Nasıl seksi görünür

Beden tartışmalarının bir türlü son bulmadığı dönemlerde, kadınların seksi ve çarpıcı görünmek için bundan daha fazlasına ihtiyaçları olduğunu hatırlatalım.

Kusursuz bir vücuda sahip olmak yetmiyor. Moda yeni sezonda bunun sırrını bakın sizlere nasıl fısıldıyor...

Seksapelin bir formülü yok! Neden bu hafta böyle bir konuya takıldım derseniz; arkadaşlarımla bir araya geldiğimde "sıfır beden mi, yoksa balık etli mi tartışmalarından bıktığım için" cevabını verebilirim. Konuyla ilgili görüşlerine güvendiğim erkeklerden fikir aldım... İnanın bana, bu bir erkek için kesinlikle çok fark etmiyor. Nedense kadınlar bunu önemsiyor. Ayrıca moda dünyasında da sanıldığı kadar beden tartışması yaşanmıyor. Biten moda haftalarında modeller hálá sıfır beden, ama onun ötesinde elbiseleri çok iyi taşıdıkları için seçiliyor.

Siz bu sıfır beden "modasına" inanıp, kendinize eziyet etmek yerine, biraz daha bedeninizi tanımaya çalışsanız daha iyi olmaz mı?

Erkekler tarz ve karaktere odaklanıyor

Bedeni ne olursa olsun, erkekler kadınların tarzına ve karakterine odaklanıyor. Bu da sağlıklı bir ilişki olarak tanımlanıyor. Eğer iyi görünmek istiyorsanız -ki yapılan araştırmalara göre kadınlar önce karşı cinsi etkilemek için vücut ölçülerine takılıyor ve alışverişe çıkıyorlarmış- tarzınız ve davranışlarınız üzerinde yoğunlaşın.

Şimdi "Kadınlar nasıl daha seksi görünür?" sorusunun cevabına bakalım. Çok tanınmış bir erkek markasının tasarımcısı, özellikle bu sezon ipek-saten elbise ve bluzların, dar kesimli pantolon ve denim’lerin, yüksek topuklu rugan ayakkabıların seksapel konusunda anahtar parçalar olduğunu belirtiyor. Bundan kesinlikle şüphemiz yok. Peki yıllardır seksi olmak deyince akla gelen yırtmaç, dekolte ve transparan? Bu sezon, çıplaklık değil, stiller prim yapıyor. Aslında sanıldığının aksine gerçekten doğru kombinasyonlar yapmanın zor olduğu bir sezonda yaratıcılıklarıyla puan alıyorlar.

Gelelim tanınmış bir köşe yazarının yorumlarına... "Mini dar elbise ve eteklerin mevzun bacaklara çok yakıştığını düşünüyorum. Göğüs ve sırt dekoltesi de modadan bağımsız olarak seksi görüntü yaratan bir gerçeklik ama bir kadını cazip ve seksi kılan en önemli özellik bence yüz ifadesi ve beden dili. Her an hayatın ve hayatının efendisi olduğunu anlatan bir beden, yaşanabilecek her olasılığa meydan okuyan, masumiyeti ve fettanlığı aynı anda yansıtabilen bir kadın yüzü cazip ve seksidir diye düşünüyorum. Çünkü kadın erkek ilişkileri asla kalıplara sokulamaz. "

İşte modanın içinde ve dışındaki yorumlar... Yazının devamında kış sezonunda kadınları seksi gösterecek trend parçaları bulabilirsiniz.

Modanın "seksi" kuralları

á İç dünyamız bir tabu olmaktan çıkıyor! İç çamaşırı modası, bu sezon retro bir dönem yaşıyor. Dikkat çekici renkler, parlak ama rahat kumaşlar, puantiye ve iri desenler, romantik detaylarla süslenerek kadınların iç dünyasını fethediyor. Bu kış da yarı transparan fırfırlı ve dantelli gömleklerin içlerine aynı tonlarda sutyenler, straplez bluzlarla yakın renklerde askılı modellere rastlayacağız.

á Vücudunuza göre giyinin! İnce bir vücuda sahipseniz, bedene oturan kısa panço ceketlerle dar taytlar, altında rugan stiletto’larla (Nine West, Hotiç, Steve Madden, J. Lo, İnci, Bambi) şık görünebilirsiniz. Deri ceketlerin de (Network, Derimod, Mango) kesinlikle kısa ve dar olanlarını öneriyoruz.

á Saten ve ipek! Kışın soğuk günlerinde de çok moda. Saten bluzlar, geceleri yerini ipek-saten elbiselere (İpekyol, Mackha, Roman, Zara, Mango, Max Azria) bırakıyor.

