Kazanma arzusu

Fransa önünde bize maçı kazandıran en önemli faktör neydi?

Bize maçı kazandıran faktör, oyuncularımızın mücadelesi ve maçı kazanma arzusuydu. Yaptığımız alan savunması grup maçlarında karşılaştığımız diğer takımlar gibi Fransa’nın da dengesiz hücum etmesine neden oldu. Kötü şut yüzdesi olan Fransa takımını potadan uzak tutarak, onları dış şutlara yönlendirdik.
Sinan’ın oyuna girmesi ile takımımız ivme kazandı. Sinan gerek savunmadaki enerjisi ile gerek hücumdaki yüksek yüzdeli oyunu ile galibiyette ciddi pay sahibi oldu.
Hidayet de Boris Diaw’a karşı özellikle 3. periyotta çabukluğunu ve tecrübesini kullanarak Milli Takımımız’ın sayı farkını açtığı dönemlerde ciddi katkı sağladı.

Kenardan gelen oyuncuların takıma katkısı nasıldı?
Sinan ve Oğuz’un takıma yapmış olduğu pozitif katkı, bundan sonraki karşılaşmalarda da çok büyük önem taşıyor. Sinan, bu takımın en önemli parçalarından birisi haline geldi. Savunmadaki takıma vermiş olduğu enerji, diğer oyuncuları ve tribünleri ateşliyor.

Slovenya daha tecrübeli ve akıllı

Bu oyun çeyrek finaldeki rakip Slovenya’yı elemeye yeter mi?

Slovenya, tecrübeli ve aklını kullanarak oynayan bir takım. Fransızlar kadar atlet olmamalarına rağmen hücum özellikleri çok daha iyi olan bir takım. Dragic, Becirovic ve Lakovic gibi hücumda yaratıcı özellikleri olan oyuncuları var. ‘Pick and roll’ oyuna dayalı, kısa oyuncularının yarattığı pozisyonlarla sayı bulan bir ekip. Nachbar ve Udrich gibi iyi ceza atıcıları da bulunan ama savunmada bizim kadar sert olmayan bir takım. Ben bu maçta Ömer Aşık-Semih-Oğuz-Kerem Gönlüm dörtlüsünün Vidmar, Brezec ve Slokar’a karşı üstünlük sağlayacağını düşünüyorum.
Yazarın Tüm Yazıları