İşte hoşgörü budur

İnternetteki blog’unda sizinle böylesine dalga geçen (aslında bunlar en kibarları) bir adamın doğum günü partisine gider misiniz?

Haberin Devamı

Çoğunuzun ‘hayır’ dediğine eminim. Hele ünlüyseniz o adamı yok etmek için elinizdeki bütün gücü kullanırsınız. ışte Türkiye ile ABD arasında gazetecilere gösterilen hoşgörü farkı bu kadar büyük.

Fotoğraflarda dalga geçilenler; Paris Hilton, Heidi Montag ve Kim Kardashian başta olmak üzere Christina Aguilera, Amanda Bynes, Spencer Pratt, Doug Reinhardt, Tara Reid ve daha birçok Hollywood yıldızı kendilerini en ağır şekilde ti’ye alan bu adamın doğum günü partisine gidip çılgınlar gibi eğlendi.

Peki, kim bu adam?

Bu fotoshop numaralarını yapan, kaleminden ironi fışkıran kişi Perez Hilton. Dünyanın en çok okunan ve en etkili magazin yazarı. Ünlüler hakkında en ağır eleştirileri yapan, en çok dalga geçen de o. Hatta Britney Spears’ın kariyerindeki düşüşte en büyük suçlu gösteriliyor. Ama çok güçlü. Blog’u günde 4 milyon kez tıklanıyor ve blog’undaki reklamlar için binlerce dolar alıyor.
Türkiye’deki yıldızlar her dakika magazin basınını eleştiriyorlar ama dünyadaki magazin anlayışından haberleri yok. Üstelik  fena halde sıkıcılar, mizah anlayışları sıfır, yıllarca aynı beyanatı verip duruyorlar. Haklarında çıkan en küçük eleştiride bile dava açıyorlar, hızını alamayıp topuktan vurduranlar bile var.

Haberin Devamı

NOT: Dünkü ‘geciktirici yastık’ yazısı için bayağı mail geldi. Ayrıntılı bilgi için bu ayki FHM dergisine bakın.
ışte hoşgörü budur

Kim Ne Dedi

Özel hayatı koruyan, basına sınırlamalar getiren yasalar ABD’de de var ama Hollywood yıldızları onca güce ve şöhrete rağmen basınla uğraşmıyor, yazılıp çizilenleri hoşgörüyle karşılayıp gülüp geçiyorlar. Çünkü magazin basınıyla aynı sahneyi paylaştıklarını çok iyi biliyorlar.

“Tek şeridi iki hatta üçe çıkarıyorlar. Ya kavga edersin ya da arkada kalırsın.”
(Daniel Güiza, ıstanbul trafiğini ıspanyol basınına tarif ederken...)

“Hattın yeni açılmış olması sebebiyle dinamik tren kuvvetlerine karşın hattın ne gibi tepkiler vereceği henüz bilinmemektedir.”
(Bu açıklama TCDD’nin ‘hızlı tren’ ile ilgili yaptığı iç yazışmada geçiyor.)

“Tayyip Erdoğan’ın dil sürçmeleri sonucu çıkmış yanlış cümleleri üzerinde tam 52 dakika konuştunuz... Sürekli bir ‘eşek’ tartışması... Katır... At... ınek... Her mitingde... Kendimi haftalarca 3 yaş zekasının içinde buldum ve çok sinirlendim bu duruma...”

Haberin Devamı

(Piyanist Fazıl Say, yazdığı mektupta CHP Başkanı Deniz Baykal’ın liderliğini sorguluyor.)

Yazarın Tüm Yazıları