Kuru bamya çorbası tarifi

Kolayca hazırlanabilen bu çorba bamya sevenlerin vazgeçilmezi olmaya aday!

Kuru bamya çorbası tarifiKuru bamya çorbası tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 100 gram kuşbaşı koyun eti
  • 25 gram kuru bamya
  • 1,5 kaşık tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nasıl Yapılır
  1. Hamur işlemeye başlamadan önce bamyaları bir peçete arasında ovun
    Hamurları karıştırmadan önce öncelikle bamyaları bir peçete arasında ovun.
  2. Bamyaları haşlamak için tencereye yerleştirme
    Ovduktan sonra bamyaları tencereye yerleştirin ve üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. 1 tutam tuz atarak 5 dakika haşlayın.
  3. Etleri haşlama işlemi
    Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri ayrı bir kapta haşlayın.
  4. Soğanı tereyağı ile kavurma işlemi
    Başka bir tencerede, soğanı pembeleşene kadar tereyağında kavurun.
  5. Salça ekleyip pişirme
    Pembeleşen soğana sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın. Karışımı bir taşım kaynadıktan sonra haşlanmış et suyunu ekleyin.
  6. Limon suyu ve diğer malzemeleri ekleyerek pişirme işlemi
    Karışım kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin. Haşlanmış bamyaları ve etleri ekleyerek karıştırın.
  7. Pişirme süresi ve servis
    Tuz ekledikten sonra yarım saat pişirin. Limon suyunun tadı az gelirse, kişinin isteğine göre ekleyebilirsiniz. Servis yapmaya hazır hale geldiğinde afiyetle sunabilirsiniz.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ194 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ14 g
PROTEİN2 g
KARBONHİDRAT16 g