Mimar Kemalettin’e nur yağdı Ege’li tekstilciler bayram etti

Pazar, sabahın köründe telefonum çaldı.

Ailem dahil, beni kimse pazarları pek aramaz.

Haberin Devamı

Baktım Kemal Subaşı. Türkiye’nin sayılı kadın giyim markalarından Kemas’ın patronu.
Kemal’in kıyafetlerini gören, yine Türkiye’nin iki gururu, modacı Yıldırım Mayruk ve Canan Yaka, “Bu çocuk yurt dışında, bir Paris’ de olsaydı Chanel kadar ünlü olurdu” demişlerdi.
Kemal. “Kalk. İzmir Gelinlik ve Damatlık Fuarı nedeniyle yıkılıyor. Kahvaltıya Mimar Kemalettin’deki show-room’a gel. Oradan da fuara geçelim” dedi.
Vallahi bir İzmirli olarak gururlandım.
Her ne kadar bu yazımı sizlere körfezden gelen çiş ve b..k kokuları arasında yazsam da, İzmir’de güzel şeyler de oluyor.
Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ nu ve İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen ile ekibini kutlarım.
İZFAŞ, İF ve EGSD (Egeli Giyim Sanayiciler Derneği) büyük iş başarmışlar.
Tekstilcilerin, özellikle abiye, gelinlik ve damatlık diken hazır giyim firmaları ile kumaşçıların yer aldığı Mimar Kemalettin Caddesi, havanın da güzel olması nedeniyle tıklım tıklımdı.
Türkiye’nin dört bir yanından hazır giyimciler Ege’ye akmışlar. Nereden mi anladım?
Yol boyunca o kadar farklı araba plakalarına rast geldim ki, mutlu oldum.
Kemal ve konukları “ Vallahi Mimar Kemalettin’e nur yağdı. Herkes bayram etti. Bunu yaz Allah aşkına ” dediler.
 “İzmir Modanın merkezlerinden biri olma yolunda” dedim. Belki hayal ama gerçeğe niye dönüşmesin?
Yıllarca, Paris, Milano ve Londra’daki Moda haftalarına, fuarlarına katıldım. Pek çok dünya starı modacının koleksiyonlarını izledim, benim İzmir’im niye olmasın?

Haberin Devamı

SEKTÖRE BÜYÜK HİZMET

Fuarda dolaşırken, hemen herkes IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın sektöre büyük ivme kazandırdığını, canlılık getirdiğini söyledi.
Gerçekten de Tekstil sektörüne bir Pazar potansiyeli yaratıyor bu tarz fuarlar. Kemal, “Gelinlik, damatlık, abiye giyim ile gelinlik ve damatlık kumaş ve aksesuar sektörüne büyük hizmet. 6’sı yabancı toplam 156 firma ürünlerini sergiliyor. Ona göre alıcılar geliyor. Hele bu yıl 30 ülkeden alıcı var. Çok iyi oldu çok” dedi.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve abiye de tek olan İF Wedding Fashion İzmir, bu gün sona eriyor.
Yani 24 Şubat Çarşamba (Bu akşam) Türk Modası’nın genç ve yetenekli bir ismi Özgür Masur’ un defilesiyle bitiyor. Son günde olsa İzmirliler fuara koşun.

Haberin Devamı

Bu gençler 80 milyar bulursa dünya çapında şöhret olacaklar

Yazımı yazarken, Nilay Tezsay aradı.
Bir zamanlar ekranlarda reyting rekorları kıran, benim de jürisinde olduğum ‘Bir Dilek Tut’ yarışmasının finalistlerinden.
Veteriner. Müthiş bir hayvan dostu. Aynı zamanda Modern Müzik Akademisi mezunu. Harika şarkı söylüyor.
Yarışmaya da hayali olan ‘Yabani hayvanlar için rehabilitasyon merkezi’ yaptırmak için katılmıştı.
Nilay, Türkiye’nin her yerine, veteriner Ahmet Emre Kütükçü ile yabani hayvanları tedaviye gidiyor.
Şu anda 7 kadın müzisyenden kurulu 333 Band’ın da solisti.
Buradan kazandığını hayvanlara yatırıyor.
Nilay son yıllarda yurt içi ve yurt dışında adını başarıyla duyuran BÜMK(Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Caz Korosu) için de çalışıyor. Nilay, BÜMK dünya çapında olması için 40.000 Euro’ya ihtiyaçları olduğunu söylüyor.
Para, bu yıl Çin’de düzenlenen Uluslarası alanda en büyük çaplı ve prestijli koral müzik etkinliği olarak gösterilen ‘World Choır Games- Shaoxing 2010 ’ a katılabilmek için. Üstelik koro üç kategoride de barajı başarıyla aşmış.
Ben sevgili dostum Ucan kuş adlı internet sitesinin patronu Can Tanrıyar’a da ilettim. O da sitesinden haberi yayınlayacak, sağ olsun benim tüm haberlerimi yayınladığı gibi. Dilerim yardımcı oluruz.
İletişim için masisgozbek@ gmail.com

