İsmet Solak: Ege'den yükselen mesaj

İsmet SOLAK
Haberin Devamı

LAİK ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli odaklarından biri olan İzmir'deyiz... Ege-Koop tarafından düzenlenen ‘‘Atatürk, Türkiyemiz ve Dünyamız’’ konulu panelde yine kükreyip coştuk.

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Prof. Toktamış Ateş, Prof. Ergün Aybars, Kıbrıslı Doçent Hasan Cicioğlu, ben, Ümit Gürtuna ve Magosa Meydanı'nda heykeli dikilen, Barış Harˆkatı öncesindeki büyük direnişin kahraman komutanı Emekli Albay Oğuz Kalelioğlu.

* * *

Elimde değil, Atatürk ile ilgili toplantılarda konuşmacı da olsam, dinleyici de olsam, kanım kaynıyor. Maya böyle...

İzmir'de beş saat Mustafa Kemal'in yolunda ve onunla yüceliğe tırmandık.

Yekta Güngör Özden, ‘‘Bugünkü Cumhuriyet, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet değil. Yolsuzlukların, talanların, yağmaların Atatürk'ün Cumhuriyeti'nde yeri olamaz’’ dedi.

Tıklım tıklım olan salon inliyordu.

Ege-TV paneli baştan sona naklen yayınladı.

Kalelioğlu, her sorunun yanıtını Atatürk'te bulabileceğimizi vurguladı. Kalelioğlu, şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı'nda danışmanlık görevini de yürütüyor.

Doçent Cicioğlu ise Kıbrıs'ta iki millet olduğunu Makarios'un sözleri ile vurguladı:

- Türk kimliği yerine Kıbrıslı kimliği için yürütülen yoğun kampanya nafiledir. Makarios bile Ada'yı şöyle tarif etmişti: Kıbrıslı diye bir şey yoktur. Türk vardır. Grek vardır. Kıbrıs'ın tek yerlisi ise sadece Kıbrıs eşeğidir.

* * *

Prof. Ergün Aybars, Avrupa Birliği için düştüğümüz ‘‘yalvarma’’ durumunu eleştirdi:

- Atatürk Cumhuriyeti'ne ‘‘Her şeye razıyım, yeter ki birliğe gireyim’’ davranışı yakışmaz.

Prof. Toktamış Ateş de aynı mesajı verdi:

- Dışardakilerin düşmanlığını anlıyorum. Beni asıl üzen içimizdeki hainler. Atatürk dönemi dünyada o dönemin en özgür beş ülkesinden biri idi.

Sorular ve yanıtlarda da kükreyip coştuk.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bu coşkunun özetini şöyle yaptı:

- Atatürk'ün Türkiyesi büyük ve güçlüdür, Ülkesini seven, yüzünü aydınlığa ve Atatürk ilkelerine çevirmiş hiç kimsenin karamsar olmasına ve geleceğe kuşku ile bakmasına gerek yoktur.

Bugüne kadar Avrupa İskan Fonu'ndan üç kez 20 milyon mark konut kredisi alan Ege-Koop, şimdi de Seyrek Beldesi'nde Villa Kent ve Bahçekent'in altyapısı için Almanya'dan geri ödemesiz kredi sağlıyor.

Atatürkçülük lafla değil, işte böyle başarılı projelerle ortaya çıkar.

Tebrikler Hüseyin Aslan...

Yazarın Tüm Yazıları