‘Kick Boks’a destek verdi rezidans inşaatı yarım kaldı

NAZAR İnşaat, Ataşehir’de inşaatına 2004 yılında başladığı, müşterileri arasıda Bursasporlu Ali Tandoğan’ın yanı sıra bazı futbolcuların da bulunduğu rezidans projesini tamamlaya-mayınca daire ve arsa sahipleriyle mahkemelik oldu. Nazar İnşaat, Kick Boks Şampiyonası’na sponsorluğuyla dikkati çekmişti.

Haberin Devamı

YAPTIĞI sponsorlukla Tarık Solak’ın organize ettiği “Profesyonel A1 Dünya Kick Boks Şampiyonası”nın Türkiye’de hayata geçirilmesinde önemli rol oynayan Nazar İnşaat, Ataşehir’de inşaatına 2004 yılında başladığı rezidans projesini bir türlü tamamlayamayınca, daire ve arsa sahipleriyle mahkemelik oldu. Aralarında Bursasporlu Ali Tandoğan ile bazı futbolcuların da bulunduğu daire sahipleri, bir yandan hukuk mücadelesi verirken diğer yandan da yarım kalan inşaatları tamamlamanın yollarını arıyor. Bilirkişi raporuna göre, 6 yılda ancak yüzde 80 aşamasına gelmiş olan inşaatların bitirilebilmesi için 600 bin TL’lik harcama gerekiyor. Arsa sahiblerinden Şemsettin Şenel, “Nazar İnşaat’ın sahibi Ethem Yılmaz, bize ‘Bu inşaatı artık yapmıyorum, geri kalan kısmı siz tamamlayın’ diyor. Kendisine ait dairelerin tamamını satıp, bedellerini almış. Şu anda yürüyen 3 ayrı dava var” dedi. Nazar İnşaat’ın Park Ataşehir Residence projesinden 5 yıl önce ev aldığını ancak mağdur olduklarını anlatan Bursaspor’lu futbolcu Ali Tandoğan da şöyle konuştu: “Parasını ödeyeli 4 yıl oldu. O zaman bana ‘1.5 yıl sonra teslim edeceğiz’ demişlerdi. Ama 5 yıl geçti hâlâ teslim edilemedi. Dava açanlar arasında ben de varım. Daire alanlarla bir araya gelip, konuştuk. ‘Parayı ortaya koyalım, neyse kalanı biz bitirelim’ dedik. Ama bir kişi mahkeme yoluyla çözmek istediğini söyledi. Olay şu anda mahkemede.”

Krizden etkilendik

Arkadaşımız Mehtap Özcan’ın yaptığı araştırma göre, Nazar İnşaat, projeyi tamamlayamamasının nedenini, ekonomik gelişmelere bağlıyor. Nazar İnşaat, arsa ve daire sahiplerine gönderdiği açıklamada, “Beton firmalarının işi yavaşlatması, inşaat sektöründe krize neden olmuş; bu durum betonun tedarikini olumsuz etkilemiş ve şirket 45-60 günde bir kez beton kullanabilme mecburiyetinde kalmıştır” mesajı verdi.

Eskiyi getir yenisini al

Haberin Devamı

UYGULAMAYA koyduğu ilginç kampanyalarla dikkat çeken Nazar İnşaat, krizde konut piyasasında yaşanan durgunluğu “eski evi getir, yensini götür” kampanyasıyla aşmaya çalışmıştı. İstanbul’un Anadolu yakasında hayata geçirdiği konut projelerinde eski evini verene yeni daire taahhüt eden firmanın bu kampanyasından 10 kişi yararlanmıştı. Aynı zamanda kampanya kapsamında iki daire alana üçüncü daireyi yüzde 40 ucuza satan Nazar İnşaat, 2007 yılında satışlarını yüzde 50 artırmayı başarmıştı.

Tapu ve paranın peşine düştüler

Haberin Devamı

PARK Ataşehir Residence’dan daire alanların bir kısmının avukatlığını yapan Mustafa Turan, dava hakkında şu bilgileri verdi: “Şu anda projenin yüzde 70-80’i bitmiş durumda. Taraflar arasında da anlaşma sağlanamıyor. Tüketici Mahkemesi’nde dava devam ediyor. Yerin tescilini istedik. Paraları Nazar İnşaat’tan alabilirsek alacağız. Kalan inşaatı daire sahipleri tamamlayacak ancak harcamaların parasını müteahhitten alma hakları var.”

 

 

Yazarın Tüm Yazıları