Listeler kesinleşmeden genel merkeze taşınmam yanlıştı

ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün’ün, iddia ve ümitle koyulduğu siyaset serüveni, iki hafta bile sürmedi.

Haberin Devamı

Gazetemizden Ümit Çetin’in manşetten duyurulan haberiyle kamuoyu öğrenmişti: Aygün, kendi deyimiyle "eli ayağı olan" çekirdek ekibiyle birlikte DP Genel Merkezi’nin kapalı teras katına yerleşmişti.

Ama öncesinde "saunalı" olan bu mekanı geceli-gündüzlü kısa bir inşaat faaliyetiyle çalışma ofisine dönüştürdü.

ATO Başkanı, Ankara 1. Bölge 1. Sıradaki yerinden istifa ettiği gün, kısacık sürede kendisi kadar ünlenen teras ofisini de boşalttı.

Kendisi önde, klasörleri arkada ATO’nun Söğütözü’ndeki makam odasına geri dönerken; yorgun, moralsiz ve kendi tabiriyle "ışığı sönmüş"tü.

"DP’nin baraj altında kalma ihtimali istifanızda rol oynadı mı?" sorumuza, "Hayır benim barajla işim olmaz. Ben proje üretmek için siyasete girmiştim, ama olmadı. İlk anlattığımda kabul gören fikirlerim kısa süre içinde ’olmaz’a dönüştü" dedi.

Aygün’ün şu samimi itirafı ise siyaset zeminini kayganlığı hakkında fikir veren sayısız örnekten yalnızca biri:

"Listeler kesinleşmeden genel merkeze taşınmam hataymış."

BAŞBAKANYardımcısı Abdüllatif Şener, 22 Temmuz’da aday olmayacağını açıklarken, bundan 16 yıl önce siyasete girerken ayrıldığı Hacettepe Üniversitesi’ne geri dönebileceğini de söyledi.

Bu niyetin hayata geçirilip geçirilemeyeceğini, Şener’e ve mevzuata dair aktaracağımız birkaç not ile tartışalım:

Hacettepe Üniversitesi, bir devlet kurumu.

Geçen yıl çıkarılan bir yasa, üniversitelerde ders verecek kişilerin mali haklarıyla ilgili önemli bir kısıtlama getirdi.

Buna göre eğer bir öğretim üyesi, başka bir kamu kurumundan emeklilik maaşı alıyorsa, üniversiteden ikinci bir maaş alamıyor.

Milletvekilliği sona erdiğinde, Şener’ bugünün rakamlarıyla yaklaşık, 4 bin YTL civarında emekli aylığı bağlanacak.

Başbakan Yardımcısı’nın dört çocuğu var: Şener’in iki oğlundan biri Bilkent, diğeri Başkent Üniversitesi’nde öğrenim görüyor. Büyük kızı dersaneye devam eden Başbakan Yardımcısı’nın küçük kızı ise ilköğretim okuluna gidiyor.

Şener’in maaşı dışında bir gelir kaynağı olmadığı belirtiliyor.

VAKIF ÜNİVERSİTESİNE GİDEBİLİR

Kulislere yansıyan ise şu:

Şener’in hiç değilse çocuklarının öğrenim giderlerini karşılayabilmek için, Ankara’da ayrı maaş alabileceği vakıf üniversitesini tercih edeceği belirtiliyor.

Yani geçim engeli, Şener’in eski üniversitesine dönmesine engel gibi görünüyor.

Dahası, bu işin bir de "kaderin cilvesi" dedirten çarpıcı bir boyutu daha bulunuyor:

Hükümetin getirdiği sözettiğimiz bu yasa Meclis’te görüşülürken, sanat camiasından pek çok önemli isim Başbakan Yardımcısı’nı ziyaret ederek "emekliyken hocalık ücreti verilmemesinin haksızlık olduğunu" anlatmıştı.

Sezer’den derneklere 85 bin YTL yardım

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Köşk’ün bütçe harcamalarını internet sitesinden, ay ay ve kalem kalem açıklamaya devam ediyor.

Duyurulan son tablolardan Sezer’in mayıs ayında bazı derneklere bütçeden toplam 85 bin YTL yardım yaptığını öğreniyoruz.

Ancak derneklerin isimlerini bilmiyoruz.

Cumhurbaşkanı, üç ay önce de Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı’na 30, Kadıköy Sağlık Eğitim Merkezi’ne de 20 bin YTL yardım yapmıştı.

Bu yardımları ve tutarları www.cankaya.gov.tr’de yayımlatan Sayın Cumhurbaşkanı’nın, 85 bin YTL için de benzer verileri kamuoyuyla paylaşmasını diliyoruz.

Çağlayan’ın sesi şimdiden kısıldı

HENÜZ miting alanları tam anlamıyla ısınmadı.

Ama AKP’nin Ankara 2. Bölge’den milletvekili adayı ASO Başkanı Zafer Çağlayan’ın sesi şimdiden kısılmış.

Nedenini sorduğumuzda gülerek "Çok telefon geliyor. Sağolsunlar hepsi destek telefonu ama saatlerce konuşmaktan bu hale geldik" diyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Çağlayan’dan birkaç mitingine eşlik etmesini istemiş.

1.5 MİLYON SEÇMEN Çağlayan, Başbakan’ın mitinglerinde konuşmayacak belki ama, aday gösterildiği bölge için "Ne gerekiyorsa yapacağım" diyor ve ekliyor:

"İkinci bölge büyük bir alan. Kalecik, Altındağ, Keçiören, Yenimahalle, Beypazarı, Nallıhan, Güdül, Ayaş, Kızılcaham ve Çamlıdere’den oluşuyor. 1.5 milyona yakın seçmeni var. Geçen seçimde 1 milyon 300 bin kişi oy kullanmış. 454 binini AKP almış. CHP 252 bin oyla ikinci sırada."

Bugün dek hep Oda Meclis Toplantısı’nda konuşturen izlediğimiz ASO Başkanı’nın miting performansını hep birlikte izleyeceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları