Papa’nın yerine geçmek

Alman Kicker dergisinin "Kendi kimliğiniz dışında kim olmak istersiniz?" sorusuna Hamit Altıntop, Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benedict diye yanıt verdi. Hayli ilginç bir açıklama.

Bizim sıkıcı futbol ortamında bu sıra dışı açıklamanın, sadece ajans haberi olarak kalması daha da ilginç. Bundan daha renkli malzeme mi olur!

Vallahi ben bizim spor basınının harekete geçmesini beklemekten sıkıldım, Hamit’e ulaşmayı başardım. "Hamit, Papa olmak istiyor!" başlıkları atıldı Türkiye’de. Nedir olayın aslı?" dedim. Hamit de başladı kırık Türkçe’siyle anlatmaya: "Abi ne olursun sadece söylediklerimi yaz. Ben ’Papa olmak istiyorum’ demedim. Bize ’Bir günlüğüne kimin yerine geçmek istersin’ diye sordular ben de ’Papa 16. Benedict’ dedim. Elhamdülillah Müslüman’ım."

Peki Hamit neden Papa’nın yerine geçmek istiyordu?

İşte yıldız futbolcunun ağzından bu sorunun yanıtı: "Onun gibi yaşamak değil, onun düşüncelerini bilmek isterdim. Çünkü Benedict, en büyük noktada. Bir sürü insanın yardımına koşuyor, örnek bir lider. İnsanlar onu çok seviyor. Ben de onun düşüncelerini merak ediyorum. Dünyaya nasıl bakıyor bilmek isterdim. Herkesin dini ve ibadeti kendine. Bu dünyada önemli olan kötü niyetli olmamak, dürüst ve iyi olmak."

Hamit düşüncelerinde hoşgörülü ve gayet samimi. Anladığım kadarıyla da Papa olmanın psikolojisini merak ediyor. Merak edilmeyecek gibi de değil aslında.

Roma’nın göbeğinde kendinize ait bir ülkeniz ve ağzınızdan çıkacak iki cümleye bakan yüz milyonlarca seveniniz var ama bütün dünyevi arzulardan uzak durmanız gerekiyor. Kafadan seks yok mesela!

Gamze’nin tecavüzünü 1000 kere izlemek

Gamze Özçelik ve Gökhan Demirkol davasında bilirkişi olarak bilgisayar kayıtlarını inceleyen Adli Bilişim Analizi Uzmanı Cenk Ceylan, "Orada Neler Oluyor" programında konuştu...

Aynen aktarıyorum: "21 yıldır adli bilişim uzmanıyım. 37 yaşındayım. Hayatımda porno film izlemedim. Ama böyle korkunç ve dehşet verici görüntülere ilk kez rastladım. Gamze’nin görüntüleri geldiğinde 2005’in ekim ayıydı... İnsan olarak üzüldüm, şok geçirdim. 3 dakikalık görüntüyü 1000 kez izledim ve inceledim. Psikolojim bozuldu. İşin korkunç yanı; o bilgisayarlarda Gökhan’ın çıplak vaziyette başka kadınlarla olan başka görüntüleri de var. Üstelik kadınlar ünlü ve manken. Adlarını asla açıklayamam. Ama kendi iradeleri dışında şeyler yapmışlar..."

Ben bu açıklamayı çerçeveletip odamın duvarına asarım. Niye mi? Canım sıkıldığında okuyup gülmek için.

37’den 21 çıkarın. 16 eder. 16 yaşında adli bilişim uzmanı nasıl olunuyor lütfen biri bana açıklasın.

Herhalde Ceylan’ın 3 dakikalık kayıdı 1000 kere izlemesinin nedeni de 34 yaşında ilk kez böylesine görüntülerle karşılaşıyor olmasından kaynaklanıyordur. Hele hele bu görüntüler amatör kayıtsa!

Pardon! Ceylan görüntüleri adli bilişim uzmanı olarak inceliyordu.

Peki, 1000 kere incelenecek ne vardı ki o görüntülerde?

Ceylan arada Gökhan’ın cep telefonuna el sallamasını mı bekliyordu acaba? Bir de Ceylan’ın görüntülerin ’psikoloji bozacak derecede korkunç olma’ açıklaması var. Bunu da kayıtı izleyenlerin yorumuna bırakıyorum. "Gelin itiraf edelim" diyeceğim ama boş verin...

Ayrıca Ceylan’ın diğer görüntülerdeki mankenler için ’iradeleri dışında şeyler yapmışlar’ sözünü de anlamış değilim.

Ceylan, bu kanaate nasıl vardı, doğrusu çok merak ettim. Gökhan, o mankenlere elektrik verip, işkenceden mi geçirdi acaba?

Ceylan sözlerine "O mankenlerin kim olduklarını biliyorum ama açıklayamam" diyerek son noktayı koymuş.

Bir de açıklasaydın bari!
Yazarın Tüm Yazıları