KADINLARIN 10 HATASI

İnsan doğası gereği ilişkilerinde “ölümcül günahlar” adını verdiğimiz “hatalar” yapar. Açık olmak gerekirse herkes hata yapar ama bunları yapmamak gerektiğini hatırlayacak birilerinin olmasını ister. Şimdi sıralayacaklarım, her ilişkinin zamanla yıpranıp yıkılmasına yol açan ve kadınların yaptığı çok önemli hataları içeriyor. İşte kadınların 10 hatası:

Haberin Devamı

KUTSAL ANNEYİ OYNAMAK

Annelik tartışmasız kutsal bir olgudur. Bugün hangi topluma bakarsanız bakın annelik kimliğin getirdiği aseksüelite vardır. Ancak bu kimliğinizi yatak oda kapısına asmanız gerekir. Kadınlığınız anneliğin içinde yok olmamalıdır.

ORGAZM TAKLİDİ YAPMAK
 
Her şeyden önce bilinmesi gereken şudur; her cinsel ilişkinin sonunda orgazm zorunlu değildir. Kadınlar böyle yaparak erkeklerin kendilerine saygılarını kaybetmelerini engellediklerini, onlara iyilik yaptıklarını düşünür. Belki erkekler ilk anda orgazm taklidini fark etmeyebilir ama daha sonra öğrenmeleriyle kısır bir döngü içine girer ve sürekli sorarak partnerlerinin orgazm taklidi yapıp yapmadıklarını düşünmeye başlar. Bu durum erkeklerde başaramama korkusu adını verdiğimiz performans anksiyetesine neden olabilir.

Haberin Devamı

GİZEM İÇİN ÇABALAMAMAK
 
Bir kadının yaptığı en büyük hatalardan biri kocasına ya da erkek arkadaşına en yakın kız arkadaşıymış, “kankasıymış” gibi muamele etmektir. Kız arkadaşlarla konuşulan birtakım kadınsı konuların partnerle paylaşılmaması gerekir. Kadınların ve erkeklerin kendilerine has gizemleri olmalıdır. Gizem tutkuyu besler, tutku ise cinselliğin devamını sağlar.

EROTİZMİ AŞAĞILAMAK

Kadınlar romantizmi sever, erkekler ise erotizmi sever, bu neredeyse evrensel bir kuraldır. Öncelikle kadınların bu durumu kabullenmeleri gerekir. Kadınlar partnerlerinin erotizmini yargılamak veya aşağılamak yerine, anlamaya, paylaşmaya ve eşlik etmeye çalışmalıdır.

SESSİZ KALMAK
 
Erkek uyarılmak için duymaya ve görmeye ihtiyaç duyar. Bunu ondan esirgemeniz de en az onun kadar sizin de cinsel uyumunuza etki edebilir. Hissettiğinizi daha çok hissedebilmek için duygularınızı dile dökmek, gerektiğinde inlemek, çığlık atmak gibi bedensel duyumlarla duyguları dışa vurmak mutlu bir yatağın altın sırrıdır.

KUSUR BULMAK
 
Kadınların kendilerini sevmeleri ve beğenmeleri, cinsel yaşamlarında hem kendi hem de partnerlerinin tatmini için hayati önem taşır. Çünkü kendini sevmeyen bir başkasını gerçekten sevemez, kendine değer vermeyen gerçekten bir başkasına değer veremez. Kısa ya da uzun, şişman ya da çok zayıf fark etmez, her kadın güzeldir.

Haberin Devamı

BAŞKA KADINLARI AŞAĞILAMAK 

Başka insanları bedensel veya kişiliksel özellikleriyle aşağılamak kimse tarafından hoş karşılanmaz. Kimse kimseye benzemez, herkesin farklı farklı özellikleri veya kusurları olabilir. Ancak kendini mükemmel kabul edip herkesi küçük görmek, sürekli eleştirmek ve açıklarını dile getirmek partneriniz için rahatsız edici bir hal alabilir.

