İçim hiç rahat değil

Haberin Devamı

İstanbul’dan Ö.

Güzin abla, ben 20 yaşında, çalışan bir genç kızım. Yaklaşık dört yıl önce banyoda temizlik yaparken elim vajinamın içine sabunlu olduğu için biraz fazla kaçtı ve korkunç bir acı hissettim. Sonra elime kan geldi. O an dünya başıma yıkıldı. Daha sonra tuvalete gittiğimde regl olduğum gördüm. İnanılmaz bir ikilem içindeyim. Acaba gerçekten regl mi olmuştum yoksa kızlık zarıma bir şey mi olmuştu? Doktora gidemedim, çünkü o zaman 16 yaşındaydım ve yaşadığım yöre tek başıma bir jinekologa gitmeme uygun değildi. Ama şimdi doktora gitmeme hiçbir engel yok. Ama yöntemleri beni çok korkutuyor. El muayenesi olmadan bunu anlamak mümkün değil mi?

***

Elbette, bu gibi kuşkularda en doğru cevabı sana jinekolog verecektir kızım. Bunca yıldır kendi kendini yiyip bitereceğine çevrenden olmayan, seni tanımayan bir jinekologa gidip durumunu öğrenebilirdin. Bana sorarsan elin kızlık zarını bozacak kadar içeri kaymamıştır. Adetlerin başladığı için kanlanmıştır. Tırnağın buradaki ince deriyi sıyırmış da olabilir ve acı hissedersin. Kızlık zarının yalnızca küçük bir bölümü de yırtılmış olabilir. Ama hepsi değildir. Bütün bunlar tabii ki hep varsayım. Sana gerçeği bir jinekolog söyleyebilir. İstersen sana iki kadın jinekolog adı verebilirim. Biri Nişantaşı’nda Dr. Mebrure Altuğ (tel: 0212 230 50 22), diğeri ise Kadıköy’de Dr. Tülay Top (tel: 0216 338 00 56). Onlarla belki kendini daha rahat hissedebilirsin. Bu zamanda senin gibi uygar bir kadının doktordan çekinmesine hiçbir neden yok.

Cinsel konuları açık konuşalım

Sevmek dokunmaktır, ama...

Birbirini seven kadınla erkeğin sevgilerini ifade etmek için dokunmak istemeleri kadar doğal bir şey olamaz. Sevgililer el ele tutuşarak zaman zaman birbirlerinin yanağını okşayıp saçlarına dokunarak, bellerine sarılarak dans ederken yaklaşarak dokunma duygusunun ilk adımlarını atarlar. Ancak aynı cinsten kişilerin dostça dokunarak sevgilerini belirtmelerinin belirli bir sınırı vardır.



Yazarın Tüm Yazıları