Kendi elemanlarını şikayet ediyor!


Ayşen GÜR
Haberin Devamı

Şişli'de belediye bazı sokakların park işini ihale yoluyla Tolga Savacı'nın şirketine devretti. Şirket buralara parkomatlar kurdu. Şirketin elemanları sokaklarda dolaşmaya, park eden araçlardan para alıp, fiş kesip gereken ücreti parkomatlara atmakla görevlendirildi.

Ancak bu düzende çeşitli aksaklıklar çıktı. Parkomat görevlilerinin topladıkları parayı cebe attıkları, parkomatın çalışma saati akşam 19.30'da bittiği halde para toplamaya devam ettikleri gibi şikayetler çoğaldı.

Son yaptığımız haber üzerine Tolga Savacı bir mektup yolladı. Uzun uzun Nişantaşı'ndaki trafik sıkışıklığından, kaldırımların işgalinden, bu durumun çeteleşmeye yol açtığından söz ediyor. Bunları aktarmıyorum, çünkü gazetemize arada bir göz atan okuyucular bile bu sözleri okumuştur.

Beni şaşırtan, Tolga Savacı'nın yaptığı bir ikaz oldu. Şöyle diyor:

‘‘Sizler gibi bilinçli insanlardan ricam bu tür uygulama alanlarında park ettiğiniz zaman bedelini ödediğiniz bileti muhakkak alıp aracınızın sileceğine değil, ön iç camına okunabilir bir şekilde yerleştirmenizdir. Bu yolla bazı görevlilerin bu paraları cebine atarak veya kullanılıp süresi geçmiş biletleri kayıt dışı tekrar satarak sistemi ve resmi gelirleri engellemesinin önüne geçebiliriz.’’

Çok şaşırdım, çünkü Tolga Savacı bu satırlarda, kendi parkomat görevlilerini denetleme görevini bize veriyor!

Bir gün Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök bir yazı yazar da ‘‘Gazetemizdeki haberlere diğer gazetelerle karşılaştırıp kontrol etmeden önce sakın inanmayın. Böylece yanlış haberciliğin önüne geçebiliriz’’ diye yazsa, okuyucu olarak ne hissedersiniz?

İşte ben de Tolga Savacı'nın yazısı karşısında kendimi öyle hissettim. Otomobillerin sileceklerinden fişleri toplayıp başkalarına veren, parayı da ceplerine indiren onun parkomat görevlileri değil mi?

Haberin Devamı

Sedat Peker

Geçen hafta Maltepe'deki çeteleşme konusunda yazdığım bir yazıya, Sedat Peker'in avukatlarından Muhittin Beyaz bir açıklama gönderdi. Avukatı, Sedat Peker'in sabıkası bulunmadığını, bir çete reisi olduğuna dair herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı olmadığını, Maltepe'de Fiziksel Engelliler Vakfı adlı bir hayır kuruluşu yaptırdığını söylüyor.

Yazarın Tüm Yazıları