Kadıköy’ü çözemeyen şehir!

DERBİ dedidiğn böyledir.. Sonucu belli olmaz.. Ama bu nedir ki 10 yılda 10 galibiyet.. Nasıl olur da derbi de sonuç böyle noktalara taşınır ki!

Haberin Devamı

Geçen sezon Galatasaray bu gidişatı çözmeye en yakın oyunu oynamıştı.. İlk yarım saat üç olurda, olmadı.. Futbolda bütün olmayacaklar üst üste binince kötü oynadığı o maçı üç farkla kazanmıştı Fenerbahçe..
Ama Skibe formülü bulmuş gibiydi.. Kadıköy’de Fenerbahçe’nin hücum etmesini beklemektense elinizdeki bütün hücum silahlarıyla salıdırmaktı kazanmaktan geçen yol.. 10 yıl önce Terim’in yaptığı gibi, geçen sezon Lincoln’ün golüyle başlayan maç gibi..
Dün geceyi çok farklı kişiden okuyacaksınız.. Ben olsam bu maça konuk yazar Skibbe’yi getirirdim, bir de Aragones’i.. Neyse Galatasaraylılar üzülmesin ne Skibbe de sorun ne Rijkaard da koca bir şehir çözemedi bu büyüyü.. Saldırmadan kazanılmaz.. Korkan hep kaybetmiştir Rijkaard Hocam, senin gibi..
Şimdi de maçın teknik tartısına bir göz atalım.. Ne olmuş ne bitmiş bir de o gözden bakalım şu “Dünya Derbisi”ne..

Haberin Devamı

(6/7) Bitiricilik

Fenerbahçe girdiği çok net pozisyonların sadece birini gole çevirdi. Özellikle Kazım etkili futbolunu sonuca yönelik bölgeye taşıyamadı, bitirici vuruş konusunda yetersiz kaldı. İlk yarıda Lugano’nun biri geçersiz sayılan diğeri direktön dönen iki vuruşu Fenerbahçe’nin klasik ölü top çalışmalarının sonucuydu.. Galatasaray’ın “çabuk golcüsü” Baros’un sakatlanmasıyla planları bozuldu. Kornerden gelen topta Hakan’la golü bulan Galatasaray’da asisti yapan Arda’nın çıkarılması anlamsızdı.

(5/8) Savunma anlayışı

Fenerbahçe orta sahasının göbeğini Emre-Baroni-Mehmet Topuz üçlüsüyle kapatarak rakibe fazla pozisyon vermedi. Galatasaray’ın kanatlara yaydığı toplara da Vederson, Carlos, Gökhan gibi kanat isimleriyle pozisyon üstünlüğü sağladı.. Sadece ilk yarıda Sabri’nin iyi bir ortası sonuç getirmedi.
Lugano-Bilica ikilisi bireysel hata yapmadıkları gibi rakibin hücum edeceği birinci bölgedeki tüm toplara ilk müdahaleleri yapan isimler oldular.
Galatasaray’da ise sanki bütün herşey Kazım’ın üstüne endekslenmiş gibiydi. Savunmadaki her hamle ona doğru yapıldı. Sakin ve akıllı bir markaj anlayışından çok telaşla oynandı. Savunmanın ortasında sürekli olarak Alex boş kaldı. Kazım’ın Servet-Gökhan ikilisinin dengesini bozması maçın Daum adına kilit hamlesi oldu..

Haberin Devamı

(8/3) Hücum organizasyonu

Fenerbahçe özellikle sol kanadını mükemmel kullandı. Vederson maçın gizli kahramanıydı. Carlos’la birlikte hem
Bu kadar mı mahkum oynanır bir derbide? Bu kadar mı iki pas üst üste yapılıp top kanatlara indirilmez? Galatasaray’ın hücumda bu kadar etkisiz kaldığı anlarda Rijkaard’dan erken bir “saha içi hamlesi” bekleyedik ama boşuna.. Hollandalı teknik adam geçen sezonu yerden yere vurulan 4-1’lik Skibe’nin girdiği gol pozisyonu sayısının üçte birine bile ulaşamadan kalesinde her 5 dakikada bir pozisyon yaşadı..

 

Yazarın Tüm Yazıları