Mezbaha vahşeti

Yaz sıcağında haber programları tatile çıkarken Star’da yayınlanan Deşifre ses getirecek bir habere imza attı.

Mehmet Ali Önel’in belediye mezbahaları dosyasından sonra sadece hayvansever ve veterinerlerin değil, herkesin ayağa kalkması lazım.

Tek kelimeyle vahşet görüntüleri vardı Deşifre’de...

Ayağından çengelle asılan kuzular, kesilemeyip can çekişenler, tekmelenen hayvanlar... Kasaplar yaptıkları işe yabancılaştıklarından onlar için o kadar doğal görüntüler ki bunlar. Ama tam bir vahşet yaşanıyor belediye mezbahalarında.

Bu görüntüleri izledikten sonra insanın vejetaryen olası geliyor.

Mehmet Ali Önel bu işin peşini bırakmamalı, Deşifre’nin bu bölümü ibreti alem için tekrar tekrar yayınlanmalı. Mezbahalarda koşullar düzeltilene kadar Deşifre haberinin takipçisi olmalı.

Bodrum vadisi

Kurtlar Vadisi geçtiğimiz sezonun reytingi en yüksek dizisi olunca herkes bu durumdan faydalanmaya çalışıyor. Bütün magazin programlarında Kurtlar Vadisi ekibinin Bodrum’da yaptığı tatil karbon kağıdı konmuş gibi, aynı şekilde yayınlanıyor.

Belli ki Kurtlar Vadisi ekibi bu tatili bir promosyon olarak düşünmüş. Hep birlikte tatile gidilmiş, gazeteciler davet edilmiş...

Dolayısıyla Kurtlar Vadisi tatile çıktı diye üzülmeyin, magazin programlarını izleyin yeter.

Manşet’i izleyin

Mehmet Ali Birand’ın yaz falan dinlediği yok, Manşet’te hız kesmiyor. Bugün de AB Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Pascal Lamy’i konuk ediyor programa. Lamy’nin özelliği Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkması... AB’de Türkiye karşıtı birinin fikirlerini öğrenmek açısından bugünkü Manşet önemli.

(CNN Türk, 17.00)

TRT’nin açıklaması tatmin edici değil

TRT’nin Niran Ünsal’ın söylediği Ahmet Kaya şarkısını canlı yayında nasıl sansürlediğini geçen gün yazmıştım. Ardından internet siteleri bu haberi okurlarına ulaştırdılar, Birgün gazetesi manşet yaptı, son olarak da dün Mehmet Ali Yılmaz konuyu köşesine taşıdı.

TRT bunun üzerine bir açıklama yaptı. ‘Niran Ünsal’ın yayın akış kuralını ihlal ettiğini’ söyleyenTRT, yaşanan olayın Ünsal’ın akışta olmayan bir şarkıyı seslendirmesinden kaynaklandığını söylüyor. ‘Yayın akışı dışında gelişen bu duruma teknik müdahalede gecikme olması nedeniyle söz konusu yayın sıkıntısı ortaya çıkmıştır’ diyor TRT...

Hani televizyonculuğu ve canlı yayını hiç bilmesek inanacağız. Niran Ünsal’ın canlı yayında kafasına göre şarkı söylemesi mümkün mü? Tut ki, yayın akışında önceden söylediği üç numaralı şarkıyı değil de beş numaralı şarkıyı söylemiş olsun.. Ne fark eder? Yayını tehlikeye atacak bir durum değil ki bu...

Önceden belirlenen şarkıyı söylemediği için TRT’nin Niran Ünsal’ı canlı yayında ‘cezalandırmaya’ hakkı var mı? Ve bunun Ahmet Kaya’nın şarkısına denk gelmesi sadece bir tesadüf mü?

TRT’nin ‘yayın sıkıntısı’ dediği olay, ciddi bir sıkıntıdır. Zaten TRT de bunu bildiği için konuyla ilgili soruşturma açmıştır.

Uyku bilimi

Önce anonsu dikkatimi çekti; ‘İnsanoğlu varolduğundan beri, hiç bu kadar az uyumamıştı’... NTV’nin ilgi çekici belgeselleri Uyku Bilimi’yle devam ediyor. Hayatımızın yaklaşık üçte birini geçirdiğimiz uyku hakkında merak ettiğiniz her şey bu belgeselde. Rüyalar, kabuslar, rüya anında yaşananlar özel çekimlerle anlatılıyor. 60 senelik bir ömrün 20 yılını geçirdiğimiz uykuyu anlatan bu belgeseli hararetle tavsiye ederim.

(NTV, 21.05)
Yazarın Tüm Yazıları