Kalitenin sırrı

Şekercilik denince akla ilk gelen isimlerden birinden bahsettik salı günü, Cafer Erol’dan. Bugünkü yazımızda da Cafer Erol’u özel kılan sebeplerden ve Nurtekin Bey’in işine bakışından biraz bahsedeceğiz.

Haberin Devamı

Kadıköy’deki merkez dükkanları ve diğer şubeleriyle yıllardır kaliteli hizmetten ödün vermeyen Cafer Erol şekercisinin şimdiki temsilcisi Nurtekin Erol, dedesinden babasına, babasından da kardeşleriyle birlikte kendisine kalan şekercilik mesleğini zevkle ve ciddiyetle yapıyor. Kardeşlerinin işi bıraktığını söyleyen Nurtekin Bey, kendi çocuklarının da geleneği sürdürerek şekerciliğe devam edeceğini belirtiyor. Üniversite mezunu olan iki çocuğu şimdi de çeşitli konularda babalarına destek olmaya özen gösteriyorlar. Ailenin kadınlarının da her zaman arkalarında olduğunu da söyleyen Nurtekin Erol, bunun bir aile işi olduğunu belirtiyor.
Peki acaba bu kadar başarılı olmalarının, yıllarca zirvede kalmalarının sırrı ne? Sır her zaman olduğu gibi özverili ve ciddi çalışmada, kaliteden ödün vermemekte.
Nurtekin Bey az miktarda üretim yapmanın üretilen şeyin kalitesini artıracağına inanıyor. Böylece ürettiği şeye daha çok hakim olacağını, miktar arttıkça kontrolün kaybolacağını söylüyor.
Bir başka deyişle teknoloji gelişmesine rağmen Cafer Erol markası hâlâ butik üretim yapıyor. Ürünlerinin bu kadar lezzetli olmasının bir sebebi de elbette malzemelerin kaliteli olması. Örneğin badem ezmesi için bademin en kalitelisi, akide şekeri için fındığın ya da gülün en iyisi kullanılıyor. Malzeme seçimi görerek ve dokunarak yapılıyor.

Haberin Devamı

YoÄŸurtlu Gaziantep eti

Giritliler bu yemekte oğlak ya da koyun etini daha çok kullanırlar. Ancak bu yemeğe kuzu eti de yakışır.
Eti 6 su bardağı soğuk suyla bir tencereye koyun. Soğanı soyup ortadan ikiye bölün ve tuzla birlikte tencereye aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp (düdüklü tencere de kullanabilirsiniz) etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılık hale gelmesini bekleyin.
Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; yoğurt, limon suyu, yumurta, un, tuz, karabiber, kekik ve naneyi bir kaseye aktarıp tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Haşladığınız etin suyundan 1 su bardağı kadarını ekleyip tekrar çırpın. Haşlayıp süzdüğünüz eti geniş bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağında iyice kızarıncaya kadar, en az 8-10 dakika kavurun. Üzerine hazırladığınız yoğurtlu sosu aktarıp karıştırın.
Kısık ateÅŸin üzerine oturtup arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar piÅŸirin. Kaynamaya baÅŸlayınca ocaktan alın. Ä°sterseniz incecik kıyılmış dereotu ya da maydanozla süsleyin. Yanında haÅŸlanmış patates, pilav ya da püreyle servise sunun.Â

Haberin Devamı

Malzeme listesi

-  1 kg kuşbaşı kuzu eti
    (oğlak ya da koyun eti kullanmanızı öneririm)
-  1 çay bardağı sızma zeytinyağı
-  1 adet büyük boy kuru soğan
-  1 tatlı kaşığı tuz
Sos için;
-  500 gr süzme yoğurt
-  2 tepeleme yemek kaşığı un
-  2 adet yumurta
-  1 adet limonun suyu
-  2 çay kaşığı tuz, karabiber, kuru kekik, nane
-  1 su bardağı et suyu

Yazarın Tüm Yazıları