İstanbul'u dinliyorum

Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Bir köy üç sorun

BEYKOZ

Faks gönderen bir okurumuz, Riva Köyü'nde oturduğunu belirterek sorunlarını dile getiriyor: Kanalizasyon sularının köy meydanında göl gibi biriktiğini, aktığı zamanlar ise Riva Deresi ve oradan da Riva plajına aktığını bildiren okurumuz, bu soruna çare bulunmasını beklediklerini yazıyor.

Ayrıca, çöp arabaları olduğu halde, çöp konteynırlarında çöp biriktiğini, büyükbaş hayvanların yemlendiği noktalar haline geldiğini ve başıboş gezen büyükbaş hayvanlar yüzünden yolların pislik içinde olduğunu söyleyen okurumuz, sahipli ya da sahipsiz olsun sokaktaki köpeklerin ateşli silahlarla öldürüldüklerini de bildiriyor.

Yeşil görmek istiyoruz

BAHÇELİEVLER

Bahçelievler'e bağlı Siyavuşpaşa Mahallesi, Çeşme Sokak sakinleri adına bize faks gönderen bir okurumuz, sokaklarında belediyeye bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmet verirken büyük bir yeşil alana sahip olduklarını, ancak ağaçların kesildiğini bildiriyor ve yerine toprak saha yapıldığını belirtiyor. Ayrıca Veteriner Müdürlüğü'nün olduğu binanın yıkıldığını ve yerine sokak arasında Sivaşpaşa Spor Lokal binası ve çay bahçesi yapılmasına karar verildiğini duyduklarını belirten okurumuz, semt sakinlerinin yeşile ihtiyaç duyduklarını, ilgililerin bu konuda duyarlılık göstermelerini beklediklerini ifade ediyor.

Yoldaki demirler ve asfalt sorunu

NİŞANTAŞI

Nişantaşı'ndan faks gönderen okurumuz, iki soruna dikkat çekiyor. Birinicisi, Elhan Sokak ile Sadi Alantor Sokak ve kesiştiği noktalarda Valikonağı'na kadar çıkan yol üzerinde toptancı dükkanlarının yola çaktıkları demirler... Bunlara bir türlü çözüm bulunamadığını belirten okurumuz bu demirler yüzünden ayda 40 milyon TL. ödeyerek aracını otoparka koymak zorunda kaldığını bildiriyor.

İkinci sorunsa, Fulya'dan Valikonağı'na tek çıkış olan ve Teneke Mahallesi Yokuşu olarak bilinen yolun durumu. Son derece bozuk olan bu işlek yolun bir an önce onarılarak asfaltlanmasının gerektiğini belirten okurumuz bu iki konuya ilgililerin eğilmesini istiyor.

Yine kaçak kat

PENDİK

Pendik Doğu Mahallesi, Ayazma Mevkii, 100 pafta, 857 ada, 283 parsel no.'lu; E-5 Karayolu'na cephe, eski hayvan pazarındaki arsada bir hastane inşaatı yapılmakta olduğunu belirten okurumuz, binanın inşaat ruhsatı olduğunu ancak projesine aykırı olarak kendisine ait komşu parsele bitişik inşa edildiğini ve sürekli yanlara ve üzerine kaçak kat ilavesi yaptığını bildiriyor. Okurumuz defalarca yaptığı şikayet başvurularının dikkate alınmadığını belirterek hastane ruhsatı alması için iskan şartı, otopark alanı şartı olmasına rağmen bu binaya nasıl ruhsat verilyeceğini de merak ettiğini yazıyor.

Yazarın Tüm Yazıları