Kuşadası’nın gururu AQua Fantasy Hotel

Sevgili dostum Hamdi Türkmen’den önce methini duydum. “Mutlaka gidip görmen gerekir” dedi. Sonunda birlikte atlayıp gittik.

Haberin Devamı

Yol boyunca Hamdi ile bol bol siyasetten, İzmir’den ve geleceğinden söz ettik. Sevgili İzmirliler bence İlk seçimlerde Hamdi’yi Ankara’ya milletvekili olarak göndermek gerek. Orada İzmir’le ilgili en büyük mücadeleyi verecek, İzmir’i bu kadar iyi tanıyan, sorunlarına bu kadar vakıf olan az siyasetçi var. Yürekli de. Şimdiden aklınızda bulunsun.
Büyük Ödül
Gittiğimiz yer Kuşadası’nda AQUA Fantasy &AQUA Park Hotel ve Spa. Bayıldım. Park’ın Genel Müdürü Muharrem Atilla ve Otelin Genel Müdürü Haluk Alay ile önce dünyadaki su parkı sektöründe önemli bir yeri olan dev su parkını gezdik. Burada dünya rekoruna sahip 2 dev kaydırak karşısında şoka girdim. Müthiş. Ben ki dünyada gezmediğim ülke ve görmediğim yer kalmadı. Tabi tıklım tıklım. Günü birlik gelen, otelde kalan, özellikle de yabancılar keyifle kayıyorlardı. Bu arada çocuklar için de hayli eğlenceli yerler yapmışlar. Amaç, çocuk gürültüsünden rahatsız olan aileler rahat etsin diye tabi.  
Alay, Avrupa’nın en büyük su parklı oteli seçildiklerini söyledi. Ödülü “Splash” kategorisinde, dünyanın en büyük turizm acentelerinden TUI vermiş. Londra’da düzenlenen törende, TUI’in İngiltere Müdürü Dermot Blastland, ödülü Aqua Fantasy Genel Koordinatörü Aşkın Altıparmak’a verirken, otelden büyük bir övgü ile söz etmiş. 2004 yılında başlayan yatırımla birlikte, Aqua Fantasy’in yatak kapasitesi çok yüksekmiş. Ve Avrupa’nın en büyük aquaparklı oteli konumuna gelmiş. Gerçekten alkışlanacak bir olay. Bu arada otelin bulunduğu mevki Kuşadası’na değil de İzmir’e bağlı. Acaba Sayın Başkanım Azizi Kocaoğlu biliyor mu?.. Bence gidip bir görmeli ve kutlamalı, Selçuk Pamucak sahilinde 190 dönüm arazi üzerinde yer alıyor. Otel ve su parkı olarak iki ayrı bölüm gibi olmasına rağmen, otelde konaklayanlar su parkından ücretsiz yararlanıyorlar.. Otel kısmında iki SPA merkezi, biri kaydıraklı olmak üzere iki kapalı, çok sayıda açık yüzme havuzları yer alıyor. Biner kişilik iki ayrı ana restoranı bulunan otelde, çeşitli ülkelerin damak zevklerine hitap eden 5 A La Carte restoran da var. Otelde aktivite salonları ve bowling merkezi de bulunuyor. Dünyanın en iyi üç su parkı arasında da yer alan Aqua Fantasy Su Parkı, İngiliz gazetelerine bile manşet olmuş. Otelin ve parkın ünlü müdavimleri arasında ise Zeynep Tokuş, Doğuş, Erman Toroğlu, Fotoğraf Sanatının duayeni Erol Atar, Pascal Nauma gibi isimler yer alıyor. ? Telefon:0.232.893.11.11

