Koşar adım sıfır kilometre New York

Şehrin gerçek havasını solumak için bulunmanız gereken bar ve kulüp neresi? ‘Drunkorexia’ da ne demek? Bir Karl’ın (Marx) diğer Karl’a (Lagerfeld) göndermelerde bulunduğu festival hangisi? Tüm cevaplar hızlandırılmış New York turumuzda.

Haberin Devamı

En ‘hip’ yeri arıyorsanız

Gitmeniz gereken restoran/bar Omar’s. Geçen New York Moda Haftası sırasında parladı, daha sık konuşulur oldu. Zamanın popüler restoranlarından Lion’un işletmecilerine emanet. Şimdiden üyelik sistemine geçmiş bile. Üyelik ücreti 1000 dolar, eğer tanıdıksanız. Omar’s’da esas mesele arka kısmında, kapalı kapılar ardındaki odalarda yemek yiyip özel barında takılmak. omar-nyc.com

Ünlülerin tıkış tıkış eğlendiği kulüp

Aktris Chloë Sevigny’nin kardeşi Paul Sevigny, New York ve Los Angeles gece hayatının kilit figürlerinden. Son dönemlerin en ses getiren kulübü Beatrice Inn’e ortaktı. Yeni projesi Baby Grand ile yine şaşırtmadı, yılın en popüler gece kulübüne imza atmış oldu. Girmesi de çıkması da zor bu kulüpte sürekli özel bir parti veya davet var. Rutin gecelerdeyse kapı oldukça seçici. Müzikleri her gittiğimde Bodrum Barlar Sokağı havasında olmasına rağmen, kulübün ufaklığı, dekorasyonu ve tabii ünlü müdavimleri, Baby Grand’ı hip kulüp yapmaya yetiyor. babygrandnyc.com

Haberin Devamı

Hâlâ moda Drunkorexia

Daha fazla içki içip daha az kalori almak için öğün yememek demek. Kadınlar arasında yaygın. Missouri Üniversitesi’nin bir araştırmasına göre kadınların yüzde 16’sı içki içecekleri zaman gün boyu yemek yememeyi tercih ediyor. Bu kavram kadınlar arasında o kadar yayılmış ki nasıl yapıldığını anlatan onlarca blog türedi.

Herkes Manson, herkes Gaga

Uzun bir süredir Marilyn Manson veya Lady Gaga dışında kullanan kimseyi görmemişti. Artık geri döndü. Lens olduğunu bağıran rengârenk lensler tekrar popüler. Mavi ve vampir kırmızısı gibi uç renkler bir Cadılar Bayramı aksesuarı olmaktan çıktı, günlük hayata yerleşti. Lenslerin satışındaki ciddi artış uzmanları harekete geçirmiş; degilerde, programlarda bol bol görüş vererek hijyenik olmayan koşullarda lens takmanın önüne geçmeye çalışıyorlar.

Fitness çılgınlığında gelinen son nokta

Şehrin bir diğer önemli sessiz anlaşması da spor tekniklerini takip etmek. Ekstrem düzeyde spor yapmak bir New Yorklu için gayet normal. Bir çeşit spinning dersi olan ‘Soulcycle’ fenomenine tam gaz devam! Yeni açılan onlarca spor salonlarında ya da güzel havalarda açık alanlarda, parklarda yüzlerce kişi topluca pedal çeviriyor. Bir başka çılgınlıksa ‘Tough Mudder Race’. Survivor adasındaki yarışmalara benziyor. Dünya çapında 1 milyondan fazla katılımcısı var. Kayıt oranlarında 2011’den bugüne yüzde üç yüzlük artış var. Organizasyonun yaratıcıları, bunun bir dayanıklılık, güç, zekâ, takım çalışması olduğunu ve hatta bunun sadece bir aktivite değil bir düşünce biçimi olduğunu söylüyorlar. Tabii bir yandan da çeşit çeşit egzersiz tekniklerin, ağır idmanların günlük yaşamın bir parçası haline gelmesiyle herkes beli kolu sakat dolaşıyor New York sokaklarında! Fizik tedavi uzmanları ve ortopedi uzmanları, bu tip ağır fitness çalısmalarının popüler olmasıyla birlikte sakatlıkların hayli arttığını belirtiyorlar.

Haberin Devamı

Dijital duman merakı

Elektronik sigaralar sayesinde sigara tiryakileri bu kış, soğuk kaldırım köşelerinden tekrar mekanların içine girdi. Konserlerde, en şık restoranlarda her an birinin e-sigara içtiğini görebiliyorsunuz. Bu noktada sigaraya özendirmeyi engellemek için yıllarca verilen emekler boşa gitmeye başlamış. Özellikle NJOY elektronik sigaralarının gerçek sigaraya her yönden
çok yakın olmaları, müzisyen Bruno Mars’ı marka yüzü yapmaları ve baskın pazarlama stratejileriyle tüm şehri ele geçirmiş durumda. Havalı davetlerin, partilerin baş sponsoruna dönüşen e-sigaraların uzun dönemde herhangi bir yan etkisi olup olmadığı tabii bilinmiyor.

Haberin Devamı

Marx göndermeli festival

Bir ay sürecek olan Performa Sanat Festivali’nin heyecanı tüm şehri sarmış durumda. Performa, tüm şehri kapsayan performans sanatları festivali.
Sanatçı Rainer Ganahl’ın White Column Galerisi’ndeki ‘Comme des Marxists’ performansı hayli konuşuldu. Kapitalizm, moda ve sanat üçgenini Karl Marx’ın gözünden işlediği performans, mini bir defile de içeriyordu. Ünlü lüks marka Hermès’in eşarpları, Karl Lagerfeld’in tasarımları... Hepsi Marx manifestosundan nasibini almış. Performa 24 Kasım’a kadar devam edecek. 13.performa-arts.org

Yazarın Tüm Yazıları