Kıskandı ölümle tehdit etti

FRANSA’nın Toulouse kentinde 46 yaşındaki bisiklet yarışçısı Emmanuel Perez kız arkadaşına "Seni öldüreceğim" dediği için iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Toulouse’un Bonnefoy ilçesinde oturan kız arkadaşının evine giden Perez çıktığı ağır ceza mahkemesinde olayı şöyle anlattı:

"Olay günü telefonda uzun bir süre tartışmıştık. Benden ayrılmak sitediğini söyledi. Evine gittiğimde de kavgamız devam etti. Onu çok kıskanıyordum. Seni öldüreceğim dedim."

Perez’in kız arkadaşı ise olayı şöyle anlattı:

"Kıskançlıktan dolayı çok kavga ediyorduk. Sinirlerine hakim olamayan birisi. Bunun yanı sıra alkol problemi de var. Bu sebeplerden ayrılmak istedi ve beni öldürmekle tehdit etti."

Helsinki hayvanat bahçesinde önlem

KORKEASAARİ bölgesinde bulunan Helsinki hayvanat bahçesinde nesli tükenen hayvanlara karşı olağanüstü önlem alınıyor.

Avrupa’nın diğer ülkelerinde bulunan hayvanat bahçesi yetkilileriyle ortaklaşa çalışma yürüten yetkililer biyolojik açıdan çeşitliliği bulunmayan ve nesli tükenmekte olan hayvanların koruma altına alınması için çalışmalarına hız verdiler.

Son teknolojik donanıma sahip hayvanat bahçesinin eğitmeni Taru Vuori hayvanat bahçesinin temel işlevinin "Nadiren ratlanan türleri korumak ve bu konuda halkı bilinçlendirmek" olduğunu söyledi ve hayvanat bahçesinin 21 hayvan için yürüttüğü "Avrupa hayvanat bahçesi türler programına dahiliz ve yerel okullar için özel eğitim programları veriyoruz" dedi.

Londra’da da yollar yap boz

ANKARA’da da belediyelerin yol çalışmaları eleştirilere neden olurken, Londra’da da durum pek farklı görünmüyor.

İngiltere’nin başkenti Londra da bu sıralar yol çalışmaları yüzünden büyük sıkıntı çekiyor. Londra’nın en kalabalık caddelerinden biri olan Grane Road bu yıl ikinci kez kapanacak. Bozuk olması dolayısıyla nam salmış olan Grane Road’un kapalı kalması trafiğe çıkanlara zor anlar yaşatsa da çalışma bitirildikten sonra ulaşıma büyük katkı sağlaması bekleniyor.
Yazarın Tüm Yazıları