Kendine geldi

TRABZONSPOR takımı, ilk yarıda 4-0 öne geçerken yaptığı, son dönemdeki yanlışlarından uzak kalmasıydı.

Yani Hollanda kampı ve Sivasspor maçındaki gibi, duran topları iyi kullandı, rakibe orta sahada iyi bastı, çok pas ve çabuk hücum yaptı ve de yakaladıklarının en az yarısını gole çevirdi. Ve sezonun ilk 4 haftasında rakip kalelere bıraktığı gollerin toplamından fazlasını bir maçta attı.
Maçın yıldızı, üç asistin sahibi Colman idi. Bu maçın hat-trick yapan sürpriz golcüsü Egemen ile birlikte alkışlarla kürsüye çıktılar.    Teknik direktör Broos, yanlıştan dönüp Umut ile Gökhan’ı birlikte oynatma yolunu, geç de olsa akıl edince çok iyi olmuş. Trabzon takımı, Colman’ın iki kornerinden 19 dakikada birbirinin kopyası iki gol buldu. Tam, “Santrforlar sezon başından bu yana izinli. Bari Egemen santrfor oynasın” diye düşünürken önce Gökhan ardından da Umut, “Dur bakalım” dediler.
İki golcü, Olimpiyat Stadı’nda gol orucu bozdu.
Egemen-Colman şov
Dört farklı avantaj, 13. dakikada Büyükşehirli Gökhan Kaba’ın topa smacını ve Bünyamin Gezer’in vermediği açık penaltıyı unutturdu.
29. dakikada gelen dört fark, “Bunlar bir şey yapamaz” havasını verince, Serhat’ın golü bağıra çağıra geldi.
İkinci yarının hemen başındaki golün ilk ikisinden farkı, Colman kornerinden seken topu Egemen’in gol yapmasıydı. Ve maç burada bitti.
Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos dün skoru 5 yaptıktan hemen sonra sahaya Alanzinho veya Engin gibi isimleri sokup şovu düşünebilirdi. Bence hem kendi oyuncularının emeğine hem de rakibe duyduğu saygı nedeniyle bunu yapmayıp, doğruyu yaptı. İkisini de son 5 dakikada oyuna alırken, önce Serkan sonra da Colman ve Selçuk’u seyirciye alkışlattı.
İstanbul Olimpiyat akşamında Colman-Egemen şova katkı sağlayanlar, Gabriç, Serkan ve Selçuk idi. Giray ile Tayfun savunmadaki işlerini çok iyi yaptı. Ferhat umut verdi. Umut iki Gökhan da bir golle moral buldu.
Ve Trabzonspor, kendine geldi.
Yazarın Tüm Yazıları