık 500 kişi de faydalanmak için teslim oldu. Yasadışı örgütlerle ilgili yardım ve yataklık suçlarından ceza almış olan ve halen aranan 120 kişi de İzmir DGM'ye başvurarak aftan faydalanmak istedi.

PERDE ARKASI

Yeni yapılanma

EMNİYET Genel Müdürlüğü'nün kararıyla 2001'de Mali, Narkotik ve Silah Kaçakçılık Organize Suçlar'dan oluşan üç şube birleştirildi. Bunda amaç, tek elden ve daha etkin mücadele. İzmir'de de Kaçakçılık ve Organize Suçlar adını alan şubenin başına başarılı polis şefi Şerafettin Bural getirildi, tüm kadrolar da şimdilik bu şubeye aktarıldı. Tabii, birleşme bazı sancılar da getirdi. Eski müdürlükler büro haline geldiği için üç şubenin idari ve bazı birimleri birleşecek.

Şu anda yaklaşık 170 memur ve amirin görev yaptığı şubede yeniden yapılanma sonucu bazı birimlere personel kaydırılacağı, azaltılmaya gidileceği konuşuluyor. Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, yardımcılarını da yanına alıp Bozyaka'da şube personeliyle görüştü. Tek tek veya gruplar halinde içeriye alınan şube personelinin sicil kartları incelendi ve bazılarına sorular yöneltildi. Bu toplantı personel arasında bazı birimlere kaydırılma yapılacağı yorumuna neden oldu.

Basın odası

HER gün yeni operasyonlara imza atılan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’nin Çınarlı’daki binasının önünden basın mensupları ayrılamıyor.

Müdür Şerafettin Bural, basın mensuplarının duracağı bir basın odası yapmayı planlıyor. Böylece basın mensupları, Çınarlı’da da bir odaya sahip olacak . Şubenin başarılı operasyonları bu gidişle artarak devam edecek gibi. Basın mensupları bu odadan çok faydalanaccak.

Yazarın Tüm Yazıları