Küçükada Mahallesi metro istasyonu istiyor

İZMİR’in Konak İlçesi’ne bağlı Gürçeşme Semti’ndeki Küçükada Mahallesi metro ulaşımından faydalanmak istiyor.

Ulaşım sıkıntısı yaşanan mahallenin, metro projesinde dışlandığını ve ihmal edildiğini belirten Mahalle Muhtarı Ünal Karakaya, "Mahalleli sonuna kadar ulaşım hakkını aramaya kararlı. Devlet Demir Yolları bu güzergahı belirlerken Küçükada İstasyonu’na yer vermemiş. Bu proje yapılırken uzmanların nüfus yoğunluğunu dikkate alması gerekiyordu. Bu mahallenin ulaşım sıkışıklığı ve sıkıntısını bitirmeye yönelik yeniden bir dönüşüm projesine ihtiyaç var" dedi.

Ulaşım sıkıntısı

Yetkililerin, ulaşım sıkıntısını bir an evvel planlı bir şekilde çözmesi gerektiğini belirten Karakaya, "Yeni imar planında bu bölge için yoğun bir istimlak öngörülüyor. Bölgenin rekreasyon alanı seçilmesi nedeniyle alt yapı yatırımları ertelendi. Bu nedenle mahalle halkı birçok sıkıntıyla karşı karşıya" dedi.

İmar planının nasıl uygulanacağını henüz bilmediklerini dile getiren Karakaya, "Nerelerin istimlak edileceğini bilmiyoruz. Açıkçası vatandaşlar imar paniği yaşıyor. Kış aylarında yollarda sıkıntı artıyor. Çöplerimiz doğru dürüst alınmıyor. Bu da görüntü kirliliği ve hastalıklara zemin hazırlıyor" şeklinde konuştu.

Devlet dairesi bunu yaparsa

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR MANİSA, (DHA)

MANİSA’da hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle soba ve kaloriferlerin yakılması, bütün uyarılara rağmen hava kirliliğini de beraberinde getirdi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’nin havası en kirli illerinden biri olan ve geçen yıl ocak ayında kükürtdioksit (SO2) ortalamaları önceki yıllara oranla yüzde 44, partiküler madde (duman) ortalamaları ise yüzde 92 artan Manisa’da, rüzgarsız hava nedeniyle kirlilik yine görülmeye başladı.

629 YTL para cezası

Manisa’da tüm mahallelere doğalgaz dağıtılmasına ve İl Hıfzısıhha Kurulu’nun hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla doğalgazı tavsiye ederek, kömürle kalorifer yakan apartman ve işletmelere belirli saatlerde kalorifer yakılmasını, havanın çok kirli olduğu günlerde kömürlü kaloriferlerin yakılmamasını ve aksine hareket edenlere daire başı 692 YTL para cezası kesileceğini duyurmasına rağmen, bazı binaların yine havayı kirlettiği görüldü.

Bunların içinde resmi dairelerin de bulunması ve İzmir-Manisa Karayolu Kenan Evren Sanayi Sitesi kavşağındaki Bayındırlık İl Müdürlüğü binasının günün belirli saatlerinde yaktığı kaloriferinin bacasından çıkan duman, gelip geçen vatandaşlara "Devlet bunu yaparsa, başkası ne yapmaz" dedirtti.

Semt pazarının neden olduğu kirlilik bıktırdı

Semt pazarlarının yolaçtığı kirliliğe dikkat çeken İzmir Şirinyer 374 Sokak’ta oturan Şermin Günöz adlı okuyucumuz, "Semtimizde yaşayanların en büyük sorunu semt pazarı. Her defasında ortalık savaş alanına dönüyor. Tezgahlar kaldırıldıktan sonra geriye çöp yığınları kalıyor. Görevliler yeterince temizlemiyor, çirkin görüntüler, kötü koku eksik olmuyor. Bu konuya belediye ve İzmir Pazarcılar Odası çözüm bulsun. Kirliliğe son verilsin" diyor.

Çözüm bulunmadı sürekli boru patlıyor

İzmir’in Urla İlçesi’nden arayan okucumuz Dilber Gül, "Çeşmealtı’nda 186 ve 172 sokakların kesiştiği yerde bir yıldır sürekli olarak su borusu patlıyor. Belediyeye haber veriyoruz, ekipler gelip çalışma yapıyor. Ancak kısa süre sonra tekrar aynı sorun yaşanıyor. En son geçen hafta yine meydana geldi, bu kez gelen de olmadı. Kalıcı çözüm bulunmadığı için bu sorunun sık sık tekrarlandığını düşünüyoruz’’diyerek sorunun biran önce çözümlenmesini istiyor.

Seferler yetersiz öğrenciler mağdur

Otobüs seferlerinin yetersizliğine dikkat çeken öğrenci okuyucumuz Canan Gürler, "Evka 2’den Bornova Ege Üniversitesi Kampüsü’ne 244 numaralı belediye otobüsü yolcu taşıyor. Ancak seferler çok yetersiz. Bu araçlara en çok ihtiyaç duyulan sabah ve akşam saatlerinde öğrenciler dakikalarca durakta bekliyor, sık sık da adım atacak yer kalmayan otobüslerle karşılaşıyor. Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istiyoruz. Seferler, yoğunluğu karşılayacak hale getirilsin’’diyor.

Altınköy’de neler oluyor

Urla’ya 12 kilometre mesafede dünyanın sayılı güzellikte plajına sahip Altınköy sitesinde ilginç duvar yazılarına dikkat çeken okuyucumuz Namık Kemal Nomak, "Batıdaki graffitti duvar yazıları örneklerinden bir hayli farklı olan bu yazılarda, politik mi, değil mi çözemediğim örnekler var. "Defol", "Ya sev, ya terk et" gibi benzeri yazılara konutların duvarlarında sıkça rastlanıyor. Bu güzelim binalara yazık oluyor. Site yönetimi niye önlem almıyor" diye soruyor.

Yollar kazılıyor delik deşik oluyor

Sefa Tekeli adlı okuyucumuz, belediyelerin plansız yol çalışmalarının vatandaşları bezdirdiğini belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU, Yeşilyurt 9195 Sokak’ta 10 gün önce çalışma yaptı. Bir binaya su bağlandı. Ancak kazılan yer kapatılmadı, görevliler çukuru öylece bırakıp gitti. İZSU’yu defalarca aramamıza rağmen herhangi bir sonuç alamadık. Benzer görüntülerle şehrin farklı yerlerinde de karşılaşıyoruz. Her yer kazılıyor, kapatılması ise günler alıyor. Kapatılsa da birşey değişmiyor, yollar yamalı bohçaya dönüyor" diyerek, plansız çalışmalara son verilmesini istiyor.
Yazarın Tüm Yazıları