Mimik çizgilerine son

Ben fazlasıyla mimikleriyle konuşan, yaşayan biriyim. Bu nedenle yüzümde herkesten hızlı çizgilenme olacağını düşünüyorum.

Eğer siz de benim gibiyseniz, Dünya Ulusoy’dan yüz jimnastiği öğrenerek cildinizi diri tutabilirsiniz. Hadi ayna karşısına!

Ağlıyoruz, gülüyoruz, sinirleniyoruz. Binbir şekle giriyor suratımız. Evet, olacaklar belli, herkes gibi biz de bir gün yaşlanacak, derin çizgilere sahip olacağız. Ancak göstereceğim birkaç yüz egzersiziyle bunu geciktirmeniz mümkün. Bu aktiviteyi yılda 4 kere 3’er hafta yapmanız yeterli olacaktır. Üç hafta sonra fark edeceksiniz ki parmaklarınızın desteği olmadan gergin bir cildiniz var, hiç fena değil!

l Yüzünüze iyi gelen iki harf olduğunu biliyor muydunuz? A ve O... Ara sıra "Aaaaaa" ya da "Ooooo" diye ayna karşısında 40 saniye haykırın.

l Kilodan olduğu düşünülse de ikinci çene (gıdı) başın yanlış duruşundan kaynaklanan bir durumdur.

l Rahat olabileceğiniz kadar dikleşin. Hep havaya doğru bir iple çekildiğinizi düşünün. Bu pozda iken karşıya, aynaya bakın. Olduğunuz yerde kulaklarınızı oynatın. Bunu her ayna karşısına geçtiğinizde yapabilirsiniz.

Şimdi size şakak, alın, elmacık kemiği ve göz kapağı için işinize yarayacak birkaç hareket göstereceğim. Egzersizi yaparken yüz ifadeniz gergin değil, tam tersine yumuşak olsun.

Unutmayın, bakışlarınız yumuşak olmalı ve adım adım çizgilerinizi açıp güçlendirdiğinizi düşünmelisiniz. Bir de öneride bulunayım. Telefonla konuşurken mümkün olduğunca ayna karşısına geçin, çünkü böylece mimiklerinizi kontrol edebilirsiniz.

1) Kendinizi rahatlatın, balonları şakaklarınıza yerleştirin. Sonra balonları avuç içiyle bastırın. Yüz ifadeniz yumuşak olsun, kafanızın içinden düşünceler geçip gitsin. Hiçbirine odaklanmayın. Sadece balonu hissedin. Hafifçe balonu bastırıp tekrar rahatlayın. Şakaklarınızı ve balonu hissetmeye çalışın. Bunu 12 kere tekrarlayın.

2) Elleriniz yine şakaklarda. Omuzlarınız aşağıda olsun, böylece duruşunuz da daha dik ve rahat olur. Şimdi parmaklarınızla hafifçe başınıza bastırıp tekrar çekin. Bunu bir sağ, bir de sol için yapın. Avuç içi şakaklarda kalmaya devam etsin. Bunu 60 kere tekrar edin.

3) Balonun biri başınızın üstünde, diğeri de çenenizin altında olsun. Avuç içi balonla temasını kaybetmesin. Bu pozisyonda kalarak başınızı aşağı ve yukarı hareket ettirin. Eller ve balonların sabit olması ve ellerin balona uygulayacağı baskı, bu hareketteki önemli ayrıntı. Bunu 21 kere tekrar edin.

4) Parmaklarınız alın ya da kaşlarınızın üzerinde olsun. Omuzlar her zaman olduğu gibi rahat. Bu duruşu kaybetmeden burnunuzu ileri ve geri hareket ettirin. Bu hareketi eğer ayna karşısında yapıyorsanız ifadeyi ve mimiklerinizi hemen fark edeceksiniz. Lütfen 60 kere tekrar edin.

5) Gözlerinizi kapatın ve rahatlayın. Şimdi sağ gözünüzü açıp kapama işlemini 60 kere tekrar edin. Bittikten sonra sol taraf için uygulayın.

6) Dik durmaya devam ediyor musunuz? Eğer cevabınız hayır ise lütfen önce doğru duruş pozisyonuna gelin. Gözünüzü kapatın ve parmağınızı gözünüzün üstüne koyun. Gözlerinizi biraz daha sıkı kapatın ve tekrar normal kapanış pozisyonuna gelin. 60 kere tekrarlayın.

7) Parmaklarınızı şakaklarınıza koyun ve onları hafifçe geriye çekin. Gözleriniz hafif çekik durumda iken parmaklarınızı ileri geri hareket ettirin. Bunu 60 kere yaptıktan sonra gözlerinizi tekrar gergin duruma getirin. Şimdi de gözlerinizi açıp kapatın. Bunu da yine 60 kere tekrar edin.

Şu an nasıl hissediyorsunuz? Bir farklılık var mı, bilemiyorum. Ancak bu egzersizi düzenli yaptığınızda 3 hafta sonunda fark göreceğinize eminim. Hoşçakalın! Bilgi için:

dunyaulusoy@hotmail.com
Yazarın Tüm Yazıları