GeriEt Yemekleri Soğan Dolması Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğan Dolması Tarifi

Soğan Dolması Tarifi

Türk mutfağının sayısız leziz tariflerinden bu kez soğan dolmasını hazırladık. İşte kısa sürede hazırlayabileceğiniz soğan dolması tarifi…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 10-11 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 150 g yağsız kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 4-5 dal maydanoz

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici

Soğan Dolması Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Soğanların kabuklarını soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin.
  2. Arçelik Ankastre Ocak’ta su kaynattığınız tencerenin içine soğanları alıp 6-7 dakika haşlayın.
  3. Bu sırada dolmanın iç harcı için bir kase içerisinde; kıyma, pirinç, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, biber salçası, karabiber, tuz, kimyon ve yenibaharı karıştırın. 
  4. Soğuyan soğanların içlerini dikkatlice çıkarın.
  5. Hazırladığınız iç harcı soğanların içerisine doldurun.
  6. Doldurduğunuz soğanları Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici kasesine dizin.
  7. Bir kasede sıcak su, domates salçası ve tuzu karıştırıp Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici içerisindeki soğanların üzerine gezdirin.
  8. Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici'yi Yahni/Tencere Yemeği programına getirip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  9. Pişen soğan dolmalarınızın üzerine ince ince kıydığınız maydanoz serpip sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik