Kariyer kadınının Twitter stratejileri

Bir kariyer kadınını nasıl tanırsınız? Elbette atmaca bakışlarından, nefesini her an altında çalışanların ensesinde hissettirmesinden...

Haberin Devamı

Ofis ortamlarında topuklarını vura vura mahşerin 4 atlısı gibi “güç gezintisi” yapmasından.
Susadığında su içmeye bile stratejik açıdan işine geliyorsa gitmesinden...
Dik duruşundan, genellikle siyah ve krem tonlarında kıyafetler giymesinden...
Beden dilini bir profesyonel gibi kullanmasından...
Oturuşuyla bile “ben buradayım” demesinden...
Gözleri ateş saçarken dudağındaki donuk gülümsemesinden...
“İşine yarayan” insanları ciddiye almasından, gerisini sallamamasından...
Hayatında önem taşıyan insanları başka insanlar için de “en önemli” sanmasından...
Peki, sosyal ortamlarda nasıl tanıyacağız kariyer kadınını?
Buyurunuz...
- Kariyer kadınlarının tapındıkları adamlar/kadınlar vardır.
Bu insanlar ya şöhret sahibi “cool” tipler ya da kariyerleri açısından önemli olma potansiyeli taşıyan kişilerdir.
Kariyer kadınımız, esasında bu kişilerin Tweet’lerini ÇOK sıkıcı ve kendi hayatıyla ilgisiz bulur ve içten içe timeline’larını işgal ettiklerini düşünürler.
Fakat bir türlü unfollow edemezler. Etmek istedikleri zaman da bir tane soru sorarlar kendilerine: “Bu insanı unfollow edersem ve bunu fark ederse, iş ilişkilerime zararı olur mu?”
Bu sorunun yanıtı “evet” olduğunda karşısındaki o mühim insandan çok sıkılmalarına rağmen mention’lar havada uçuşur, “bakın, ne kadar da samimiyiz” konuşmaları yaparlar.
Peki o çok mühim kişi, kariyer kadınımızın kariyeri açısından etkisiz elemana dönüşürse ne olur? Ne olacak, bir dakika bile beklemez, basarlar unfollow’u. Arkalarına bile bakmazlar.
- Twitter’ı bir şikayet platformu olarak kullanırlar. Hiçbir firma ona “önemsiz insan” muamelesi yapamaz. Yaptığında da en büyük silahıdır Twitter.
Ara sıra başına gelir böyle şeyler, bir “kendini bilmez” onun ne kadar önemli bir kariyer kadını olduğunu göremez, “sıradan vatandaş”a verdiği hizmeti verebilir.
İşte o zaman tweet bombardımanı başlar. Kariyer kadını tilki gibidir, büyük firmaların sosyal medyada takip mekanizmaları olduğunu ve başına gelenin okunacağını, hatta çözüleceğini bilir.

Haberin Devamı

Win-win siçueyşın

Haberin Devamı

- O mecburi takip ettikleri mühim kişiler, sık sık onu kaşıyacak Tweet’ler atarlar. Onlara laf çakmak istediğinde, her zaman yardıma koşacak manalı bir şarkı, şiir ya da özlü söz bulunur.
Ne yapsın, doğrudan laf çakamıyor garibim, burada söz konusu kariyeri!
Zaten o “mühim” kişiler kariyer kadınımız kadar tilki, onun kadar akıl küpü olmadıkları için tam da anlayamazlar lafın kime söylendiğini.
Hatta kariyer kadınımızın ne kadar da akıllı bir insan olduğunu bile düşünebilirler. İşte bu nedenle özlü söz-şarkı sözü ile laf çakmak tam bir “win-win siçueyşın”dır kariyer kadını için.
- Etrafında onu sinirlendiren insanlara laf çaktığı yegane yer de Twitter’dır. Kariyer kadını kavga etmez. Onun yerine öyle bir enerji yayar ve donuk gözleriyle öyle bir “sinir gülümsemesi” yapar ki o enerjiyle atomu bile parçalayabilirsiniz. Mona Lisa’nın gülümsemesi bile daha az kafa karıştırıcıdır kariyer kadınının yanında.
- En hassas noktası burçlardır. Sağlam bir astrolog, onun için bir psikologdan daha ötede bir konumdadır. Çünkü dertlerini konuşamaz, içindeki üzüntüleri arkadaşına anlatamaz kariyer kadını.
Bilir ki üzüntü ve dertleri bir gün sırtına hançer olarak girebilir. Onun yerine ameliyat yapan bir kalp cerrahı kadar dikkat kesilerek burcunun günlük-aylık yorumlarını okur ve üzerine hayatını düşünerek kendi yorumlarını ekler.
Astroloji demişken, önemli bir not: Merkür geri giderken kariyer kadınına ilişmeyiniz.

Yazarın Tüm Yazıları