İstikbal gençlerde

DOĞRUSU bu ya, hiç kimse G.Birliği'nin F.Bahçe karşısında böylesine ‘‘korkak’’ bir başlangıç yapacağını sanmıyordu.

Sen, Süper Lig'in en fazla gol atan, en formda takımısın. Tamam, Youla, M'Bayo sakat, Filip yok, Veysel iğne ile oynuyor ama, gene de böyle gol gücü yüksek bir takımı tek forvetle sahaya çıkarmamalısın. Nitekim, G.Birliği tam 39 dakika böyle bir psikoloji içinde, amaçsız, ne yaptığını bilmez bir halde sahada dolaştı durdu. Veysel ileride tek başına kalmış, Okan ve Ahmet Hassan ofansif oyuna hiçbir katkı sağlayamamış durumdaydı. Semih'in 36. dakikadaki golüyle yenik duruma düşünce, kaybedecek bir şey kalmadığını geç de olsa anlayan Ersun Yanal, 39. dakikada yerinde bir değişiklikle, Filip'in yerine sol kanatta görev verdiği ve etkili gözükmeyen Uğur'u oyundan aldı, Bülent'i Veysel'in yanına ikinci forvet olarak sürdü. Bülent de oyuna girdiğinin 10. saniyesinde golünü atıverdi. Aradan 4 dakika geçmişti ki, Veysel'in vuruşu Ömit Özat'a çarparak Rüştü'yü yanıltıyor ve G.Birliği 2-1 öne geçiyordu. Yanal hatadan dönmüş, biraz da talihinin yardımıyla ilk yarıda bir taşla iki kuş birden vuruvermişti!

İkinci yarıda F.Bahçe'nin 55. dakikada attığı sayılmayan golde, top ortalandığı zaman Tuncay aktif alanda ve kesinlikle ofsayttı. Yardımcı hakem Muhittin Gürses, yerinde bir kararla bayrağını kaldırdı ve golü iptal ettirdi.

İnanın ve güvenin

Maçın bundan sonrasında, F.Bahçe'nin ezici baskısı ve G.Birliği'nin skoru koruma çabası vardı. Kırmızı siyahlılar kontrataklarda varlık gösteremediği gibi, Tuncay'ın bindirmelerine de engel olamadı. F.Bahçe'nin beraberlik golünde Tuncay'ın payı, Semih'ten çok daha fazlaydı.

G.Birliği, sezon başından buyana belki de en kötü futbolunu oynadı. Şampiyonluk iddiası taşıyan bir takımın, kendisi için hayati önem taşıyan maçta böylesine kötü performans göstermemesi gerekirdi. F.Bahçe için G.Birliği maçı bir ‘‘onur’’ mücadelesiydi. Canını dişine taktı, oynadı. İkinci yarıda rakibini sahadan sildi. Ancak bu, maçı kurtarmasına yetmedi. Son dakikada yediği gol, hak ettiği galibiyeti engelledi. Şurası bir gerçek ki, bu takımın istikbali gençlerde.. Bu ekip ancak, Tuncay'ı, Semih'i ve diğer gençleriyle geleceğe ışık tutabilir, yarınlarına umutla bakabilir. Kokuşmuş transferler, formasının kıymetini bilmeyen sorumsuz adamlar, F.Bahçe'yi bu hale getirdi.. Bırakın da, anımsanması dahi insana azap veren görüntüyü, bu pırıl pırıl gençler temizlesin.. Zaman verin, sabırlı olun, inanın ve güvenin!
Yazarın Tüm Yazıları