İnanmalısınız

TRABZON taraftarı İzmir’e fazla rağbet etmedi, rekor bir taraftar sayısına ulaşamadı. Herhalde takımın şampiyonluğundan umutlarını kestiler!

Haberin Devamı

Ama böyle bir düşünceye kapılırlarsa yanlış yaparlar. Çünkü ligde her maç çok zor ve şampiyonluk yolundaki rakipleri F.Bahçe’nin oynadığı Karabükspor maçından da her an ev sahibinin gol haberi de gelebilirdi. Ayrıca sarı lacivertlilerin içeride oynayacakları A.Gücü ve deplasmanda Sivasspor maçları var.
Trabzonspor ilk yarıyı rolantide oynadı, rakibin gücünü de kendi kalitesini de biliyor. İlk 45 dakika bordo mavililerin net 4-5 pozisyonu var. Maçı erkenden bitirebilirlerdi ama olmadı. Buna da konsantre düşüklüğü diyebiliriz. Ama Burak Yılmaz var, yine sahneye çıkıyor, affetmiyor. Ve Trabzonspor’un beklenen golü geliyor...

Akıllar Karabük’teydi

Trabzonspor orta sahada çok kalabalık oynuyor ve iyi pas yapıyor. İstediği zaman baskı kurarak rakibini hataya zorlayıp, gol pozisyonlarına girebiliyor. Yani bordo mavililer ilk 45 dakika Karabük’ten gelecek habere göre oynadı, golünü attı ve skoru elinde tuttu.
İkinci yarı Buca, Trabzon’un oyunun temposunu düşürmesinden faydalandı. Daha doğrusu kulaklar tribünden gelecek gol tezahüratını bekliyordu ve konsantre olmakta zorlandılar.
Bunun yanısıra Bucaspor’un 77. dakikada kaçan bir gol pozisyonu vardı ve arkasından gelen gol beraberliği sağladı. Ve bu golle Karabük’te sarı lacivertlilerin tribününde bayram havası esti.

Haberin Devamı

Pabuç pahalıydı

Yani her iki takımın taraftarının da kulakları rakibinin maçındaydı. Bunu yanı sıra Trabzon kalitesini istediği zaman ortaya koyuyor. Tempoyu yükseltiyor, istediği pozisyonları buldu ama bu kez pabuç biraz pahalıydı! Ayrıca Umut olmasaydı Trabzonspor bu deplasmanda puan bırakırdı. Şenol Güneş’in, Umut ısrarının sebebi bu işte. Umut Trabzon’un şampiyonluk umudu oldu.
Kısacası bu saatten sonra iki takımdan da iyi futbol beklemek doğru olmaz, çünkü kulaklar rakiplerde... Dolayısıyla konsantre düşüyor. Ligde heyecanlar gelecek haftaya kaldı, bu güzel şampiyonluk rekabeti devam ediyor. Trabzon, çok iyi oynamadı ama çok pozisyon bulduğu deplasmandan 3 puan çıkardı.

BEĞENDiM

Bucaspor’un şahsiyetli futbolunu

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Beğenmedim: 2. yarı Trabzon’un düşük konsantrasyonunu.

DİKKAT

Trabzonspor şampiyonluk iddiası devam ettiği sürece maçlarına motive olmalı.

Yazarın Tüm Yazıları