Para ve ölüm

SABAH saat 08.00 sularıdır. Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bir telefon, bir erkek cesedinin bulunduğu yeri bildirmektedir.

Ekipler yerleşim birimi olmayan, tepelik bir mekan olan adrese geldiklerinde, 16-17 yaşlarındaki sırt üstü yatmakta olan bir erkek cesedinin kafa kısmında 35-40 kğ. ağırlığındaki bir taşın da yaslanmış vaziyette olduğunu görmüşlerdi. İlk izlenimler, kişinin ezilmek suretiyle ölmüş olabileceği konusunda yoğunlaşmış, incelemeler bu doğrultuda yapılmıştı. Ancak, otopsi sonucu kişinin boğularak öldürülmüş olduğunun ortaya çıkması, soruşturmanın yönünü bir anda değiştirmişti.

Ekipler, çevrede yaptıkları araştırmalarda, görgüye ve duyuma dayalı herhangi bir done elde edememişlerdi. Sadece üst araması sırasında cebinden çıkan nüfus cüzdanından kimliği net olarak öğrenilmişti. Bu arada bazı telefon numaralarını içeren bir defter de incelemeye alınmıştı. Bu defterden yola çıkan ekipler, görüştükleri kişiler yardımıyla, ölü olarak bulunan Nuri’nin, öz amacı Salim’in dükkanında çalıştığını öğrenirler. Amca Salim’in dükkanına giden ekip elemanları, Salim’e ilk planda acı gerçekten bahsetmeksizin, Nuri’nin nerede olabileceğini, bir konu hakkında bilgisine başvuracaklarını söylemişlerdi. Bir anda telaşa kapılan Salim, para çekmesi için Nuri’yi bankaya gönderdiğini, çekmiş olduğu 7 milyar TL.yı, borçlu olduğu Haşim isimli kişiye vermesi için de Nuri ile köye gönderdiğini ve şu an için köye varmış olabileceğini ifade etmişti. Ekip elemanlarından Nuri’nin ölü olarak bulunduğunu öğrenen Salim, kendini yerden yere atmaya, feryat figana başlamıştı. Çok sevdiği yeğenini öldürenleri de kendi eliyle öldüreceğini söylüyordu.

Bilgiler çatışıyor

Soruşturmacı ekip, cesedi almaya gelen aile yakınlarıyla görüşerek, olayın netleşmesini sağlayacak bilginin peşine düşmüşlerdi. İlk görüşme Nuri’nin yakınları ve tespit ettikleri Haşim ile yapıldı. Yakınlarının ve Haşim’in söyledikleri elemanların kafasını karıştırmıştı. Çünkü, Nuri ne köye gelmişti ne de Salim’in söylemiş olduğu paradan haberleri vardı. Ortaya farklı bir durum çıkmıştı. Oluşan bu tablo karşısında yeniden durum değerlendirmesi yapan soruşturmacı ekip, amca Salim’in dükkanında inceleme yapılmasına karar vermişti. Salim’e ertesi gün dükkanında olması söylendi. O gün dükkana gelen Salim, kendisinden önce gelen ekip elemanlarına anahtarın yanında olmadığını, Nuri’nin ölümünden duyduğu acı nedeniyle, apar topar evden ayrıldığı için anahtarı yanına almayı unuttuğunu söylemişti. Bu arada Salim’in, Nuri’nin öldürüldüğü gün dükkanından hiç ayrılmadığını belirttiği ifadesinden yola çıkan ve bu bilgiyi not eden ekip elemanları, esnaf komşularından bu konunun teyidine yönelik bilgi toplarken, karşı dükkan komşusu, Salim’in cinayetin işlendiği gün, saat 14.00- 15.00 arası acilen bir yere gitmesi gerektiğini belirterek, bu süre zarfında kendisinden dükkanına göz kulak olmasını istediğini belirtmişti. Bu saatler arası çevre bankalar nezdinde yapılan araştırmalar sonucunda, söz konusu paranın, Nuri tarafından değil, Salim tarafından bankadan çekildiğinin belirlenmesi, tüm şüphelerin Salim’in üzerinde toplanmasına neden olmuştu.

Cani amca

Soruşturmanın derinleştirilmesi için Salim Şube Müdürlüğüne getirilirken, çilingir yardımıyla açılan dükkanda incelemeler yapan ekip, arka rafların birinde katlanmış vaziyette bulunan bir pantolonun cebinde yedi milyar TL.sını bulmuşlardı. Şubede kendisine bu paranın kaynağı sorulduğunda, Salim daha fazla direnmeden cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etmişti.

Kumar tutkunu olan bu yüzden borçlanan Salim, canice hazırladığı planı uygulamaya koyarak, yeğeni Nuri’yi gezdirmek amacıyla arabasına bindirdiğini, ıssız bölgeye geldiklerinde, rahat oturmak ve sohbet etmeyi bahane ederek arabanın arka koltuğuna geçtiğini ve daha sonra da bir fırsatını bularak, ön koltukta oturmakta olan Nuri’yi kemeriyle boğduğunu, olaya farklı bir boyut kazandırmak amacıyla da, dışarıya taşıdığı cesedin başına, yuvarlayarak getirdiği taşı yasladığını söylüyordu. Böylece Nuri’nin (sözde) üzerinde bulunduğu paraya yönelik olarak gasp edildiği ve buna bağlı olarak cinayete kurban gitmiş olduğu senaryosunu yazıp oynamıştı. Cani amca, kumar borcunun bir kısmından kurtulmak için, öz yeğenini öldürmüştü.
Yazarın Tüm Yazıları