Lavanta’nın yeni markası Antika

İzmirli iki başarılı iş kadını. Melda Durgunoğlu ve Fatoş Çırpıcı... Tam sekiz yıl önce Lavanta adlı bir marka yarattılar.

Haberin Devamı

Önce Çeşme Alaçatı’da, daha sonra da İstanbul ve İzmir’de. Yetmedi bir de yemek atölyesi kurdular. Gurme ve yemek yapmaya meraklı olan İzmirliler için. Lavanta, özellikle elit kesimin, değişmez bir markası oldu. Çünkü hakkını verdiler. Giden bir daha gitti. Davetler, organizasyonlar ve özel gecelerin değişmez adresi oldu. Bu yıl ise daha çok İzmirliye iş ve de farklı bir konsept yaratmak için Antika’yı açtılar. Lavanta-Antika. 700 metrekarelik bir alanda. Dev zeytin ağaçlarının altında. Bir türlü kopamadıkları, Çeşme Alaçatı’da... Çamlık yol kavşağında...

Öncelikle kadınlara

Hafta arası, İzmirli erkekler, genelde işte olurlar. Kadınlar ise yazlıklarında. İşte bu ince ayrıntıyı düşünmüş, Fatoş ve Melda. Kadın, kadına buluşup mangal yapabilecekleri, özel günler için partiler düzenleyebilecekleri, ev rahatlığı ve şıklığında bir yer yaratmışlar. İkili açış amaçlarını şöyle özetliyor;
“ Alaçatı’nın kalabalığına girmek istemeyen ve köy içinde park sorunu yaşayanlara, hemen Alaçatı’nın yanı başında, ama oranın telaşından uzak bir vaha sunmak istedik. Biz Alaçatı’ya ilk gelenlerdeniz. Bu yıl 8. yılımız. Alaçatı, ana cadde üzerindeki mekanımız, Lavanta’nın artıları ve eksilerini değerlendirerek, belli bir yaşın üzerindeki müşterilerimizin, köy içinin trafiğe kapalı olmasından ötürü, mekana geliş sorunları yaşamaları, böyle bir alternatife gittik. Özellikle de hafta ortası, Çeşme’de kalan hanımlar, denizden çıktıkları an yemek derdi olsun istemedik. Çoluk-çocuk Antika’ya koşsunlar diye, daha da hesaplı bu yeri yaptık.”

Köy kahvaltısı

Haberin Devamı

Antika’da her şey ferah ve geniş. Otopark sorunu yok. Etrafında yapılanma yok. Asırlık zeytin ağaçları içinde. Ama uzakta da değil, merkeze kısa bir yürüyüş mesafesinde. Köy kahvaltısına, kendi muhteşem lezzetlerini de katmışlar. İzmirlilere özgü pişi, adına “long” dedikleri, peynirli bir çeşitleri var ki of. Bir de Melda’nın, sevgili babasının tarifleri ile yapılan Pancake, enginarlısı, otlusu... Hiçbir yerde yiyemezsiniz. Bir de çay saatinde. Bakın hanımlar bu sizler için ideal. Çıkın, çıkın, toplanın gidin. Kekler, börekler, mozaik pasta... Teknelere özel paket servisleri de var.  Akşamları da mevsimin en gözde ve taze malzemelerinden 4-5 çeşit meze yapıyorlar. Bu mezeler, gelen her masaya sunuluyor. Kendi yarattıkları 3 çeşit salata ile. Arkasından mis gibi mangal sefası. Bakır kaplar içinde. Balıktan sıkılanlar için harika bir alternatif. Ballı ve soslu tavuk kanat, taze otlu köfte, arpacık soğan ve mantarlı kuzu çöp şiş, Frankfurter, 200 gramlık spesiyal Hamburger (arzu edilirse bacon ve Cheddar eşliğinde). Yazarken imrendim. Ha canınız balık isterse o da var. Üstelik şişte ananaslı karides harika. Ama asıl tam bir parti mekanı. Tüm organizasyonlar için on numara. Siz isteyin, onlar ekip halinde yapmaya hazır.... En iyi müzik de bonus.
Telefon: 0 232 716 68 92 ve 0531 677 12 19