á Trikolar klasik olmaktan çıkıyor. Bedene oturan asimetrik ya da değil, tasarım kokan trikolar (Miss Sixty, Diesel, Stefanel, Max Azria) içine dantel veya şifon bluzlarla (Nolita), altına dar denim (Mavi, Aquaverde, Diesel, Little Big, G-Star, Levi’s, Ck Jeans) ve kısa botlarla (Fornarina, Top Shop) çok şık!

á Seksi aksesuvarların başında ise kesinlikle platformlu ya da değil stilettolar geliyor.

á Soğuk günlerde yine kürkler ve kapüşonlu montlar var. Geceleri, bedeni saran brokar veya siyah yün mantoları unutmamalı.

Yüksek topuklara yüksek sadakat!

Marilyn Monroe’nun yüksek topuklar konusundaki düşüncelerine siz de benim gibi katılıyor olmalısınız! "Topuklu ayakkabıyı kim icat etmiş, bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa, o kişiye bütün kadınların çok şey borçlu olduğudur."

Bugün, topukların üzerinde yükselen modada kadınlar, platformlu veya değil, stiletto’lar, çizmeler ve botları alışveriş listelerinde en üst sıralara yerleştiriyorlar. Ancak bir sorun var... O da zaman zaman estetik açıdan sizi zirveye taşısa da yüksek topuklarla baş edebilmek zor. Ama çözümü var!

Yüksek topuklu giymeyi seviyorsanız, uzmanlar, doğru duruş pozisyonu almanız konusunda sizleri uyarıyor. Yani omuzlar biraz geride, başınız da dik durmalı. Çünkü topuklu giyenlerin yapması gereken bir takım egzersizler var.

Örneğin, topuklu ayakkabı ayağın parmak kısmına basınç yüklediği için rahatsızlığa neden olabiliyor. Bunu önlemek için, yalın ayak, balerin duruşuyla ayağınızı uca doğru esnetin. Ayrıca, topuklu ayakkabıda marka ve model seçimi çok önemli. Küçük numara tercih etmek, yüksek topuklu model için çok tehlikeli. Ayakkabı denerken, kendi numaranızda bir modelle bir süre yürümelisiniz. Yine topuklu bir şey giymek istiyorsanız parmakların rahat hareket etmesi için önü açık modelleri tercih edebilirsiniz.

Bu arada, ayakkabılarınızı akşama doğru alın. Gün boyu ayaklarınıza yük bindiği için akşama doğru ayaklar şişer. Ayakkabı seçerken iç kısmının çok kaygan ve sert olmamasına ve ayağın doğal yapısına yani ayak kavislerine destek verecek biçimde olmasına dikkat edin. Ayağınızın hava almasına izin veren materyalleri seçin.

Gelinlerin rehberi; Bride’s

Yılda sadece iki kez çıkan ve içinde her şeyin bulunduğu Bride’s’ın ekim sayısı de gelin adaylarının başucu kitabı niteliğinde. Yine en moda gelinlikler, aksesuvar seçenekleri, bakım önerileri, şık düğün organizasyonları rehberi ile evlenme hazırlıklarınızda sizlere ışık tutacak. "White Book" ise bu süreçte her şeyi doğru zamanda ve eksiksiz planlamanız için...

Moda ve tasarımcıya destek olalım

Invista, Didier Ludot ve Zac Posen’in Paris’teki Palais Royal’de düzenlediği "La Promesse de l’Aube" adlı serginin açılış kutlamasına sponsor oldu. Küratörü, seçkin modanın öncülerinden Didier Ludot olan sergide, Zac Posen’in 14 koleksiyonundan kıyafetler sunuldu. Zac Posen, Xfit Lycra’nın stil, cazibe ve vücuda kusursuz uyum elde etmek için şart olduğunu ve bu teknolojininşık ürünler yaratılmasına imkan sağladığını vurguluyor.

AIDS’e savaş açtı

Gucci, UNICEF’le birlikte gerçekleştirdiği kampanyayla, tüm dünyada 200 Gucci mağazasında satılacak ürünlerle AIDS’e karşı savaşa destek veriyor. 21 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında satışa sunulacak aksesuvar ağırlıklı koleksiyonun gelirinin bir kısmı AIDS’den etkilenen Afrikalı çocukların tedavisi için kullanılacak. Lüks ve modanın birlikteliğinden doğan bir markanın böyle sosyal bir başarıyı yakalaması çok sevindirici!

Stil sahibi olanlara

Puma’nın efsanevi ayakkabısı Suede’den ilham alınarak yaratılmış bu çanta, stil sahibi tüm kadın ve erkeklerin daha şimdiden gözdesi. Ben daha görür görmez çok beğendim. Adı; Grip Bag ve kesinlikle unisex! Siyah dışında bir de turuncu renk alternatifi var. Fiyatı: 118 YTL.
Yazarın Tüm Yazıları