(P)ark sorununda TESCİLLİYİZ®

İstanbul’un Gezi Parkı...Ankara’nın Tema Parkı...Derken, asıl sorun kaynadı.Bizim otomobiller nereye ‘park’ edeceğini şaşırdı.

Haberin Devamı

Bir yanda yasak dinlemeyen sürücüler...
Kaldırımmış, engelli için ayrılmış, dükkan önü falan...
Tırışkadan teyyare.
Arabanın burnu girse yeter.
Sonrası silecekler havaya.
Diğer yanda makbuzlu yollar...
(Ücretli olan cadde ve sokaklar)
Sahte makbuz kesenler, fırsat kollayan değnekçiler...

* * *

Kentteki park konusunu çözemedik ama...
(P)ark sorununda tescili® kaptık.
Hayırlı olsun...

Başkent’te (P)a®don dedirten ‘park’ olaylarını, okurlar şöyle anlatıyor:

Yürüyecek yer kalmadı

Sıhhiye hastaneler bölgesindeki yolları otopark olarak işleten kişilerden bazıları, değnekçileri mumla aratır oldu. Kızılay Sokak’taki kaldırımlara koydukları lobutların arasına güvenlik şeridi çekerek, yaya ulaşımını engelliyorlar. Hastaların ve öğrencilerin yolun karşısına geçmeleri tehlikeli hale geliyor. Numune Hastanesi’nin yanındaki Türkocağı Sokak’ta ise park için belirlenen sağ tarafa ilave olarak soldaki kaldırıma boylu boyunca araba park edip, para alıyorlar. Yayaların yürümesi imkansız. Özellikle hastaneler bölgesinde olduğu için daha da ağırlaşan bu sorun, biraz özen/düzenle çözülebilir.
(İsimsiz okur)

ÖZÜ / SÖZÜ

Haberin Devamı

“Ankara çok enteresan bir başkent. Yayalar caddede yürüyor, otomobiller kaldırımda...” (ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Barkley)

24 saat ücretli mi?

Ankara Hastanesi önündeki caddede, Büyükşehir Belediyesi’nin açık alan otoparkı levhasında daha sonradan yapıştırılmış, “24 saat ücretli” ifadesi yer alıyor. Zaten canımız burnumuzda hastaneye geliyoruz. Sonradan yapıştırılmış bu “24 saat ücretli” yazısı muammada bırakıyor. Acaba değnekçiler mi yapıştırdı diye de düşünüyoruz. Yetkililer, bu konuda bizleri aydınlatmalı.
E.E.

ÖNERİM VAR

Trafiğe sağlı-sollu aparkat

Cebeci-Beşevler arasındaki cadde, kentin ana arterlerinden birisi. Gidiş ve geliş yönleri 2 şeritli olan bu yol, duyarsız sürücülerin gazabına uğruyor. Şöyle ki: Çift yönlü birer şeritte günün her saati park edilmiş araçlar var. Haliyle yol, tek şeride düşüyor, uzun trafik kuyruğu meydana geliyor. Sağa yanaşamayan yolcu otobüsleri, yolun ortasında indi-bindi yapıyor, bu da cabası...
Evet, Ankara’da her geçen gün trafikteki araç sayısı artıyor ancak denetimler de her yıl aynı oranda azalıyor. Çünkü eskiden söz konusu güzergahta kesinlikle araçların park etmesine izin verilmiyordu. Şimdi sabah bıraktığı aracını, akşam almaya geliyor. Yetkililer bir an evvel önlem almalı, bu park kaosu engellenmeli.
N.E.

Haberin Devamı

Otopark makbuzu vermiyorlar

Kumrular Caddesi girişinde görev yapan Büyükşehir Belediyesi’nin bazı park görevlileri, emanet edilen araçları belediye için ayrılan otopark dışına park ediyor. (93. Cadde ve 92. Sokak) Görevini kötüye kullanan bu kişiler, park ücreti için makbuz da vermiyor. Konuyla ilgili Mavi Masa’ya 00360013 ve 00395377 no’lu şikayetlerde bulunduk. Söz konusu otoparka 030480 no’lu idari yaptırım karar tutanağı tanzim edildiği belirtildi. Ancak bu idari karar caydırıcı olmadı. Sorun devam ediyor. Yetkililere duyurulur.
Mustafa TÖZENER

Yazarın Tüm Yazıları