Biraz da magazin

Onlar Bodrum’da Petek Miami’de

Haberin Devamı

Kim ne derse desin. Petek işini çok iyi biliyor. Tabi bunda birlikte olduğu, ayrıldığı eşi, sevgili Can Tanrıyar’ın etkisi çok. Star ablaları, mankencikler, sözde sosyete, elitler, ikoncanlar, şöhret olmak isteyen yeni yetmeler, şarkıcılar, türkücüler, Bodrum’da paparazilere bol malzeme verirken, o Miami sahillerinde. Gerektiğinde üstsüz güneşleniyor, gerektiğinde de o bar senin, bu eğlence yeri benim eğleniyor. Yakalanma, basılma korkusu olmadan. Bir haftalık Miami tatilinin ardından Petek, Can ile muhteşem bir gemiyle Karayip’lere gidiyor. Yola çıkmadan önce “Kış yorgunluğunu böyle atacağım Şenay abla” diyen Petek, ister misiniz gemide bir de nikah yapsın ve Can’la yeniden evlensin. En çok sevinen de ben olurum.

Biraz da sanat

Erokay’ın yeni sergisi

Haberin Devamı


İzmirli ressam Çetin Erokay, 13. kişisel sergisini, bu gün, Çeşme Marina Wine&Art Galeri de açıyor. “Anadolu’nun Uğur Objeleri” temalı sergi, 30 Temmuz 2011’e kadar açık kalacak. Çetin Erokay’ın 20 tablosu yer alıyor. İzmirli, uluslararası bir şöhrete sahip, ressam Çetin Erokay sergisi için şu açıklamayı yaptı: “İnsanlar binlerce yıl bazı objelerden medet ummuştur. Urartu’da kanatlı insan şeklinde betimlenen İyilik Tanrısından , kartal motiflerinden; Türklerle, Orta Asya dan Anadolu’ya kadar gelen, Buda’nın üç özelliğini simgeleyen, padişahlara uğur getirmesi amacı ile kaftanlarında, Osmanlı Süvari Alayı sancağında kullanılan Çintemani deseninden; Her işe “Elim Fatma Ananın eli olsun” dileği ile başlayan Asya kadınlarının inancı...”

Bir Dakika

Çağrıya ‘ses’ geldi

Haberin Devamı


Çarşamba günkü köşemde, yakın arkadaşım ve de değerli bir doktor olan Tayfur Yağcı’nın bir çağrısını yayınlamıştım. Yağcı’ya ve fotoğraflara göre Karşıyaka’da, Ahmet Taner Kışlalı Parkı çevresinde, restoran yapmak için ağaç katliamı oluyor. Bu duruma, Karşıyaka Belediyesi de, seyirci kalıyordu. Dürüst, ilkeli ve tarafsız bir gazeteci-televizyoncu olarak, Karşıyaka Belediye Başkanı’nın da yanıtını iletiyorum. Karar okuyucumun...
Sayın Düdek; “Ağaç Katliamı!” meselesi ile ilgili yazınıza değinmeden önce, şu konuda hemfikir olalım. Ben inşaat mühendisiyim. Toplam yedi yıllık belediye başkanlığı deneyimine sahibim. Siz iyi bir gazetecisiniz. Sayın Tayfur Yağcı iyi bir hekim...Bahse konu park, Karşıyaka’nın atıl kalmış bir bölgesi konumundadır. Mevcut haliyle, gece ve gündüz, bazı iyi niyetli olmayan kişilerin, kullandığı bir alan durumundadır. Bu nedenle de, Karşıyakalılar, bu yeşil alanı kullanmaktan imtina etmektedirler. Kentin en güzel noktasında, yer alan bu alanın, Karşıyakalıların kullanımına uygun, yaşayan bir yere dönüşmesi için bir proje geliştirdik. Bu projede pek çok ziraat mühendisi, peyzaj mimarı, mimar ve değişik teknik personel görev aldı. Ortaya muhteşem bir proje çıktı. AB Sağlıklı Kentler Birliği’nin açtığı, “Sürdürülebilir Kent Sağlığı” konulu yarışmaya, göndereceğimiz projenin, her aşaması zaten fotoğraflanmaktadır. Kesilen ağaçlara gelince; O beş ağaç, yıllar önce, dolgu alanın kurutulması amacıyla dikilen ve bu gün artık, faydadan çok zarar veren “okaliptüs” ağacıdır. Yani Sayın Düdek ve Sayın Yağcı; İş “ağaç kesip restoran yapmak” ilkelliğinden çok uzak, AB Sağlıklı Kentler Kriterlerine uygun, muhteşem bir projedir.
Sevgi ve saygılarımla Cevat Durak-İnşaat Mühendisi Karşıyaka Belediye Başkanı.

 


 

Yazarın Tüm Yazıları