SEKS AMAÇ DEĞİLDİR
 
Cinsellik; rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanarak, haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni paylaşabilme, ne olursa olsun bir şekilde boşalabilme bilim ve sanatıdır. Cinsellikte kadının ve erkeğin bedenlerini birbirlerine bir armağan olarak sunmaları gerekir. Cinselliği ruhun ve bedenin paylaşılması dışında kişisel bir amaç veya bir şeyler elde etmek için kullanmak ilişkinin kalitesini bozacaktır.

Haberin Devamı

ÖZENSİZ DAVRANMAK
 
Her erkek ve elbette her insan beğenilmek, önemsenmek ister. Kendine saygı duyulmasını bekler. Partnerinin sadece davranışlarına değil kendine bakmasını, özen göstermesini de ister. Akşam partnerinin güzel kıyafetlerle kendini karşılamasını, güzel kokmasını, küçük sürprizler hazırlamasını hayal eder.

TAKINTI YAPMAK

Geçmişten bugüne kadar, çok yanlış bir şekilde, penis boyu erkekliğin bir göstergesi olarak algılanmış, takıntıya dönüşmüş ve birçok çiftin hayatını çekilmez hale getirmiştir. Çiftlerin cinsel hayatlarını daha doyurucu yaşayabilmeleri için; penis boyunu dert etmeksizin birbirlerine güvenmeleri, dokunmanın verdiği hazza odaklanmaları, samimi ve açık konuşabilmeleri, koşulsuzca birbirlerini sevmeleri, saygı duymaları ve birbirlerine şefkat göstermeleri daha önemlidir. Sanıldığının aksine penis boyuyla cinsel performans arasında doğrudan bir ilişki bulunmaz.

Haberin Devamı

Erken teşhis önemli
 
Kız arkadaşımla neredeyse 2 ay önce ilk kez ilişkiye girdik. İlişkiden 10 gün sonra kasık bölgelerinde şiddetli ağrılar olduğunu ve sık sık tuvalete gittiğini söyledi. İnternette bu şikâyetlerin nedenini sorguladığımızda dış gebelik belirtileri olduğu ortaya çıktı. Kız arkadaşım muayene olmaktan çok korkuyor ve çekiniyor. Acaba bunu öğrenebilmemiz için başka bir yol var mı?

Dış gebelik, döllenmiş yumurtanın rahim dışında herhangi bir yere yerleşmesiyle meydana gelir. En sık yerleşim yeri tüplerdir. Belirtileri ise çok değişkendir. Çok erken dönemde hiçbir belirti vermez ya da normal bir gebelik gibi âdet gecikmesi ve diğer şikâyetler olabilir. Ancak, bir süre sonra kasık bölgesinin büyümesiyle birlikte karın alt kısmında ağrı, bazen ise düzensiz kanama şeklinde belirti verir. Tüpün yırtılması ve karın boşluğuna kanama başlamasıyla ağrı çok şiddetlenir. Tansiyon düşmesine bağlı baş dönmesi ve bayılma gibi belirtiler de olabilir. Bu tip belirtileri olan kadınların mutlaka hastaneye götürülmeleri gerekir. Aksi takdirde, aşırı kan kaybına bağlı ölümlere sebep olabilir. Dış gebelik, hastanede ultrason ve kan testlerine göre teşhis edilir. Erken dönemde şüpheli görülen vakalar takibe alınır. Bu bahsettiğim süreçler kız arkadaşınızda mevcut olursa mutlaka bir kadın doğum uzmanı ile görüşülmesi gerekir. Ancak, anlattığınız süreçleri göz önüne alınca, kız arkadaşınızın dış gebelikten ziyade idrar yolu enfeksiyonu veya balayı sistiti geçirdiğini düşünmek daha doğru olacak.  

Haberin Devamı

HAFTAYA: ERKEKLERİN 10 HATASI


 

Yazarın Tüm Yazıları