Kalite yoktu

APPİAH’ın dışında sahaya tam kadro ile çıkan F.Bahçe, lig öncesi en ciddi hazırlık maçını, yenik duruma düşmesine rağmen kazanmayı bildi.

Sarı lacivertliler her iki yarıda da rakibi ile başabaş bir mücadele sergilese de arzulanan kaliteye ulaşamadı. Buna iki ayrı sebep gösterebiliriz. Birincisi, yoğun çalışma programının verdiği yorgunluk. Diğeri ise, rakibin uluslararası tecrübesiydi.

İki takım da aynı oyun şablonunu kullanıyor. Bu da maçın zaman zaman kaliteli ve çekişmeli geçmesini sağladı. Savunmayı ileride kuran Werder Bremen, uzun toplarla üzerine gelen F.Bahçe karşısında birçok pozisyon verdi. Son vuruşlarda etkisiz olan sarı lacivertliler, Tuncay ve Anelka ile yakaladığı fırsatları da cömertçe harcadı.

İlk 45 dakikalık bölümden gol çıkmamasında kalecilerin büyük payı vardı. Uzun bir aradan sonra maça çıkan Rüştü, yaptığı net kurtarışlarla kalesinde adeta devleşti. Konuk ekibin file bekçisi Wiese de bire bir pozisyonlarda iyi yer tutarak bu bölümde F.Bahçe’ye geçit vermedi.

Kadrodan memnun

Devre arasında alışılmışın dışında bir görüntüye şahit oldum. Hazırlık maçı olsa gerek Daum, kulübesinde oturdu ve soyunma odasına gitmedi. Alman hoca için bu maçta atılacak gol veya gollerden çok verdiği taktiğin ve uygulamak istediği sistemin işleyişi önemliydi. Bu yüzden ikinci yarıya da aynı kadro ile çıkan Daum, oyundan memnun kaldı.

İki kanadı savunan Serkan ile Mahmut görevlerini yaptılar. Önder-Luciano ikilisi yine aynı uyum içindeydi. Alex topla buluştuğu anlarda ustalığını gösterip, pozisyonlar hazırladı. Çok koşan Tuncay zaman zaman bencil gözükmesine rağmen attığı beraberlik golüyle alkışlandı. Son dakikada karambolde galibiyet golünü atan Anelka, birçok posizyonda beceresini gösteremedi. Fransız yıldızın son vuruş sıkıntısı dün gece de devam etti. Aurelio ile Ümit Özat orta alanının yükünü omuzladı. Nobre ise çok koştu ama istediği pozisyonları bulamadı.

Golde zorlandılar

Efes Cup’ta Beşiktaş’a yenilen Werder Bremen dün gece oldukça diri ve etkili bir futbol sergiledi. Maça gelenler Antalya’nın soğuk bir gecesinde sıcak görüntüler izledi. İyi bir hazırlık maçı oldu. Her iki takım da yorgunluğuna rağmen tempoyu yüksek tuttu. Son dakikaya kadar oyunu bırakmayan F.Bahçe kondisyon açısından lige hazır olduğunu hissettirdi.

Dün geceden çıkan tabloya bakıldığında F.Bahçe’nin kamp boyunca yaptığı gol çalışmasının henüz yeterli olmadığı gözüktü. Anelka tartışılmaz bir isim ama gol yollarında çok verimsiz.
Yazarın Tüm Yazıları