Kayıtlar sürüyor

DMC ve Kültür Üniversitesi işbirliği ile 9 Aralık’ta açılacak olan ve Türkiye’nin Berklee’i olmayı amaçlayan ‘Müzik Akademisi’ için kayıtlar sürüyor.

Dokuz bölümden oluşan ‘Müzik Akademisi’nde 76 sanatçı ve müzik akademisyeni, yeni starlar yaratmak üzere bir araya geliyor. Modern müzik, klasik batı müziği, klasik Türk müziği, Türk halk müziği, bale, TV/Klip yönetmenliği, modern dans, Latin dansları, Orient Therapi gibi bölümlerden oluşan akademide Doğan Canku, Okay Temiz, Volkan Öktem, Volkan Hürsever, Yusuf Bütünley, İnci Çayırlı, Şükriye Tutkun, Fatih Erkoç, Asım Ekren, Ayşe Ersayın, Ercan Irmak, Ali Osman Erbaş, Engin Demirtaş, Halil Karaduman gibi birçok müzik adamı eğitmenlik yapacak. Programı bitirenler ise Kültür Üniversitesi’nden onaylı sertifika alacak. Güzel sanatların her branşının temel eğitim ve bilgilerinin verileceği akademi, iki yıllık bir eğitim programı... İlkokul mezunu olan her yaş grubundan öğrenciye açık olan akademi hakkında detaylı bilgi (0212) 661 94 51 (dahili 1102-1103) numaralı telefondan alınabilir.

Dubai’ye gitti

The Ritz Carlton Otel’in halkla ilişkiler müdürü Sedef Baran, geçtiğimiz hafta sonu Dubai’ye gitti. İş stresinden uzaklaşmak için kış ortasında yaz sefası yapabileceği Dubai’yi seçen Baran, İstanbul’a önümüzdeki hafta dönecekmiş.

Yaramaz çocuk

Beşiktaş’ın eski golcüsü Fransız futbolcu Pascal Nouma, bir spor mağazasının açılışı için İstanbul’a geldi ve gelir gelmez özlediği İstanbul gecelerinde yerini aldı. Reina’nın kapısında görüntülediğimiz futbolcu, gazetecilerle şakalaşıp ilginç pozlar verirken, bazı açıklamalarda da bulundu. İstanbul’u ve Beşiktaş’ı çok özlediğini belirten Nouma ‘Türkiye benim her şeyim. Türkiye’nin her şeyini özledim’ dedi. Türkiye’deki birçok kulüpten teklif aldığını, kendisinin sadece Beşiktaş’ta oynayabileceğini ama Beşiktaş’ın kendisini istemediğini ifade eden Nouma, ‘Bir evlat nasıl annesinden koparıldığında acı çekiyorsa, ben de öyle acı çekiyorum’ diye konuştu.

Oğlunu gönderdi

Berna-Galip Gürel çiftinin 15 yaşındaki oğulları Ali Gürel, öğrenimi nedeniyle uzun zamandır İskoçya’da... Sadece tatil dönemlerinde ailesiyle olabilen Ali, geçtiğimiz yaz Türkiye’ye yalnız gelmemiş ve İskoç sevgilisi Marina’yı da beraberinde getirmişti. Ali Gürel, geçtiğimiz hafta yine ailesini ziyarete geldi, ama bu kez yalnızdı. Sevgilisiyle arasının açıldığı konuşulan genç, birkaç gün ailesiyle hasret giderdikten sonra yeniden İskoçya’ya döndü.

10. yıl hediyesi

‘İş aşkım yüzünden 10 yılda beş kez evliliğin eşiğinden döndüm’ diyen Ege, 10. sanat yılını Kuruçeşme’deki Ne Bar’da kutladı. 18 yıl önce müzik dünyasına adım atan ancak ilk albümünü 1995’te çıkaran Ege, ‘Asıl ismim Levent ve 35 yaşındayım. 10 yıl önce ikinci ismim Ege oldu. Bugün Ege’nin 10. yılını kutluyorum’ dedi. Sanatçı dostlarının da bu özel gecede yalnız bırakmadığı Ege’ye Gönül Yazar da bir çift ayakkabı hediye etti.

Aşk sarhoşu

Şarkıcı Hatice, müzisyen eşi Güney’in ölümünden uzun bir süre sonra yeni bir aşka yelken açtı ve Ramiz Özbay’la birlikte olmaya başladı. Önceki gece de yeni sevgilisi ile birlikte bir bar açılışına katıldı. Kendini müziğe kaptıran şarkıcı, sevgilisiyle sarmaş dolaş dans ederken patlayan flaşları bile fark etmedi.

Yardımsever sosyetik

Hayati tehlike arz eden hastalıklarla mücadele eden 3 ila 18 yaş arası çocukların dileklerini gerçekleştirmek amacıyla kurulan ‘Bir Dilek Tut’ adlı derneğin Conrad Otel’deki yardım gecesine Feryal Gülman da katıldı. Davetiyelerin 150 YTL’den satıldığı geceye katılarak derneğe destek veren Gülman, ‘Birkaç çocuğun dileğinin gerçekleşmesine yardımcı olabildiysem ne mutlu bana’ dedi.

Manga’ya tam destek

Geçtiğimiz yılın en başarılı rock gruplarından olduğunu ulaştığı yüksek tirajla kanıtlayan Manga, ‘Dursun Zaman’ adlı şarkısında Göksel ile işbirliği yaptı. Sözü Ferman Akgül ve Haluk Kuruosman’a, müziği ise Manga’ya ait olan, kısa süre önce de klip çekilen şarkıya vokal desteği veren Göksel, böylece Manga ile ilk kez bir ortak çalışmaya imza attı.
Yazarın Tüm Yazıları