Haberin Devamı

Nostaljik açık hava sinemasında “Sinema Günleri”ne büyük ilgi

Haberin Devamı

Kuşadası Belediyesi tarafından başlatılan, “sinemADA buluşalım” sloganıyla açık hava sineması etkinliği bu arada büyük ilgi görüyor. Açık hava sinemaları nostalji ama filmler vizyon. Ege Mahallesi, Belediye binası arkası, İkiçeşmelik Mahallesi, Camiatik Mahallesi ve Meram Sitesinde gerçekleştirilen yaz sineması etkinliğine vatandaşlar adeta akın ediyor. BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) ekibinin “Çok Film Hareketler Bunlar” filminin gösterimi ile başlayan sinema maratonu, her hafta ayrı bir vizyon film ile devam edecek. İki ay sürecek gösterimlerde sırasıyla: Nine (Dokuz), Adını Sen Koy, Ay Lav Yu, Bornova Bornova, Yasak Bölge 9, İki Dil Bir Bavul, Hain ve Pandora’nın Kutusu isimli filmler gösterilecek.
Veda özel gösterimi
 30 Ağustos günü İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda Zülfü Livaneli’nin katılımıyla “Veda” filminin özel gösterimi yapılacak. 1 Eylül Dünya Barış gününde yine İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanında ise Michael Moore’un “Kapitalizm: Bir aşk Öyküsü” isimli belgesel filmin özel gösterimiyle son bulacak. Amaçlarının Kuşadası’nı kültür ve sanat kenti yapmak olduğunu açıklayan Kuşadası Belediye’sinin sevilen Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Belediye olarak anılarda kalan yaz sinemalarını Kuşadası halkına yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Gelecek yıllarda ise bu galalarda Türk Sineması’nın yüz akları Türkan Şoray, daha önce Kuşadası’nda uzun süre yaşamış olan Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Fatma Girik, Müjde Ar, Kadir İnanır, Cüneyt Arkın ve vizyon filmdeki starları da konuk olarak ağırlanacak.

Haberin Devamı

Kazım Usta’nın yeri

Kuşadası’na gitmişken, “Haydi Kazım Usta’ya gidip bir balık yiyelim” dedim. Biraz da eski günleri anmaktı niyetim. 1974 sanırım. Rahmetli Taner Şener assolisti, Bayan Bacak Serpil Örümcer de solist altıydı. O günlerin en büyük starlarıydılar. Birlikte gitmiştik. Bektaş Türk de vardı. Yemek yerken, masa altında dolaşan bir kedinin kuyruğuna bastım. Hayvan hamileymiş. Canı yanınca bacağımı tırmıkladı. Bacağım kan içinde kaldı. Uzatmayayım. Oksijen ile temizleyip, alkol sürdük. Üç gün sonra eve telefon açan birisi, kedinin kuduz olduğunu ve öldüğünü söylemiş. Annem ayılmış, bayılmış. Çünkü o tarihlerde kuduz iğnesi karaborsa. İzmirliler bilir. ‘Piçhane’ denilen yerde vuruluyor iğne ve karından, 7 tane yemek zorundasınız. O zamanlar Genel Yayın Yönetmenim rahmetli Çetin Emeç ve sevgili patronum Erol Simavi buzlar içinde uçakla iğneleri yolladılar. Aradan iki hafta sonra bu kez ailece gittik Kazım Usta’ya. Çünkü balıkta bir numaraydı. Ben şefe, ortada dolaşan kedileri göstererek, “Şunları yok et” dedim. Adam da “Şenay Hanım hani o gün sizi ısıran Arap var ya işte bu kediler onun yavruları” dedi. Ben de “O kuduz değilmiydi, ölmedi mi?” dememle, bana yapılan eşek şakasının farkına vardık. Allah rahmet eğlesin Taner Şener ile Serpil kurguyu yapmış, Bektaş’ı da alet etmişler

Haberin Devamı

Messina ve Aymendo

Kazım Usta’ya gitmedik. Çünkü “Ravine Messina Balık Restoran”ın artık moda olduğunu öğrendik. Akay İncili’ye Kuşadalı dostlarım Itır ve eşi Suphi yer ayırdılar. İçki içmedik tabi. Setur Marina içinde. Yaz-Kış açık. Yazın marina içerisinde ulaşım golf araçları ile yapılıyor. Mezeler yıkılıyor. Hijyen. Tuzda balığı ve sarımsak soslu ıstakozu mutlaka deneyin. Manzarası enfes. Kalkmak istemiyorsunuz.
Mutfağında Kuşadası’ nın en başarılı ustası Macur lakaplı Hasan Usta var Şef Uğur Uygut da işin ustası. Finali Aydın’dan tüm Türkiye’ye doğru büyüyen Aymendo fıstıklı burma tatlısı ve dondurması ile yaptık. Çarşı içinde. AyMendo gerçekten başarılı. Zaten ortaklar “ Kendi aile soframızda tüketmediğimiz bir ürünü müşterilerimize sunmayız.” Prensibiyle yola çıkmışlar. 1986 yılında Menderes Parkı’nda başlattıkları dondurma yapımını Ege’de 30 şube ile zirveye taşımışlar... Ravine Messina Restoran:0.256.618.3515

Yazarın Tüm Yazıları