Haberin Devamı

Kanser hastaları için Umudun adı, Nermin Ceri

Nermin Ceri, gazeteci, Sibel Can olmak üzere pek çok ünlünün eski basın danışmanı.
Fakat her şeyden önemlisi benim güzel dostlarımdan biri.
Nermin üç sene önce meme kanserine yakalandı.
Günlerce ona çaktırmadan ağladım ve Allah’a dua ettim.
Pek çok kanser hastasına örnek ve umut olacak bir mücadele verdi. Aslan gibi hastalığı yendi.
‘Kemoterapi şapkası’ adlı bir ürünü piyasaya kazandırdı. Yılmadı pek çok seminerde, kurtulan hasta olarak, kanser hastalarını bilgilendirdi. Müthiş İngilizcesiyle, sempozyumlarda yabancıları kendisine hayran bıraktı.
Sibel Can, TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, Burcu Kara, Oya Başar, gazeteci Sema Eren, Orhan Kılıç, Neval Sevindi, Suzan Kardeş olmak üzere pek çok ünlü isim ile meme kanseriyle ilgili bir klip yaptı.
Nermin şimdi bir kitap yazıyor. Alfa Yayınları’ndan çıkacak. Türkiye’de ve dünyada meme kanserini yenen ünlü isimlerle röportajlar yapacak. Hatta şu an bir dünya starı olan , yakalandığı meme kanseriyle 2005 yılından beri savaş veren Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue’a da ulaştı.
Geçtiğimiz günlerde meme kanseri olan, benim jenerasyonumun güzel şarkıcısı Arzu Ece’de, dilerim , Nermin gibi bu hastalığı yenecek.
Nermin’in kitabında o da yer alacak.
Yaşam kaynağı oğlu Aral ile Arzu da mutluluğu yakalayacak.
Nermin’e desteği sonuna kadar vereceğim. Çünkü Nermin kanser hastaları için bir SURVIVOR ve umut.

Bir dakika

Haberin Devamı

Pamuk eller cebe

Bu gün köşem, biraz yardım toplayan dernek gibi oldu. Ama öyle denk geldi, ne diyeyim sevgili okur.
A Plus Estetik Merkezi’nin başarılı estetiysen lerinden sevgili Bilgen, 26 Şubat Cuma, beni bu geceye davet etmeseydi, haberim olmayacaktı.
ÇÖYDER(Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği Genel Merkezi) çok anlamlı bir geceye ev sahipliği yapacak. Gecede Tolga Candar şarkı söyleyecek. Genel Başkan Hamit Vedat Başer’in söylediğine göre pek çok da siyasetci geceye katılacak. Kemal Kılıçdaroğlu, Şahin Mengü, Canan Arıtman, Selçuk Ayhan, Ahmet Ersin bunlar arasında. Gece Kültür Park Atlas Pavyonu’nda. Bilet 50TL. Gecenin geliriyle ki en anlamlı olan da bu,
 Barışgücü Spor Kulübü Basketbol Takımı’nın engelli sporcularına sandalye alımı yapılacak. Haydi bakalım pinti İzmirliler pamuk eller cebe.

NOKTA

Haberin Devamı

Kız kardeşim ile bir Kemeraltı turu attık hafta sonu. Önümüzdeki günlerde sizleri hayretler içine sokacak İzlenimlerimi yazacağım.
Hisarönü ve Kızlarağası Hanı çok değişmiş. Yurt dışında böyle yerlere tur düzenliyorlar. Geçtiğimiz günlerde gittiğim ve sizlere de anılarımı yazdığım, pis Mısır’ın, Kahire’deki çarşısını yeğenlerim dahil turdaki herkes beş saatini verdi. Alışveriş için. Bir de zaman yetmedi deyip sızlananlar oldu. Bizde nerede?. Alsancak’da oturan bazı elit kokoşlar yolunu bile bilmiyorlar. Neyse burada Elit Silver & Pearl’ün sahibi Mert Omay’la tanıştım. 200 TL verip harika hediyeler aldım. Param yabancıya gideceğine İzmir’de kalsın . Bir uğrayın derim.

Yazarın Tüm Yazıları