Alışveriş Cadısı
Alışveriş Cadısı
Alışveriş CadısıYazarın Tüm Yazıları

Pazar günü giysi takasında buluÅŸalım

İşte geçen hafta bahsettiğim alışveriş yerine değiş tokuş yaparak ihtiyaçları karşılama yöntemini deneyimleme fırsatı. Bu Pazar (14 Temmuz), İstanbul Küçükçiftlik Park’ın bahçesinde giysi takası var. İlginizi çekiyorsa kaçırmayın.

Haberin Devamı

Giysi takasına giderken yanınıza almanız gereken şey para ya da kredi kartı değil, aldığınızın yerine verebileceğiniz giysiler.


Kıyafet, çanta, ayakkabı, eldiven, atkı, bere, aksesuvar, takı, kravat, şapka…

 

Giyim kuşamla ilgili aklınıza ne gelirse, kullanmadığınız, sıkıldığınız, artık size küçük veya büyük gelen ama iyi durumda ve temiz olan her şeyi diğerleriyle takas edebilirsiniz. Hızla büyüyen bebeğinizin yepyeni kalmış, ne yapacağınızı bilemediğiniz giysileri de iyi birer takas malzemesi olabilir.

 

Pazar günü giysi takasında buluşalım/images/100/0x0/55eb4a17f018fbb8f8b7a080

 

Haberin Devamı


Etkinlik saat 14:00’te başlayacak. Üstelik bir alışveriş merkezinin karmaşasında değil, yemyeşil çimlerin üzerinde açık havada olacaksınız. Gün boyu çeşitli atölye çalışmaları da olacak.

Getirilenlerin hepsi bir kupon değerinde. Yanınızda en fazla 15 parça ürün getirebilir ve yerine 15 parça alabilirsiniz.  Gün sonunda elde kalan ürünler toplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

 

  
Giysi Takası, Nazlı Ödevci ve Fulya Tekin’in projesi. Bu, yaklaşık bir yıl içinde yaptıkları 18’inci organizasyon. İKSV Tasarım Bienali’nin de parçası olan bir proje var karşımızda.

Fulya Tekin tasarımcı, Nazlı Ödevci mimar. Her ikisi de çevre sorunlarına, sivil toplum hareketlerine yakın insanlar.

 

Etkinlikleri sosyal medya üzerinden duyuruyorlar ve her seferinde takipçilerinin sayısı artıyor. Nihai amaç bu yöntemi bir alışkanlık haline getirmek, insanların klasik alışveriÅŸ biçimine duyduÄŸu ihtiyacı azaltmak.Â

 

Pazar günü giysi takasında buluÅŸalımÂ

Haberin Devamı


Tek bir ricaları var; gelenlerin Giysi Takası'nı bir çöp kutusu veya çamaşır makinesine atılmayacaklardan kurtulma yeri olarak görmemeleri.

Destek vermek, bundan sonraki etkinlikleri takip etmek isterseniz Twitter, Facebook ve www.giysitakasi.com üzerinden izleyebilirsiniz.

 

 


http://twitter.com/alısveriscadisi


Yazarın son yazıları

#5  Temmuz 2013 İhtiyacın yoksa Verrr gitsin
#2  Temmuz 2013 Bunlar insanı alışverişten soğutur
#28 Haziran 2013 Alışveriş yapmadan yaşamak mümkün
#3   Haziran 2013 İçimden yazmak gelmiyor
#27 Mayıs   2013 Eminönü’de fare var
#24 Mayıs   2013 Alışveriş bağımlısı mısınız?


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

 

 

Yazarın Tüm Yazıları