İşte böyle oynayacaksın

FENERBAHÇE, Bursaspor karşısında mücadele etmenin karşılığını, farklı galibiyetle aldı. Buradaki önemli nokta şu.

Sarı lacivertliler dün gece çok iyi yardımlaştı. İleride çok fazla adamla hücum yaptı. Ancak, bir de madalyanın öbür yüzü var. Fenerbahçe bu kadar basit ve ucuz goller yememeli. Volkan’a iki şut attılar, ikisini de içeri aldı. Nerede durduğunun, ne yaptığının farkında değil. Volkan’ı anlamak çok güç.

Fenerbahçe, hem koşup, hem de rakibinden daha iyi mücadele ettiğinde ağırlığını oyuna koyuyor. O zaman bu takımın Süper Lig’de iş yapmaması mümkün değil. Sarı lacivertliler böyle oynasaydı, kaybettiği o maçları kazanırdı.

Düdüğünü bırak

Bizim hakemlerimiz çok tuhaf. Alex’e dün yapılan bir hareket ve F.Bahçe’nin de verilmeyen yüzde yüz bir penaltısı var. Böyle komedi olmaz. Sambacıya ceza alanı içinde Ömer kontrolsüz giriyor. Topu kaçıran Alex’i düşürüyor. Benim futbol anlayışımda bunun tartışması bile olmaz. Bunun yanında Alex sarı kart görüyor. Ne yaptı bu adam peki? Rol yapılacak pozisyon var ama bu öyle bir pozisyon değil. Bunu süzemiyorsa, Tolga Özkalfa o düdüğünü duvara assın. Böyle bir kararla bir takımı yakarsın. Maç farklı bitti de bunun üzerinde fazla durulmayacak, yoksa kritik bir maçta yer yerinden oynardı. Tek kelimeyle ayıp.

Arsenal bozgununun Fenerbahçe’ye etkisi olumlu yansımış. Dün daha fazla mücadele etmesini sağladı. Pres yaptılar, oyunu bırakmadılar. Bunlar Hazırsa oynasın

Bursaspor, Galatasaray’ı eze eze yendiği maçtaki gibi değildi. Kenar toplarıyla, kalelerinde golleri gördüler. Savunmada adam paylaşımını yapamadılar. Mücadele edemediler, ayakta kalamadılar. Kötü oynadılar. Bursaspor, yukarılarda olması gereken bir takım. Yusuf gibi bir organizatörüne takımı idare etme şansı da veremediler. Bunda, Fenerbahçe’nin çok daha iyi olmasının rolü de büyüktü.

Takımını görmüyor

Josico diye bir oyuncu almış Fenerbahçe. Neden, takıma güç versin diye. Porto maçında 7 dakika oyunda kaldı, sakatlandı. Dün sahadaydı. Aragones onu oyundan aldı. Bırak, adam hazırsa oynasın. Zorlanmasını istemedi belki ama futbolcu oynayarak açılır. Deivid’i daha erken oyuna sokabilirdi. Onun da golle dönmesi hem kendisine hem de takım arkadaşlarına moral oldu. Aragones, kafasına göre işler yapıyor. Zaten oyunu da seyrettiği yok. Kafası önde, başını kaşıyor. Takımının ne yaptığını görmüyor. Arasıra bağırıyor ama kimsenin onu duyduğu yok.
Yazarın Tüm Yazıları