Kuru fasulyesiz olmaz

Benim mutlaka ‘şeker fasulye’ olmalı dediğim, kimisinin Dermason diye tutturduğu kuru fasulyenin, özellikle kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri oranıyla yüksek bir besin değerine ulaştığını biliyor muydunuz?

Haberin Devamı

Zaten bakliyatların şahı, kralı yeşil mercimek zaman zaman etin yerini tutabilecek kadar iddialı!!! Çünkü bitkisel protein oranı çok yüksek üstelik hazmı da kolay. Kırmızı mercimekse kansızlığa birebir.

İnce Noktalar

Omlet yaparken çırpılmış yumurtaya 2-3 çorba kaşığı süt veya su eklerseniz, yumurtanın daha çok kabardığını göreceksiniz.

KABUL GÜNÜ

Nar ekşili kısır keyfi

Yapılışı:

Bulguru 1 su bardağı ılık suyla geniş bir kabın içinde 10 dakika ıslatın. Suyunu çeken bulgura salçaları, baharatları, zeytinyağını, nar ekşisini ilave edip, elinizle yoğurun. Son olarak soğan ve domatesle hafifçe karıştırın. Marul yapraklarının üzerinde servise sunun.

4 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Malzeme listesi

2 su bardağı ince, köftelik bulgur

3 adet yeşil soğan (ince kıyılmış)

2 adet domates (tavla zarı doğranmış)

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

4 yemek kaşığı nar ekşisi (yoksa 2 adet limonun suyu)

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

2 çay kaşığı pul biber

Tuz, karabiber

Yeterince marul yaprağı


Olimpos ekmeği

Yapılışı:

Kuru domatesleri ılık suda 30 dakika bekletip, yumuşayınca incecik doğrayın. Toz mayayı, un ve mısır ununu geniş bir kabın içinde karıştırın. Tuz, fesleğen, yoğurt, sıvıyağı ve domatesleri ekleyin. İyice yoğurup, yumuşak bir hamur tutun. En az 30 dakika hamurun kabarıp, nerdeyse iki katı büyüklüğe ulaşması için bekleyin. Hamuru ikiye bölüp, yağlanmış 2 ayrı uzun kek kalıbının içine yerleştirin. Yine 30 dakika bekletip, hamuru tam ortasından uzunlamasına bir bıçağın ucuyla çizin. 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirip, soğuyunca dilimleyerek servise sunun.

Malzeme listesi

1 yemek kaşığı toz maya

1 su bardağı mısır unu

4 su bardağı un

2 yemek kaşığı fesleğen

6 dilim kurutulmuş domates

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

Tuz


Tiramisu

Yapılışı:

Ilık suyun içinde toz şeker ve neskafeyi karıştırarak eritin. Ortadan ikiye böldüğünüz hazır kekin her iki parçasını da bu karışımla iyice ıslatın. Öte yandan bir tencereye tüm krema malzemesini aktarın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Kaynadıktan 5 dakika sonra altını söndürün. Islatılan kekin bir parçasının üzerine ılınan kremayı sürüp, ikinci keki üzerine oturtun. Şimdi de kekin her tarafını kremayla düzgün bir biçimde sıvayıp, buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerine kakao serperek, servise sunun.

8 kişilik

Hazırlama süresi 20 dakika

Pişirme süresi 10 dakika



Malzeme listesi


1 adet kakaolu hazır kek

Islatmak İçin

1 adet kakaolu hazır kek

1 yemek kaşığı neskafe

1/2 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı ılık su


Kreması İçin


1 adet kakaolu hazır kek

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

1/2 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

1 paket labne peynir (tuzsuz eritme peyniri)

Yazarın Tüm Yazıları