İstanbul'da sanat haftası

13. İstanbul Bienali etkinlikleri çerçevesinde geçen hafta sonu bir çok sergi açılışı ve davet gerçekleşti.

Haberin Devamı

Yalıda davet

Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çetindoğan, 13. İstanbul Bienali için Türkiye’ye gelen dünya sanatının kanaat önderleri şerefine Anadoluhisarı’ndaki Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nda davet verdi.
İngiliz Kraliyet Ailesi’nden Kent Prensesi Michael, Dr. Giesa Winkelhofer, Kont Friedrich von Veltheim’ın yanı sıra çağdaş sanatın dünyaca ünlü isimlerinden Rebecca Horn, Jannis Kounellis, Jason Martin’in katıldığı davette, Seyhun Topuz, Koray Ariş, Bubi, Selma Gürbüz, Ahmet Güneştekin gibi Türk sanatçılar da hazır bulundu.
Türkiye’nin ünlü kültür rehberlerinden Saffet Emre Tonguç, Zarif Mustafa Paşa Yalısı’nın tarihi ve sanatsal özelliklerini anlatırken, konuklar da hatıra fotoğırafı çekti.

Doğu’ya yöneliş

İstanbul Bieaneli paralel etkinlikler programı kapsamında; küratörlüğünü Henk Slager’ın üstlendiği “Şen Bilge” ve Drew Tal’un “Doğu’ya Yöneliş” adlı sergileri Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi’nde açıldı. Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has ve eşi Rezan Has Müzesi Danışma Kurulu Başkanı Ahu Has’ın ev sahipliğinde yapılan serginin açılışına, Osman-Zeynep Çarmıklı, Nuri–Selin Has, Siren Ertan Çarmıklı ve Dilek Türker gibi tanınmış isimler de katıldı.

Haberin Devamı

Görmemek engel değil

Ressam İsmail Acar’ın, Barcelona merkezli Tatiana Kourochkina Galeria d’Art işbirliğiyle, 13. İstanbul Bienali etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ‘Green Flower Street’ isimli sergisi, Acar’ın Galata’da yer alan atölyesinde açıldı. Kuratörlüğünü Ariel Roger-Paris’in üstlendiği sergiye, iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri katıldı. Sergi, 12 Kasım’a kadar gezilebilir.

Limonata’nın yeri ayrı

İstanbul yeme, içme ve eğlence hayatına kazandırdığı birçok adresle adından söz ettiren İzzet Çapa, Nişantaşı City’s’deki Limonata’yı Akaretler’e taşımıştı. Çapa, şimdi de Nişantaşı ve Etiler’de iki yeni Limonata açıyor. Her iki Limonata da, Çapa’nın diğer mekanları gibi daha inşaat aşamasında popüler oldu.

Sarayda düğün

2010-2012 yılları arasında Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan ve şimdilerde Fenerbahçe Spor Kulübü A.Ş’nin CEO’luğunu yürüten Hasan Hakkı Yılmaz, oğlunu evlendirdi. Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen düğünde Hasan Hakkı Yılmaz’ın oğlu Barış Yılmaz, hayatını Selma İplikçioğlu ile birleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikaha iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri katıldı.
Gelinin nikah şahitliğini Nilgün Yazıcıoğlu, damadın şahitliğini ise işadamı Ali Koç yaptı.

Haberin Devamı

Yeni geminin isim annesi

Densa Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, Başkan Yardımcısı oğlu Hacı Sabancı, yeni gemileri Densa Alligator’u teslim almak için Kore’ye gitti. Demet Sabancı Çetindoğan’ın da katıldığı kurdele kesim seremonisinin ardından geminin isim annesi olan Arzu Sabancı, halatları keserek Densa Alligator’ü denize indirdi. Törende Kore Büyükelçisi Naci Sarıbaş da hazır bulundu.

Yazarın Tüm Yazıları