İşte ödüllü yemekler

Sizlere sık sık, yemek yarışmalarını çok desteklediğimi, böylece, unutulmuş, yitip gitmiş pek çok tarifin tekrar gün ışığına çıktığını düşündüğümü söyledim.

Haberin Devamı

Artık geleneksel hale gelmiş olan Keyveni yemek yarışması bu yıl da yapıldı ve sonuçlandı. Bugünden itibaren yarışmada birinciliği, ikinciliği kazanan ve üçüncülüğü paylaşan iki yemeği, yemeği yapanların tarifi ve hikayeleriyle birlikte sizlerle paylaşacağız. Bu tarifleri mutlaka deneyin, eminim çok beğeneceksiniz.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Kalle

Yemeğin Yöresi: Kırklareli
Uygulayıcı: Merve Dorudoğan (23) / Kırklareli / Öğrenci

Yapılışı: Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine doğranmış lahana turşularını ilave edin. Biraz daha kavurun. Salça ilave edin ve kavurmaya devam edin. Turşu suyu ve su ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Kuşbaşı doğranmış tavukgöğüslerini ilave edin. Sarmısakları 2-3 parçaya bölün ve ilave edin. Biraz da etlerle pişirin. Su tekrar kaynamaya başladıktan sonra 1.5 su bardağı pirinci katın ve en son acı biberi ekleyerek servise sunun. Ortalama pişme süresi 40 dakikadır.
Yemeğin öyküsü: Merve Dorudoğan’ın annesi Karadenizli, babası iç Anadolulu. İki bölgenin mutfağı ne kadar geniş bir yelpazeye sahip olursa olsun Türkiye coğrafyasının çok daha büyük ve tatlarının sonsuz olduğunu düşünüyor. Her yeni şehirle birlikte hayatımıza yepyeni tatlar girdiğinin altını çiziyor. Kırklareli iline öğrenci olarak gelişiyle yeni yeni tatlar keşfetmeye ve öğrenmeye başlıyor. Ona göre Kırklareli mutfağının bilinmesi gereken saklı lezzetlerinin onlarcasından biri bu tarif... Büyük ihtimalle yöre insanlarının eski sebze saklama yöntemlerinden biri olan turşuyu kullanarak lahanayı sonbahardan kış mevsimi sonuna kadar saklamak için turşu yapmaları ve ardından kış mevsiminde değerlendirmeleriyle (daha doğrusu turşu bitene kadar) oluşan bir tarif.
Tarifi Aktaran: Kırklareli Üni. Pınarhisar Myo. Öğretim Görevlisi Ali Çakır

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 1 adet acı biber
- 2 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 750 ml su
- 300 ml lahana turşusu suyu
- 1 baş sarmısak
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 çorba kasesi lahana turşusu
- 300 gr. tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı salça

Yazarın Tüm Yazıları