Mezuniyet günü için tüyolar

ÜNİVERSITELERDE final dönemi stresi daha yeni yeni başlasa da, bu yıl mezun olacak olan bir çok genç kız için “Mezuniyette ne giysem?” heyecanının çoktan başlamış olduğunu tahmin edebiliyorum.

Haberin Devamı

Seçimlerinize yardımcı olabilmek için sezonun haute couture’larından sizin için birkaç küçük ip ucu topladım.
İlk olarak, bu gün için çok çalıştınız, çok emek harcadınız ve bu nedenle içerisinde rahatsız hissetmeden, eğlenebileceğiniz bir kıyafet seçimi yapmak önemli.
Şimdi gelelim stil detaylarına. Siyahtan uzak durmanız gerektiğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Hem bu güzel günün enerjisini siyahla örtmek anlamsız olacağı için, hem de bu sezon siyah renk, gece elbiselerinde en az kullanılan renk olduğu için. Genç kızlara anne öğüdü verir gibi yazmak istemiyorum ama, ilerde siyahı gerek iş hayatında, gerek davetlerde sık sık kullanacaksınız zaten. Ama bugün değil, bu sezon hiç değil.

Romantik tuvaletler

Elie Saab gece elbiselerinde bol bol kullandığı pastel tonlarıyla, bu sezon pastelin geri dönüşünde öncü oldu. Özellikle kabartma çiçeklerle süslü tuvaletler romantikliğiyle büyülüyor. Bu tip tuvaletlerin yaşınıza çok yakışacağından eminim. Elie Saab ve Valentino’nun bu sezon gece elbiselerinde ortak noktaları kabartma veya renkli çiçek desenleri ve belde kalan zarif fiyonklar. Her iki markanın da tasarımlarına bayıldım ve bir mezuniyet tuvaleti için bu tip detayların çok şık duracağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Vücuda oturan çizgiler

Vücut tipinize göre hatlarını ortaya çıkaran bir tuvalet veya kabarık etek tercih edebilirsiniz. Bu sezon Elie Saab’da kabarık ve romantik tuvaletler varken, Versace’ın büyüleyici kreasyonundaysa vücuda oturan çizgiler hakim. Tabi ki yine kabartma çiçekler ve Valentino’nun da kullanmaktan hiç çekinmediği dantel detaylarla birlikte. Versace’nin ve Stephane Rolland’ın bu sezon sık kullanarak, gece elbiselerine hareket kattığı düz hatlı metal aksesuarları da unutmamak gerekir. Seçtiğiniz tuvalette metal detaylar yoksa da, büyük ve yine düz hatlı aksesuarlarla elbisenizi tamamlamaktan çekinmeyin.
Ve belki de en önemli detay. Parti günü geldiğinde, kıyafet, aksesuar veya saç modeli seçiminiz ne kadar doğru olursa olsun, stresli olursanız istediğiniz ışığı veremezsiniz. O yüzden, ufak tefek aksaklıklar olsa bile hiçbir şeye canınızı sıkmadan eğlenmenize bakın.

Haberin Devamı

Adana’nın portakal kokulu sokakları

Geçtiğimiz hafta birkaç günlüğüne Adana’daydım. Uçak yolculuğunu pek sevdiğim söylenemez, genelde yorucu geçer benim için. Fakat uçaktan iner inmez Ayşe Arman’ın geçtiğimiz haftalarda köşesinde uzun uzun ve hasretle bahsettiği portakal çiçeği kokusu karşıladı beni. Yorgunluğum, gerginliğim uçtu gitti o kokuyu duyunca. Gerçekten bir başka huzurlu hissettiriyor, bir başka mutlu ediyor bu koku insanı.
Adana’da havaalanı şehir merkezine çok yakın ama ben yine de portakal çiçeği kokusunun benimle otelime kadar gelebileceğinden pek umutlu değildim. Fakat, konakladığım Sarıkonak Apart Otel’de portakal çiçeklerinin kokusunu çok yoğun hissettim. Adana’ya yolu düşenlere burayı tavsiye edebilirim. Sabahları da bu harika kokuyla uyanmak, günümün daha da güzel geçmesini sağladı.

Yazarın Tüm Yazıları