Son Güncelleme:
Soğan Dolması Tarifi
Türk mutfağının sayısız leziz tariflerinden bu kez soğan dolmasını hazırladık. İşte kısa sürede hazırlayabileceğiniz soğan dolması tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 10-11 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 150 g yağsız kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 4-5 dal maydanoz
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici
Soğan Dolması Tarifi Nasıl yapılır?
- Soğanların kabuklarını soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta su kaynattığınız tencerenin içine soğanları alıp 6-7 dakika haşlayın.
- Bu sırada dolmanın iç harcı için bir kase içerisinde; kıyma, pirinç, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, biber salçası, karabiber, tuz, kimyon ve yenibaharı karıştırın.
- Soğuyan soğanların içlerini dikkatlice çıkarın.
- Hazırladığınız iç harcı soğanların içerisine doldurun.
- Doldurduğunuz soğanları Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici kasesine dizin.
- Bir kasede sıcak su, domates salçası ve tuzu karıştırıp Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici içerisindeki soğanların üzerine gezdirin.
- Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici'yi Yahni/Tencere Yemeği programına getirip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
- Pişen soğan dolmalarınızın üzerine ince ince kıydığınız maydanoz serpip sıcak servis edin.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik