Kırmızı kartlar Rize'ye yetmedi

PTT 1. Lig’den Spor Toto Süper Lig’e doğrudan çıkan takımı belirleme konusunda belki de en önemli maç dün Rize’de oynandı.

Haberin Devamı

Mustafa Denizli’nin talebeleri, üçüncü sıradaki Manisaspor’u konuk ederken futbolun da ne kadar ilginç bir oyun olduğunu görmüş olduk. Bir ara yabancı maddelerin atılması nedeniyle tecrübeli çalıştırıcının tribünlere sitem ettiği karşılaşmada sadece son dakikaları izleyen bir sporsever Çaykur Rizespor 1 puan kazanamadığını 2 puan kaybettiği iddia edebilir. Ancak durum tam olarak öyle değil.

Kayseri’ye ikram

Zira Manisa’da eski Galatasaraylı Cem Sultan 62 dakikada takımını 10 kişi bırakmıştı. O ana kadar pek de istediklerini sahaya yansıtamayan ev sahibi, son 30 dakikada bir anda üstünlüğü ele geçirdi. Eğer Cernat’a arkadaşları da biraz ayak uydurabilmiş olsalardı 3 puanın gelmesi işten bile olmayabilirdi. Ama dedik ya iyi mücadele etti Manisa. 90’da 9 kişi kaldıktan sonra bunu daha da net gördük. Eğer uzun süre 10, son 3 dakikada ise 9 kişi kalmamış olsalardı belki de 1-0’ı koruyabilirlerdi de. Ancak futbol, varsayımların değil verilerin konuştuğu oyundu neticesinde. Zirve takibindeki iki takım 1’er puanla idare ederken, Kayseri Erciyesspor’a da önemli bir avantajı altın tepside sunmuş oldular.

Yazarın Tüm Yazıları