Kaldırıma 4 teker çileyi yaya çeker

“Kaldırım” deyince akla ne gelir? Yaya yolu. Akla gelenin mantığa sığmadığı yer neresi? O da “kaldırım.”

Haberin Devamı

Konuyu biraz açalım diyeceğim ama...
Mevzu “kaldırım” olunca habire daraltıyorlar.
Girişte çalışma var, geçen yıl döşenen taşlar sökülüyor.
Ortada; direk, işportacı, baba (mantar), sıra sıra arabalar...
E önünde bunlar olunca, kaldırımı görmek ne mümkün.
Sona ise bir not iliştirmişler:
“Kaldırımlar yayalar içindir.”
Yersen.

* * *

Maalesef Ankara’da manzara bu.
Ne kaldırım işi bitiyor, ne de kaldırım işgali.
Bir nevi Uzay Çağı’nda Taş Devri.
Bu yüzden bize acilen “Kaldırım kullanma kılavuzu” lazım.
Yetkililere duyurulur.

* * *

Kentteki kaldırım sorunuyla ilgili ismini vermek istemeyen bir okurdan mail aldım. “Kaldırımda 4 teker, çileyi yaya çeker” dedirten okur maili şöyle:

Otoparklar depo olarak kullanılıyor

Yenimahalle Ragıp Tüzün Caddesi ile Akın Caddesi’ni kesen sokaklardaki tüm kaldırımlar, arabalar tarafından ‘otopark’ olarak kullanılıyor. Yetişkinleri geçtim. Ancak çocuklar da vızır vızır geçen arabaların arasından yürümek zorunda kalıyor, hayatları tehlikeye giriyor. Oysa bölgedeki birçok apartmanın alt katında ya da ön bahçelerinde otoparkları var. Ama bu otoparkların birçoğu (özellikle de yer altı otoparkları) depo olarak kullanılıyor. Sorunu belediye ve emniyete bildirdim. Kimse umursamadı. Peki kim umursayacak?

Haberin Devamı

SÖZ SIRASI YETKİLİDE

Başkentgaz: İnceledik sorun yok

Etlik Bağkur Blokları’nın yöneticiliğini yapan okur Fatih Güller’in, “8 bin 226 m3 gaz aldık, sayaca 7 bin 226 m3 yüklendi. Bizim 1000 m3 gaz uçmuş” iddialarına yer vermemin ardından Başkentgaz şu açıklamayı yaptı:
“06034059-001 no’lu aboneliğe ait gaz satış raporu ve acil işlem formu incelenerek yapılan hesaplama sonucunda; sayaç bilgilerindeki aldığı gaz miktarı ile ABYS deki aldığı gaz miktarının aynı değerde olduğu görünmektedir. Bu durumda bahse konu olan abonelik ile ilgili herhangi sorun olmadığı tespit edilmiştir.”
Başkentgaz Kurumsal İletişim

SORUM VAR

* Büyükşehir Belediyesi, sürekli imar planı değişikliği yapıyor. ‘İtiraza açıktır’ deniliyor. İtiraz süresi dolduğunda ise halk, bu hakkını kaybediyor. Peki bu planlar nereye asılıyor? İtiraz nereye nasıl yapılıyor?
Kazım ATA

Haberin Devamı

* Keçiören’i İstanbul, Eskişehir ve Konya yollarına bağlayacak ve uzunluğu 15 kilometre olacağı belirtilen ‘tünel yol’ projesi ne alemde?
Orhan SAZLIK

SÖZÜ/ÖZÜ

Bu ev neyin nesi
İstanbul Yolu Şaşmaz kavşağından hemen sonra, sağda bulunan Ergazi köyündeki eski bir evin önünde, yeşil üç hilalli bir bayrak çekilmiş. Onun altında ise küçük küçük alay edercesine Türk bayrakları var. Bu neyin nesidir, beni çok rahatsız ediyor.
A.Ç.

Poşetle yürüyemez olduk
Yıldızevler Mahallesi Kişinev Caddesi Alkazar Evleri’nde oturuyorum. Belediyeye defalarca şikayet etmemize rağmen, köpeklerin ikinci kez saldırısına uğradım. Elimizde poşetle caddede yürüyemiyoruz. Caddemiz, Swis Otel’in yanından aşağı kadar inen büyük bir cadde olmasına rağmen, parkı mesken tutan 15-20 köpeğin saldırısına uğruyoruz.
M.T.

Haberin Devamı

Lamba yok, hırsız var
Çayyolu Yaşamkent Mahallesi 3054. Sokak’ta oturuyorum. Burada sokak lambası sorunumuz var. Bulunduğumuz sokak karanlık olduğu için 6 ay önce evim soyuldu. Birçok girişimde bulundum ancak sonuç alamadım. Yetkililerin ilgisini bekliyoruz.
H.T.

Yazarın Tüm Yazıları