Ömer Koç’tan sanat için 50 milyon euro

Ömer Koç, İngiliz gazetesi Financial Times’ın sanat eki Collecting’e röportaj verdi.

Haberin Devamı

Financial Times’ın editörü Catherine Milner, Koç Ailesi’nin çağdaş sanat konusundaki en tutkulu ismi Ömer Koç’u İstanbul’daki evinde ziyaret etti. Ünlü işadamı, Milner’e sanat zevkini, koleksiyonlarını ve Koç ailesinin sanata olan tutkusunu anlattı. Ailenin her yıl sanata 10 milyon euro yatırım yaptığını söyleyen Koç, üç yıl önce Arter Galeri’yi hizmete soktuğunu belirterek, 2016 yılında da 50 milyon euro’luk yatırımla yeni bir modern sanat müzesi açmayı planladığını açıkladı. Koç’un röportajı, gazetenin 9-10 Mart günlerinde yayınlanan sanat eki Collecting’de yer aldı.

Eşarp tasarlayıp AKUT’a bağışladılar

3. Vakko-Sainte Pulcherie Eşarp Tasarım Yarışması’nın kazananları, önceki gün düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Birinci seçilen Tuğba Yalçın’a ödülünü Katy Hakko ile Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Harve Magro birlikte verdi. Vakko ayrıca öğrencilerin yarışma kapsamında hazırladığı tasarımları, Akut yararına satışa sundu.

Haberin Devamı

Sortie, Özgür Aras’a emanet

İstanbul gecelerinin popüler eğlence adreslerinden Sortie, 2013 yazına iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Eksen Grup’un bünyesinde hizmet veren Sortie, 2013 yazında eelence ve Ablam gibi özgün gece kulüpleriyle adından söz ettiren Özgür Aras’a emanet. Sortie, 3 Mayıs’ta hizmete girecek.

Dünya listelerinden sonra Boğaz’da

Ünlü DJ Birol Giray (BeeGee), bu gece Kuruçeşme’deki Case By Cîroc’un DJ kabininde olacak. Giray, gecede müzik ziyafeti sunacak, ayrıca dünya müzik listelerine giren “Ivy” isimli şarkısını da çalacak.

Yazarın Tüm Yazıları