İstanbul’a bu kez çalışmak için geleceğim

40 yıl önce İtalya’nın ilk konsept mağazasını yarattı...

Madonna, gençlik yıllarında tişörtlerini üzerinden çıkarmadı. İtalya’da modayla pop art’ı buluşturan Andy Warhol’un yakın arkadaşı Elio Fiorucci ne yapsa skandal oluyor! İstanbul’da çalışmak istediğini söyleyen Fiorucci ile Milano’da dünyada çok ses getiren yeni koleksiyonu "Love Therapy"i konuştuk.

Love Therapy yaz koleksiyonunda ultra mini şortlar, pembe bluzlar, mini salopetler, etekler, kapriler öne çıkıyor.

Renkleri kullanmayı Andy Warhol’dan öğrendim

"Moda ve sanat iç içe olmalı. Çünkü moda kendini sanatsal bir biçimde ifade ediyor. Andy Warhol’a nasıl bu kadar güzel resimler yaptığını sorduğumda bana canlı renklerin gücünü iyi kullandığını söyledi. Bu nedenle onun stili beni çok etkiliyor."

ndy Warhol gibi pop akımının gurusu olarak biliniyor. Tabi modada... New Yok’ta Stüdyo 54’ün açılışını yapması, 17 yaşında Madonna’ya tişörtlerini giydirmesi, otomobiller tasarlaması ve bunun gibi daha birçok nedenden dolayı İtalya’nın dünyaya açılan gözü olarak tanınıyor. Elio Fiorucci, yaptıklarıyla sansasyonel olmayı seviyor. Onun için tasarımlarının ses getirmesi önemli ama asıl amacı kadınları mutlu etmek, onların kendilerine olan güvenlerinin artmasını sağlamak...

Love Therapy, masalsı bir dünyanın kapılarını aralıyor. Zengin hayal gücünün bir yansıması olan bu koleksiyonu, sadece gençlere değil, kendini genç hissedenlere de öneriyor tasarımcı... Denim koleksiyonunun öne çıktığı Love Therapy’de Fiorucci ilhamını 30’lu yıllardan almış.

İşte koleksiyonun hikayesi: "Love Therapy, çok basit bir düşünceden yola çıkarak yaratıldı. Herkesin sevmeye ihtiyacı olduğu düşüncesinden... Dış dünyayla iletişim kurmanızı kolaylaştıran bir koleksiyon bu. Renkler, tasarımlar mutluluk mesajı veriyor. Ruhunda acımasızlık yok. Bu nedenle daha uzun yıllar hayatımızda yer alacak. Ve en hoşuma giden şey de herkesin bu mesajı almış olması.

Yılda dört kez koleksiyonu yenileyen Elio Fiorucci, renklerin ve formların sürekli değişken olduğunu anlatıyor. Fiorucci: "Biz bu oyunu oynarken çok eğleniyoruz. Yeni bir görünüm yarattığınız zaman, bu değişimden kadınların zevk almasını izlemek de çok keyifli.

Türkiye Fiorucci’nin dünyasına uzak değil. Daha önce, ülkemize tatil amaçlı gelen tasarımcı, bu kez İstanbul’da çalışmak istediğini söylüyor. Fiorucci, "Moda ve stil konusunda söz sahibi insanlarla bir araya gelmek istiyorum. Yeni formlar, desenler ve yapılar üzerine çalışmak ve bu şehirden dünyaya üretim yapmak çok hoşuma gider" diyor.

MODA HABER

Bir "tık"la giyin

Anne adaylarına "iki kişilik" hareket özgürlüğü sunan GeBe, internet üzerinde özel bir mağaza açarak online satışa başladı. Anne adayları artık bilgisayarların başından kalkmadan, diledikleri kıyafeti, online olarak sipariş verebiliyorlar. Kullanım amacına göre "ofiste", "tatilde", "seyahatte" gibi kategorilere ayrılmış şekilde satışa sunulan GeBe hamile kıyafetleri, tüm Türkiye genelinde en geç üç iş günü içerisinde teslim ediliyor. www.gebe.com.tr.

Günü yakalıyor

Yaza girerken farklı temalarıyla dikkat çeken Vedi Triko, modanın izinden giden modern çizgisiyle sizlere her tarza uygun zengin seçenekler sunuyor. Sadece gündüzleri değil, gece için de seçim yapabileceğiniz genç koleksiyonda, Marine, Precious, Wild, Vintage Colours from Flowers ve Miss Army konseptinde ürün grupları var.

Türban modası böyle olur

Kokosh, türban formundaki şal desenli boneleriyle 60’lı yıllara geri dönüyor. Taşların, pleksilerin, optik desenlerin ve metalik tonların öne çıktığı sezonda, kristal taşlarla bezenmiş mikrofon, kulaklık, plak ve kaset formundaki kolyeler dikkat çekiyor. Bu kolyelerin fiyatı, 49-159 YTL.

BENİM olmalı

Bu terlikler sınırlı sayıda

Hollywood yıldızlarının terliği olarak bilinen ve parmak arası terliği plajlardan sokağa taşıyan Brezilya markası Havaianas, dünya starları için özel olarak tasarlanan Swarowski Crystals Mesh ve Swarowski Crystals Mesh Metalisse modellerini Türkiye’ye getirdi. Dünya çapında sınırlı sayıda üretilen bu modeller Türkiye’de de sadece Beymen mağazalarında sizlerle buluşuyor.

Modadaki erotizmi kullanın

Elio Fiorucci, yeni koleksiyonunu Esra Middili’ye şöyle yorumladı: "Modanın verdiği bazı mesajlar var. Sen bunların içinden kendine ait olanı almalı ve kendi mesajını vermelisin. Love Therapy, genç, feminen bir koleksiyon... Giydiğinizde pozitif duyguları ortaya çıkarmak için tasarlandı. Ve herkeste söyleyecekleri farklı; aşk dışında! Örneğin koleksiyondaki "sexy jeans" grubu kadının bedenini tamamen sarıyor. Esneme gücü yüksek, bedenlere konfor taşıyan Lycra XFit teknolojisini tercih etmemizin nedeni de bu."

Modacılardan eğitime destek

Anneler Günü’ne özel bir açık artırmaya modacılardan destek geliyor. Atıl Kutoğlu ve Cemil İpekçi’nin son koleksiyonlarından parçalar, Rıfat Özbek’ten çantalar, Günseli Kato’dan tişört ve aksesuvarlar, Cem Geylani gelinliğinin yer alacağı, "Gittigidiyor Açık Artırma"sı, 15 Mayıs’ta başlayıp, 18 Mayıs’ta sona erecek. www.acev.org

Marka tutkunları için yeni bir adres

Hayallerinizi süsleyen bir Valentino gece elbisesine sahip olmak en azından eskisi kadar zor olmayacak! Nedeni de Nişantaşı, Abdi İpekçi Caddesi, Altın Sokak’ta açılan On Sale mağazasında bu markanın geçmiş sezonlara ait ürünlerinin yüzde 70’e varan indirimli etiketlerle satılıyor olması. Sadece günlük seçeneklerin değil, gece kıyafetlerinin de bulunduğu mekanda, şıklığınızı tamamlayacak çantalar, ayakkabılar da var.
Yazarın Tüm Yazıları