- Hamur işlemeye başlamadan önce bamyaları bir peçete arasında ovun
Hamurları karıştırmadan önce öncelikle bamyaları bir peçete arasında ovun.
- Bamyaları haşlamak için tencereye yerleştirme
Ovduktan sonra bamyaları tencereye yerleştirin ve üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. 1 tutam tuz atarak 5 dakika haşlayın.
- Etleri haşlama işlemi
Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri ayrı bir kapta haşlayın.
- Soğanı tereyağı ile kavurma işlemi
Başka bir tencerede, soğanı pembeleşene kadar tereyağında kavurun.
- Salça ekleyip pişirme
Pembeleşen soğana sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın. Karışımı bir taşım kaynadıktan sonra haşlanmış et suyunu ekleyin.
- Limon suyu ve diğer malzemeleri ekleyerek pişirme işlemi
Karışım kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin. Haşlanmış bamyaları ve etleri ekleyerek karıştırın.
- Pişirme süresi ve servis
Tuz ekledikten sonra yarım saat pişirin. Limon suyunun tadı az gelirse, kişinin isteğine göre ekleyebilirsiniz. Servis yapmaya hazır hale geldiğinde afiyetle sunabilirsiniz.