Nadal çöktü

İskoç Murray karşısında 2-0 yenik durumda iken sakatlanan İspanyol tenisçi, maçtan çekilmek zorunda kaldı. Murray’nin dışında Cilic ve tek bayanlarda Henin ile Zheng yarı finale çıktı.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA Açık Tenis Turnuvası’nın ilk 4 turunda gösterdiği başarılı performansla eski günlerine döndüğünün sinyalini veren Rafael Nadal, şampiyonaya şanssız biçimde veda etti. Çeyrek finalde İskoç Andy Murray ile karşılaşan İspanyol tenisçi, sakatlığı nedeniyle maçı yarıda bırakmak zorunda kaldı. İlk seti 6-3, ikinci seti tie-break’te 7-6 kaybeden Nadal, 3. sette de de 3-0 geride iken, sağ dizindeki sakatlık nedeniyle karşılaşmadan çekildi. Murray, yarı finalde Hırvat Marin Cilic ile karşılaşacak.
14 numaralı seribaşı olan Ciliç, 7 numaralı seribaşı ABD’li Andy Roddick’i zorlu bir mücadele sonucunda 7-6, 6-3, 3-6, 2-6 ve 6-3’lük setlerle 3-2 yenerek, kariyerinde ilk kez  bir “Grand Slam”de yarı finale çıktı.
Tek bayanlarda günün ilk çeyrek final maçında Belçikalı Justine Henin,  Rus Nadia Petrova’yı 7-6 ve 7-5’lik setlerle 2-0  yenerek yarı finale ismini yazdıran ilk tenisçi oldu. Diğer çeyrek final maçında, turnuvanın sürpriz isimlerinden Çinli Zheng Jie,  Rus  Maria Kirilenko karşısında 6-1 ve 6-3’lük setlerle 2-0 galip gelerek yarı finale çıktı. Zheng, yarı finalde Henin ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Sezer ve partneri Duni ikinci turda elendi

98. Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda  çiftlerde genç bayanlar kategorisinde mücadele eden milli tenisçi Melis Sezer ve  Rumen partneri Cristina Duni, ikinci turda elenerek, şampiyonaya veda etti. Sezer-Duni, ikinci turda Norveçli Ulrikke Eikeri ve Şilili Camila  Silva ikilisine 6-2 ve 6-0 biten setlerle 2-0 yenildi. Milli tenisçi ve partneri, önceki gün ilk tur maçında ise Avustralyalı  Viktorija Rajicic- Harriet Sheahan çiftine 2-6 ve 7-5 (10-3)’lik setlerle 2-0  üstünlük sağlamıştı. Garanti Koza’nın kurduğu Club İstanbul@Enka Uluslararası Tenis Akademisi  oyuncularından olan ve ITF Junior sıralamasında ilk 100’ün içinde hızla  yükselerek 87. sıraya ulaşan genç yetenek Melis Sezer, “Grand Slam”e ana  tablodan başlayan ilk Türk tenisçi olmuştu.

Kötü şans ebedi değildir

Rafael Nadal, sakatlığı nedeniyle yarıda bıraktığı maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Kötü şans ebedi değildir. Bütün sakatlıklar endişe vericidir Ama sezon başında bir sakatlık yaşamak beni endişelendirmiyor” dedi.

 

Yazarın Tüm Yazıları