Manisa krize meydan okuyor

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait C. Türek, krize meydan okuduklarını belirterek, küresel dalgalanmanın kentlerini teğet geçeceğini söyledi.

Türek ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi hakkında konuştuk.

Bize Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ni anlatır mısınız?

450 hektar bir alanda kurulan organize sanayi bölgemiz özellikle 2007 yılı başında yapılaşma çalışmasını tamamladı ve hızla gelişti. Bölgedeki amacımız üretim, fırsat eşitliği ihracat ve istihdamdır. Şuanda yüzü aşkın ülkeye ihracat yapmaktayız. Kısa süre içerisinde 7 milyar dolarlık bir ihracat potansiyeli durumuna geldik. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ nde asla arsa spekülasyona izin vermedik. Yüksek katma değer odaklıyız. Bir başka anlamda Ege Bölgesi’nde birçok avantaja sahibiz. İhracat için her türlü elverişli koşula sahibiz. Öncelikle ulaşım sorunumuz yok. İzmir limanına çok yakınız. Bu bizim için çok büyük avantaj. Bu avantajı ben ve çalış- ma arkadaşlarım çok iyi kullanıyoruz. Ulaşım sorunu birçok organize sanayi bölgesinde başlıca sorun olurken biz coğrafi konum itibari ile avantaja dönüştürdük. Coğrafi konumumuz Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ni bir anda avantaja dönüştürdü.

Hangi sektörlerde üretim yapıyorsunuz?

Öncelikle şuanda 124 tane faal durumda fabrikamız ihracat için üretim yapıyor. Organize sanayi bölgemizde 25 bin işçi çalışıyor. Küresel krizden çok etkilendik diyebiliriz. Yatırım hızını kesmedik. Küresel krize meydan okurcasına üretim gerçekleştiriyoruz. Birçok sektör Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim gerçekleştiriyor. 2 adet ambalaj, 3 adet beyaz eşya, bir adet bisiklet, 3 adet çeşitli imalat, 3 adet metal, dokuma, elektrik makine, gıda, kimya, 17 adet beyaz eşya yan sanayi, çimento, 12 elektronik ve bu sektörün yan sanayisi, modern eşya ve 15 adet de plastik sanayi olmak üzere 124 sektör de faal duruma geldik. Elbette ki küresel krizden azda olsa etkilendik. Birçok büyük firmalar işçi çıkarmaya giderken, biz bu durumu en alt seviyede tuttuk. Henüz Manisa Organize Sa nayi Bölgesi’nde krizi tam anlamı ile yaşamış değiliz. Sanayicilerimiz krizden etkilenmemek için kriz yönetimleri oluşturdu. Bu da bizim avantajımız oldu. Gelecek yıllarda sanayimiz daha da atılımlar yapacak. Bunun için şimdiden girişimlere başladık.

Her şey OSB için

1961 Manisa doğumlu olan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olan Türek, ilk, orta lise eğitiminden sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tamamladı. Daha sonra iş hayatına atıldı. Gıda sektöründe faaliyet gösteren Türek, son dönemde Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Evli ve 3 çocuk babası olan Türek, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişmesi için büyük bir çaba harcıyor.
Yazarın Tüm Yazıları