Müthiş savunma

FIRTINA gibi başlayan bir maç. Fenerbahçe Ülker’in ilk sayısı boyalı alandan çıkarken, Siena molası ve ellerinden kaçmakta olan maçı etkili “adam paylaşmalı alan savunmasıyla” dengeye getirmesi...

Temsilcimizin sert, adam adama savunması ve basketbol adına geçen “lezzetli” birinci periyot, 19-15 üstünlüğümüzle bitti.
İkinci periyot, ribaunt fırtınamız (25-16) ve sert savunmamız (yüzde 33) Siena’yı 34 sayıda tutmayı başardı. 40 sayı bulduğumuz ilk devrede kenardan gelen oyuncularımız 20 sayı atarken, Kaya Peker savunmada, Mirsad ve Oğuz hücumda (17 sayı) büyük katkı verdiler. Görünen tek sorunumuz ise, Siena’nın içeriyi kapatan alan savunmasına karşı kötü üçlük yüzdemizdi (12’de 3).
Teşekkürler
Üçüncü periyot, ilk iki çeyreğin yüksek savunma dozlu “fotokopisi” olarak geçerken, temsilcimiz farkı 10 sayıya çıkarttı. Son çeyrekte, tüm maç boyunca gösterdiği savunma gayreti ve ribaunt üstünlüğü rakibin boyalı alanda yüzde 35’te kalmasına ve çok değerli bir galibiyet alınmasına neden oldu.
Uzun veya kısa süre alan tüm oyuncuları yüksek katkı verdikleri bu maçta özellikle savunma gayretleri nedeniyle kutluyor, kenar yönetimine teşekkür ediyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları